HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2011 Pazar - 11:44

Susam: Cumhuriyete sahip çıkan iktidar lazım

CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, AKP’nin politikalarını eleştirdi.

Susam: Cumhuriyete sahip çıkan iktidar lazım

İZMİR - AKP’nin ülkeyi inançları, etnik kimlikleri, başörtülü olup olmamasına göre böldüğünü söyleyen Susam, “Vatandaşlık görevi olarak Türkiye’nin kuruluş felsefisine ve ilkelerine sahip çıkan bir iktidara ihtiyaç vardır” dedi.
İktidarın Güneydoğu’da politikalarını eleştiren Susam, “Sıfıra yakın teslim aldıkları terörü üst bir noktaya çıkardılar. İmralı’dan bir kıvılcım çıktığında sokaklar dolup taşıyor, güneydoğuda kepenkler açılmıyor, bankada insanlar mahsur kalıyor, İstanbul’un merkezinde büyük eylemler oluyor. Bundan bir yıl önce ‘Çok güzel şeyler olacak’ diyecek, özel mahkeme kurup Kandil’den teröristleri getireceksin; bir yıl sonra çıkıp ‘Kürt sorunu bitmiştir’ diyeceksin. Seçim öncesinde operasyon düzenleyip seçilmiş belediye başkanlarını hapse atacaksın. Bir yıl önceye göre ne değişti? Kürt sorunu varsa çöz, yoksa konuşma. İnsanların kimliklerini sorgulama noktasına getirme” diye konuştu.
 
Türkiye’nin Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, çağdaş uygarlık düzeyini hedefleyen Cumhuriyet çizgisinden çıkartılmak istendiğini söyleyen Susam, “Ya Atatürk’ün Cumhuriyet’i devam edecek, ya da daha karanlık bir noktaya gidecektir. Bizler, Atatürk Cumhuriyetinin güçlenip köklenerek daha ileri gitmesini istiyor, mücadele ediyoruz” dedi.
 
Sağduyulu oylarla iktidara geleceğiz
AKP’nin ülkeyi rayından çıkartmaya çalıştığını ifade eden CHP’li vekil, “Ülkeyi tek bir kişinin yöneteceği, demokrasi dışı bir rejimin altyapısının hazırlanıyor. Bunun için güçlü meclis çoğunluğuna ihtiyaçları var. Ancak herkes demokrasi dışı uygulamaların farkında. Kendisini bu olanlar karşısında sorumlu hisseden vatandaşlar, bu seçimde vicdanlarına dayanarak oy verecekler. Sokakta geçmiş seçimlerde başka partilere oy vermiş pek çok kişi ‘Biz bu seçimde size oy vereceğiz, ülke iyiye gitmiyor. Lütfen daha fazla çalışın’ diyorlar. Sinmiş durumdalar. Kendileri öne çıkmıyor fakat gönülden CHP’yi destekliyorlar. CHP’nin çok çalışmasının ve iktidar olmasının ülke için gerekli olduğuna inanmış sağduyulu vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın oyuyla iktidara gelecek ve ülkeyi yeniden Atatürk’ün işaret ettiği noktaya götüreceğiz” diye konuştu.
 
Gaziemirde vatandaşla sohbet etti
CHP’nin 2. Bölge adaylarıyla Bornova muhtarlarıyla buluşan Susam, daha sonra Gaziemir’de vatandaş ve esnafla sohbet etti. Kahvelerde ve parklarda oturan emeklilerle de sohbet ederek partisi için oy isteyen Susam, emeklinin CHP iktidarında rahat bir nefes alacağını söyledi. Susam, bütün Gaziemirlileri, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitinge de davet etti.
 
Esnaf rahat nefes alacak
Sarnıç Minibüsçüler Kooperatifi’ne geçerek partisinin esnaflara yönelik vaatlerini anlatan Susam, “Esnafın sermayesi kısıtlıdır. Bu sermayenin bir bölümünü vergi, SSK ve Bağ-Kur primi olarak ödemektedir. Esnafın sermaye yapısını güçlendirmek için, bir yıl içinde devlete ödediği bütün vergiler ve primlerin toplamı kadar parayı, ertesi yıl sıfır faizli kredi olarak kendisine geri vereceğiz. Emekli olduğu halde çalışmaya devam eden esnaflardan kesilen yüzde 15 oranındaki destek primi kaldırılacak. Ayrıca Bağ-Kur’a prim borcu olan esnaf, sağlık hizmeti almaya devam edecek. Sağlık şarta bağlı olmaz. Borcun borçtur, ödersin ama sağlık hizmetini alacaksın” diye konuştu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2011 Pazar 22:10

sayın susam sen önce besaşa yapılan ve tekele yapılanların hakını ara görelim bakalım basında az yazılmadınız sizin hiç listede olmamanız gerekirdi.

Yorumu oyla      14      6  
Sedat Çuhadar 8 Mayıs 2011 Pazar 22:04

Sayın Susam, “Cumhuriyete sahip çıkan iktidar lazım” diye konuşmuş.Sayın Susam'a sormak lazım.CUMHURİYETE ; Tekke ve zaviyeler açılmalı diyen, Haburdan giren PKK'lıların avukatlığını yapanları,Atatürk düşmanlarını ve Cumhuriyetin kurucu felsefesini yıkmaya çanak tutacak açıklama ve seçim bildirgeleri açıklayan ve hakeden gerçek parti emekçileri dururken partiye sağ ve gerçek CHP ideolojisi ile alakalı olmayan insanları meclise sokarak mı ATATÜRK'e ve CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAKSINIZ..BU YCHP SÖYLEMLERİ İLE BİR YERE VARAMAZSINIZ.BU GERÇEK CHP'Lİ TABANIN GÖRÜŞÜ VE SESİDİR...

Yorumu oyla      14      6  
BUCALI 8 Mayıs 2011 Pazar 12:49

sayın vekilim buca hasanağa bahçesinde hergün binlerce insan spor yapmakta fakat ne bi temizlik var nede spor aletlerine bakım .koşu parkusu ise köstebek yuvası gb çukurlarla dolu izmirde bu güzelim yerle ilgilenen bir belediye yokmu ?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyipişiren'e durmak yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren ...
Siyasette ikinci skandal kaset depremi
Daha önce iki genel başkan yardımcısı istifa etmek zorunda kalan MHP’de ...
Gül'den ince mesaj
Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşan seçimler öncesi kentte huzurlu sürecin devam ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan AK Parti’ye sürpriz ziyaret
İstanbul’da seçim turuna devam eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sürpriz ...
‘Neyle tehdit edeceğim asıl tehdit altında olan biziz’
“Kötü şeyler olacak” diyen Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel ...
Günay: İzmir-Ilgaz aynı oyun!
Bakan Günay, Büyükşehir operasyonuyla, Başbakan’ın konvoyuna yapılan saldırıyı ...
 
Bozoğlu: İşsizliği CHP bitirecek
CHP İzmir 1.Bölge Adayı Baş Hesap Uzmanı Dr. Turgay Bozoğlu, Ege Mahallesinde ...
Erdoğan: Kılıçdaroğlu dengesini kaybetti
Başbakan Erdoğan, “Statükonun Allah"ı diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenmeyi sürdürdü.
'Didim açıklarındaki adalar Yunan işgalinde'
Demokrat Parti Genel Başkanı İzmir’de partisinin seçim bildirgesini açıkladı. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva