HABERLER>EGE
20 Temmuz 2011 Çarşamba - 11:16

Somaspor'un mali evraklarını su baskını yok etti

Soma Spor Kulübünün son 5 yıla ait gelir ve giderleri gösteren trilyonluk evraklar yok oldu.

Somaspor un mali evraklarını su baskını yok etti

Cumhur Erkek/MANİSA - Manisa'ya bağlı Soma İlçesi'nin Amatör kümedeki temsilcisi Soma Spor Kulübünün gelirini ve giderini gösteren trilyonluk evrakların su baskınıyla birlikte yok olduğu iddiaları davalık oldu. Bir çok dernek, özel kömür şirketleri ile kamu iktisadi teşekkülleri ve belediye kaynaklarıyla trilyonluk bütçeye sahip olan Soma Spor Kulübüne ait evrakların kulüp yerine, tuvalet hortumunun patladığı ve su baskının yaşandığı iddia edilen Soma Nakliyeciler Kooperatifi'nde tutulması ise ayrı bir tartışma konusu oldu.

Su baskınıyla birlikte kulübün gelir ve giderlerini gösteren evrakları ile karar defterinin kasıtlı bir şekilde yok edilerek kulüp yöneticilerinin trilyonluk vurgun yaptıklarını iddia eden Soma'lı 3 vatandaş, sorumluların cezalandırılması için Avukat İsmet Erkul aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular.



Kooperatif yöneticilerinin aynı zamanda Soma Spor Kulübü'nün yöneticileri olması ve Kooperatiften Soma Spor Kulübü'ne aktarılan ve ayrıca ortakların hak edişlerinden kesilen para ve para ile ölçülebilir değerlerin, yönetim ve harcamalarını doğrudan kendilerinin yaptıklarına dikkat çeken Avukat Erkul, "Bu harcamaların ve muhtemel usulsüzlük ve zimmetlerin ortaya çıkmasının önlenmesi için bu senaryoyu uygulamaya soktukları şüphesi bulunmaktadır. Keşif esnasında da, mahkemece yapılan tespit esnasında tuvaletteki yer sifonunun tıkanıklığı söz konusu olmamıştır ve bu husus gündeme getirilmemiştir. Yine keşif esnasında hazır bulunan yöneticilerin ve personelin beyanına göre merdivenden su akmadığına göre bu su baskını nasıl olmuştur? Yöneticilerin bunu açıklamaları gerekir. Savcılık tarafından yapılan keşif ve bilirkişi raporu ile tüm bu iddialarımız fotoğraflarla tespitlidir" dedi.



Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından evraklar üzerinde tespit yapıldığını ve son 5 yıla ait evrakların imha olduğunun ortaya çıktığını ve su baskının her noktasında soru işaretleri olduğunu belirten avukat İsmet Erkul, "Şike iddialarının gündeme geldiği şu günlerde, ilçemizin amatör temsilcisi Soma Spor'da akıl almaz olaylar yaşanmaktır. Soma'lı olan Ahmet Çetin Yılmaz, Ali Osman Bazak ile Süleyman Bayam adlı vatandaşlar yerel gazetelerde su baskınıyla ilgili çıkan haberleri okuduktan sonra çılgına dönmüşler. Kulübün gelirini ve giderini gösteren evrakların yanı sıra karar defterleri ile tutanakların yok edildiği iddialarını yargı aracılığı ile araştırmam için bana vekalet verdiler. Yaptığım suç duyurusundan sonra yapılan tespitlerde su baskınıyla ilgili kafalarda soru işaretleri var. Bu soru işaretleri yargı tarafından açıklığa çıkması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Su baskını komedi gibi
Soma Spor Kulübü'nün bir çok dernek ve kooperatifin yanı sıra özel maden şirketlerinden, devlet kamu iktisadi teşekküllerinden ve belediyenin otopark ücretlerinden geliri bulunduğunu, diğer amatör spor kulüplerine göre bütçesinin çok fazla olduğunu belirten Avukat İsmet Erkul, "Soma Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda kulübün son 5 yıldır başkanlığını yaptığı Yusuf Değirmenci, yine kooperatif muhasebe personeli ve kulüp müdürü olan Mesut Gülmez, Nakliyeciler Kooperatifi'nin ikinci başkanı ve kulüp yöneticisi Davut Cengiz ile hem kooperatif hem de kulüp yöneticisi olan Mehmet Ali Aksoy ile birlikte son 5 yıl kulüpte yöneticilik yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kooperatifin tuvalet hortumunun patlaması sonucu akan suyu yer sifonu tahliye edebilecek kapasitede. Dolayısıyla buradan su sızması söz konusu değil. Tuvaletten su sızdığı kabul edildiğinde merdivenden akan suyun öncelikle zemin kattaki giriş kapısının altının boşluk olması nedeniyle buradan akabileceği, buna rağmen muhasebe odasına su girse dahi, oda zeminindeki bilgisayar kablolarının granaj kanallarından giren suyun atılabileceği ortada. Tüm bu nedenlerle iddia edilen su patlaması nedeni ile muhasebe servisi odasına su girse dahi su seviyesi 5 santimi bulmayacağı, evrakların saklandığı dolapların ve kutuların konumu göz önüne alındığında ıslanmalarının mümkün olmadığı bilirkişinin raporunda açıkça ortadadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızıda geçti oğlunu kaybetti
Manisa’nın Soma İlçesi’nde Raşit Anık, oğlu Ferhat (19) ve arkadaşı Mehmet ...
Kütahya beşik gibi
Kütahya'nın Simav ilçesinde saat 00. 16'da yaşanan 4, 2 büyüklüğündeki ...
Banaz’da gergin gece
Uşak'ın Banaz İlçesi'nde, biri gurbetçi olan iki grup arasında kavga çıktı. ...
 
Yoğun bakımda eşini sayıklıyor
Germencik’e bağlı Ortaklar Beldesi’nde, düğünlerinden dönerken geçirdikleri ...
Ölüdeniz’de korkutan kirlilik
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin ince Kumlu plajlarıyla dünyaca ünlü Ölüdeniz ...
Dalyan'a çevre dostu gezi tekneleri
Dalyan’da geziler düzenleyen teknelerden bu yıl içinde 20 teknenin dönüşümünü ...
 
Bu kule Ege'nin gözü kulağı olacak
Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesine Çanakkale Boğazından gemi geçişleri ile ...
Güneşli Barajı için protokol imzalandı
Gördes Güneşli Barajı inşaatında, ihaleyi kazanan yüklenici firma ile ...
Gelin ve damadı kaza ayırdı
Aydın’da düğünden dönen çiftin bulunduğu gelin arabası, eve 300 metre ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva