HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2022 Çarşamba - 18:34

Soylu ve Kurum TOKİ konutlarını inceledi... 'İzmir'e 9 milyarlık yatırım yaptık!'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çeşitli programlara katılmak üzere İzmir'e geldi. Seferihisar'da yapılan TOKİ konutları incelemesinde konuşan Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İzmir'de toplamda tamamladığımız konut sayısı 13 bin 500'dür. Bunun maddi değeri yaklaşık 9 milyar TL. Güzel İzmir'imizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve mücadeleyi hep birlikte verdik" dedi.

Soylu ve Kurum TOKİ konutlarını inceledi...  İzmir e 9 milyarlık yatırım yaptık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlara katılmak üzere İzmir'e geldi. Bakanları Adnan Menderes Havalimanı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Necip Nasır ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydin Pehlivan karşıladı.

Havalimanıından Seferihisar'a geçiş yapan Bakanlar ve beraberindeki protokol, ilçede inşa edilen TOKİ konutlarında incelemede bulundu. Bakanlar Soylu ve Kurum, Camikebir Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında örnek daireyi gezerek projeye ilişkin bilgi aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmaları sahada görmek ve depremzedeleri ziyaret etmek amacıyla İzmir'e geldiklerini söyledi.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Türk Kızılay, TOKİ, İller Bankası Genel Müdürlüğü, bakanlıklar ve milletvekilleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini ve İzmir'i yalnız bırakmadıklarını ifade eden Bakan Kurum, İzmir'e ve İzmirlilere yeniden geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kentsel dönüşüm projeleri
Bakan Kurum, İzmir'in deprem riskini bertaraf etmek amacıyla şehir merkezindeki kent tarihinin en büyük dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdiklerini ve 5 bin 400 konutluk bağımsız bölümü olan projenin yıl sonuna kadar tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Deprem dönüşümüne ilişkin konutların da yapımını sürdürdüklerini ifade eden Kurum, "Bu çerçevede, Seferihisar'da bulunduğumuz alanda yaklaşık 1050 bağımsız bölümden oluşan, zemin artı 3 katı geçmeyen, yerel mimariye uygun, Bodrum kayrak taşıyla kaplanmış, bölgenin renklerini, dokusunu yansıtan projemize ilişkin de 22 bin başvuru aldık. Kuralarını çektik ve yakın zamanda vatandaşlarımızla sözleşmemizi imzalayacağız. Bu yıl sonunda da buradaki konutlarımızı teslim ediyor olacağız." dedi.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde TOKİ Başkanlığı eliyle İzmir'de projelerin hayata geçirildiğini belirterek şöyle devam etti:

"Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500 ki bunun maddi değeri baktığınızda yaklaşık 9 milyar liralık yatırımı İzmir'imize yaptık ve bu noktada vatandaşlarımıza teslim ettik. Hastanelerimiz, stadyumlarımız, okullarımız, camilerimiz de yine İzmir'imizin ihtiyaç duyduğu projeleri de bir bir gerçekleştiriyoruz. Şu an devam eden konutlarımıza baktığımızda yaklaşık 10 bin 200 bağımsız bölümden oluşan konutlarımız da devam ediyor. Biz İzmir'imize şu sözü verdik, buradan hatırlatmak gerekirse deprem riskini bertaraf etmek amacıyla İzmir'in her yerinde dönüşüm anlayışıyla projelerimizi gerçekleştireceğiz ve bu sayede inşallah deprem riskini bertaraf edecek adımlarımızı atacağız."

Dönüşüm konusunda belediyelerin de elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Kurum, "Bu süreci hep birlikte yönetmemiz gerekiyor. Burada belediyelere de çağrım, bu noktada yapılması gereken her türlü dönüşüm projesinde işin içine girmeleridir. Biz de Bakanlık olarak her türlü desteği verdiğimizi, vereceğimizi de yine burada Seferihisar'da iletmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Seferihisar'daki vatandaşların sosyal konut, sanayi sitesi, millet bahçesi projelerini de hayata geçirmek için çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da projeye ilişkin "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Soylu ve Kurum'a, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bazı AK Parti İzmir milletvekilleri ile bürokratlar eşlik etti.

Polis Moral Eğitim Merkezine ziyaret
Bakanlar Soylu ve Kurum, TOKİ konutlarındaki incelemenin ardından Seferihisar ilçesi Doğanbey Mahallesi'ndeki Polis Moral Eğitim Merkezi'ne gitti.



Bu sırada bakanların konvoyunda 2 koruma otomobili ve 1 jandarma aracının karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada yaralanan 4 kişi ambulanslarla Seferihisar'daki hastanelere kaldırıldı.

Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

 
Altınordu’dan lider Ankaragücü’ne çelme!
 
Pençe-Kilit şehidi Teğmen Kanlıkuyu'ya veda
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
brate 21 Nisan 2022 Perşembe 08:47

toki bir yatırım değil sonuçta içinde ki vatandaş 20 sene devlete ödeme yapıyor

Yorumu oyla      4      3  
Otogar Metrosu 20 Nisan 2022 Çarşamba 21:41

Otogar Metrosundan haber verin.

Yorumu oyla      9      4  
20 Nisan 2022 Çarşamba 20:46

İzmir 1 yılda 90 milyarın üzerinde vergi veren bir şehirdir; 9 milyar ne ki!

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 yılda 9 bin göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göç İdaresi Başkanlığı, 2016 yılından bu yana Türkiye'de toplam 38 bin ...
Geçen bayram kaç Suriyeli gitti?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli sığınmacıların bayramda ülkelerine ...
Savunma sanayiinde 4 milyar dolarlık hedef
Türk savunma sanayii, potansiyel pazarlardaki ihtiyaçlar doğrultusunda ...
 
Dereli'de taşkın: Yol çöktü, köprü hasar gördü
Giresun'un Dereli ilçesinde, ani kar erimesi ve sağanak nedeniyle Aksu ...
EYT’lilerden ‘gündem’ tepkisi: Bu iş oldu, olmadı… Kendileri bilirler!
Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Emeklilikte Yaşa Takılanlar ...
Diş tedavisi sonrasında yolda fenalaşıp öldü
Çorum'da diş tedavisinden çıktıktan sonra yolda yürürken aniden fenalaşıp ...
 
MSB: Suriye'de 9 terörist etkisiz hale getirildi
Suriye'de Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 9 PKK/YPG'li ...
Mimarlardan EXPO yorumu: Yeşildere'de mümkün değil!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Yeşildere için müjdelediği ...
‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında eğitimler başlıyor
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva