HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2012 Salı - 08:22

Son dakika! İzmir'de gümrük operasyonu

İzmir'de aralarında gümrük muhafaza çalışanları ve bazı özel firma çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Son dakika! İzmir de gümrük operasyonu

İZMİR - İzmir'den Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya giden ihbar mektubu üzerine başlatılan soruşturmada, Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine kadar uzandığı ileri sürülen şebeke çökertildi. Operasyonda, aralarında İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B., Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi N.S.B., iki müdür yardımcısı, memurlar, gümrük müşaviri ile çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sahte belge ve rüşvet karşılığında gümrükten özellikle uygun olmayan gıda maddelerinin geçişini sağlayarak insan sağlığıyla oynadıkları ileri sürüldü.
 
İzmir'de Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nde usulsüzlükler yapıldığıyla ilgili ihbar mektubunun Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya ulaşmasının ardından soruşturma başlatıldı. Müfettişlerin araştırmaları sonrasında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturmayı devraldı. Ekiplerin yaklaşık iki yıl süren takibinin ardından İzmir gümrüğündeki rüşvet çarkı tespit edildiği belirtildi.
 
Soruşturmayla ilgili gerekli çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B., aynı birimde müdür yardımcısı olan H.Y., Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde şube müdürü M.Ö., aynı müdürlükte memur olan Z.E., gümrük müşavirliği firmaları sahipleri Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi N.S.B. ve İ.Ç., gümrük müşavirliği çalışanlarından T.D., F.Ö., Y.Ç., E.G., Ç.U., H.B. gözaltına alındı.
 
RÜŞVET ÇARKI KURULMUŞ
Gözaltına alınan şüphelilerin polis takibi sırasında kullandıkları yöntemlerle karıştıkları ileri sürülen suçların da ortaya çıkarıldığı belirtildi. Gümrük müşavirliği firmalarının sahipleri ile çalışanlarının, İzmir gümrüğüne gelen malların usulsüz yollardan ya da sahte evrak düzenlenerek girişlerinin yapılmasını sağladığı öne sürüldü.
 
Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B.'nin yardımcısıyla birlikte şebeke elemanlarına yardım ettiği, girişlerin yapılmasını sağladığı ve yol gösterdiği iddia edildi. Şebekenin en önemli alanının ise gıda üzerinde olduğu belirtildi.
 
Yurtdışından getirilen gıda maddeleri numunelerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuarlarındaki incelemeler sonrasında, uygun olmamasına rağmen sahte belgeyle uygunluk raporu verildiği ve böylelikle de girişlerinin sorunsuz olarak yapıldığı öne sürüldü. Şebekenin bu yöntemle yurda girmesini sağladığı gıda maddelerinin pazarlanmasına göz yumarak insan sağlığıyla oynadığı da iddia edildi.
 
ÇOK SAYIDA ÇALIŞANIN DA İFADELİRİ ALINACAK
Şebekenin tüm usulsüzlük faaliyetlerini iki gümrük müşavirliği firması üzerinden yaptığı, İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B.'nin özellikle bu müşavirlik firması sahipleriyle çok yakın ilişkilerde bulunduğunun polis takibi sırasında da tespit edildiği belirtildi.
 
Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen N.B., operasyonla ilgili "Adalet yerini bulacak" açıklamasını yaptı. Rüşvet, sahtecilik, irtikap, gümrük kaçakçılığı suçlarından sorgulanacak olan şüphelilerin vereceği bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği, ayrıca operasyon çerçevesinde de müdürlüklerde görevli çok sayıda çalışanın ifadesine başvurulacağı bildirildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:15

AKP'nin yönettiği yerde bunların olmaması imkansızdı zaten. Ama AKP'li yöneticiler tutuklandıysa hemen savcı görevden alınır ve hata düzeltilir.

Yorumu oyla      12      8  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:32

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EVET BÜYÜ İNSAN BÜYÜK DEĞER.sen ki evledı olarak hakaret etme yetkisini kimden alıyorsun.ortada bir soruşturma var .bld .liman vs.sende suçlamada bulunuyorsun birileri için .hele hele birilerini basamak yaparak kullanma cesaretin varsa ismini kullan.daha sonuç yok.kimse suçlanamaz.aralarında gerçekten dürüstlüklerine kefil olacağımız insanlar vardır.o üzden hakaret etme.sakin ol neticeyi bekle

Yorumu oyla      13      6  
LIMAN71 18 Ocak 2012 Çarşamba 09:36

BU İŞTE GÜMRÜK BAŞ MÜDÜRÜNÜN İLGİSİ YOKTUR,ÇAY BİLE ISMARLAYAMAZSINIZ ONA.BU ŞEKİLDE EKRANLARDA GÖRÜLMESİ BİLE ÜZÜCÜ.

Yorumu oyla      13      6  
yadıgar 18 Ocak 2012 Çarşamba 08:53

gunaydın İYİ YAYINLAR:bu da mı siyası bır operasyon oldu.demekkı nerede usulsuzluk ıddıaları var basılıyor.ŞİMDİ GÜMRÜK ÇALIŞANLARI VE GÖZALTINDAKILERIN YAKINLARI EYLEMMI YAPMALI.HAZIR BÜYÜKŞEHİR GİDİP BUARAYA DA DESTEK VERSİN BENCE.

Yorumu oyla      16      6  
ADALET 18 Ocak 2012 Çarşamba 08:40

İzmirliyiz rumuzlu arkadaş,benimsediğin ideolojinin gözlerini kör ettiğini dolaylı da olsa kabul ediyorsun.İzmirli olup olmadığımı merak ediyorsun,yedi ceddimden beri izmirliyim.'İzmirli değilsen hadi memleketine' söylemi çok talihsizce bir yaklaşım,çağdaş bir insan böyle bir söz söyleyemez,çok yazık...Bu çağda bu kafa yapısında insan hala var demekki.

Yorumu oyla      17      6  
17 Ocak 2012 Salı 22:29

Gümrük müdürünüde, orada çalışan personelide CHP atadı değilmi. Buyrun sn. dini bütün AKP mensupları, atadığınız adamların marifetleri ortada. bakalım bunu CHP.ye mal edebilecek açıklamayı hangi sözcünüz yapacak.

Yorumu oyla      14      13  
izmirliyiz 17 Ocak 2012 Salı 22:03

adalet rumuzlu arkadaşım..kör olan sizlersiniz..tek söyleyecğim...türkiye elden gidiyor..körlüğü o zaman ben sizde görücem...evet ben izmirliyim ve ideolojimin peşinde gidicem..gitmeyede devam edicem..sen benim yerime hükümete teşekkür et..yalakalık benim ruhumda yok çünkü...allah bilir siz izmirli değilsinizdir...değilseniz hadi memleketinize..

Yorumu oyla      12      16  
ALSANCAK 17 Ocak 2012 Salı 21:29

Bu operasyonu yapan değerli yetkililer, hazır Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne uğramışken az ilerde bulunan alsancak limanı yolcu gemilerine de bir el atın. Limanda nasıl silahlar çekiliyor, deniz polisi yetkilileri taksici mafyasına nasıl boyun eğiyorlar. Neden taksiciler rehber olmadıkları halde limanın içinde çete gibi turist avcılığı yapıyorlar. Liman polis amirlerinin arabalarının sigortalarını neden taksicilere yaptırıyor. Hala neden emniyet teşkilatı çürükleri ayırmıyor.

Yorumu oyla      15      6  
ADALET 17 Ocak 2012 Salı 20:14

İzmirliyiz rumuzuyla yazan sayın okuyucu,operasyon yapılan kurum belediyenin bir birimi değil,bizzat hükümetin bir bakanına bağlı olan Gümrük Başmüdürlüğü.Kör ideoloji o kadar gözlerini kör etmiş ki, operasyon yapılan kurumu muhalefete bağlı bir kurum gibi görüyorsun.Böyle bir operasyon için hükümete teşekkür etmen lazım,bizzat kendine bağlı bir kuruma ayrıcalık yapmıyor diye.Ama ne yaparsın körü körüne ideoloji insanın gözünü kör ediyor,mantık melekelerini yok ediyor...

Yorumu oyla      27      7  
Atatürk Evladı 17 Ocak 2012 Salı 19:18

şeytan mısın, arap mısın bilemedim; ama desteklediğin bir partinin teşkilatı yolsuzlukla suçlanıp göz altına alınıyor. Sen demek ki çürüklük varmış diyeceğine malzeme olarak kullanıp ibb'ye sataşıyorsun. şeytan olamazsın sen kesin arapsın...

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KCK operasyonunda flaş karar
Savcılıkça ifadesine başvurulan 38 kişiden, aralarında eski eski BDP Milletvekili ...
Kayıt skandalında öğrencilerin hukuk zaferi!
İzmir Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda yaşanan ...
Askeri uçaktan hala haber yok!
Dün akşam saatlerinde Foça’da denize çakılan 49 yaşındaki T-37C tipi uçaktan ...
 
AK Parti Menemen Belediyesi soygununu Ankara'ya taşıyor
Kasası hırsızlar tarafından soyulan ve içinden yaklaşık 250 bin TL para ...
Mahkemeden Başbuğ'un tahliye talebine ret
İnternet andıcı soruşturması kapsamında Genelkurmay Eski Başkanı emekli ...
‘PTT AVM’ Şubat’ta kapılarını açacak
Son yıllarda büyük atılım gerçekleştiren ve karını sürekli arttıran PTT ...
 
Bu polis ada’da tek başına
16 yıllık polis memuru Mehmet Ata; sabahları okulda, öğlenleri yollarda, ...
Kamu kurumunda tacize sendikadan protesto
Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat Sen) İzmir Bölge ...
LPG tankında esrar sevkiyatı
İzmir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, iddiaya göre, satılmak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva