HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2023 Salı - 22:01

Soyer'i hedef alan AK Partili Saygılı'ya CHP'li Aslanoğlu'ndan yanıt: Bize değil il başkanı olmak isteyen Hızal'a sor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı yurt dışı seyahatlerine ilişkin değerlendirme yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ya mevkidaşı CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan yanıt geldi. Aslanoğlu açıklamasında “Bu ziyaretlerde meclis bilgilendiriliyor. Hesabını AKP il başkanı olmak istediği konuşulan kendi büyükşehir meclisi grup başkan vekiline sor. Demek ki sana bilgi vermiyor” yanıtı geldi.

Soyer i hedef alan AK Partili Saygılı ya CHP li Aslanoğlu ndan yanıt: Bize değil il başkanı olmak isteyen Hızal a sor!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Sonsöz TV’deki programda Tunç Soyer’in yurtdışı ziyaretlerini “gizemli” olarak belirtmiş ve seyahatlerle ilgili bilgi vermediğini ifade etmişti. Saygılı‘ya cevap veren CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu “konunun ne gizemi var ne de bilgilendirme eksikliği var" dedi.

-AK PARTİLİ SAYGILI’DAN SOYER’E ‘YURT DIŞI’ TEPKİSİ: SESSİZ, GİZEMLİ GİDİŞLERDEN İZMİRLİ BIKTI!

PARTİ DEVLETİ ANLAYIŞINA SAHİP OLDUKLARI İÇİN…
Aslanoğlu şunları söyledi: "Doğrusu Sayın mevkidaşımın bu açıklamalarını biraz şaşırarak okudum. Hatta kendi belediye başkanının kendisine yaptığı saat saat bilgilendirmeyi neden yaptı anlayamadım. Tunç başkandan böyle bir beklentim yok CHP İl başkanı olarak... Parti devleti anlayışına sahip oldukları için böyle bir bilgilendirme istiyorlasa onu bilemem, bizde böyle bir usul yok. Biz tüm belediye başkanlarımızdan çok eminiz. Onlar İzmir’in çıkarı ve İzmirliye hizmet için yaparlar seyahatlerini... Onlarda kendilerinden emin oldukları için bana saat saat rapor verme korkuları yoktur"

BİZE DEĞİL AKP İL BAŞKANI OLMAK İSTEYEN MECLİS BAŞKAN VEKİLİNE SORSUN
Saygılı ‘ya Tunç Soyer’in yurtdışı seyahatleri hakkında bilgi vermeyen asıl kişinin kendi grup başkanı Özgür Hızal olduğunu ifade eden Aslanoğlu “Sayın Bilal Sayglı’dan bilgi saklayan, onu doğru bilgilendirmeyen birisi varsa, kamuoyunda AKP il başkanı olmak istediği konuşulan İzmir büyükşehir belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hazal’dır. Çünkü Sayın Tunç Soyer’in tüm yurtdışı seyahatleri hakkında büyükşehir belediye meclisinin tamamı, dolayısıyla kamuoyu bilgilendiriliyor. Yani bu konu hakkında bir gizem arıyorsa Sayın mevkidaşım, olayın tüm gizemi AKP grup başkan vekilinin kendisinden neden bilgi saklandığındadır” dedi.

SOYER İZMİR’İ TEMSİLEN DAVET EDİLDİĞİ İÇİN GİTMİŞTİR
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, “Tunç Soyer’in Cenova’ya neden gittiği konusunda, kendi partilisinin kendisinden sakladığı bilgileri Sayın Saygılı ‘ya ben aktarmak isterim” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri’’ adıyla yürütülen proje kapsamında Turkey One Derneği ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı girişimleriyle başlatılan ortak çalışma vesilesiyle İtalya’nın Cenova kentinde 18 – 19 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen etkinliğe Sayın Tunç Soyer katılım sağlamıştır. Bu ziyaretin temel amacı şudur ki, Türkiye’de bulunan 9 Ceneviz Kalesinden 3’ü - Foça, Çandarlı, Çeşme Kaleleri- İzmir’de yer almaktadır. İzmir'in Kültür Turizmine katkı sağlamak amacıyla kentimizde bulunan Ceneviz kalelerinin UNESCO Dünya Kültür Mirasına dahil edilmesi ve Akdeniz'in önemli liman şehri olan Cenova ile kültür, turizm ve denizcilik alanlarını kapsayan ortak projelerin geliştirilmesi kapsamında iki kent arasında ilişkilerin geliştirilmesidir. Aynı zamanda Cenova Belediye Başkanı ile ilke anlaşması yapılmış, varılan mutabakatla ortak çalışma kararı alınmıştır. Eğer meclise de yapılan bu açıklama yeterli değilse, daha fazla bilgiyi bizler sayın  başkana verebiliriz.

 
Motosiklet kazasında 1 ölü, 1 yaralı!
 
Başkan Çerçioğlu İncirliova'da vatandaşlarla bir araya geldi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ersunal Saran 27 Eylül 2023 Çarşamba 11:53

Görülen o ki Arslanoğlundan beklenen seviyede bir siyaset göremeyeceğiz. çocuk gibi hasan dedi Ahmet söyledi. Veli arkandan konuştu... Böyle il başkanlığı olmaz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili isimlerden TEKNOFEST daveti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile AK Parti Gençlik Kolları ...
Kabine toplantısı sonrası kritik açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına ...
Tahir Şahin yuvaya geri döndü!
Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin, ayrıldığı partisi olan CHP’ye ...
 
CHP'li Özel, Destici'nin iddialarını yalanladı
CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, “Halk TV’de katıldığım ...
Kabine toplandı: İşte masadaki konular!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
CHP Kurultayı'nda tarih netleşti!
CHP'de Parti Meclisi, kurultay tarihini belirlemek için toplandı. Genel ...
 
'Azerbaycan ordusu Hocalı'ya barış için girdi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi Hocalı’da artık kim var? Hocalı’nın ...
Akşener'den AYM'ye hak ihlali başvurusu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakkında 7 yıl yürütülen ve kovuşturmaya ...
Rektör Hotar ‘hakaret’ davası açmıştı... Mahkeme Sertel için kararını verdi!
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva