HABERLER>EGE
19 Temmuz 2011 Salı - 10:22

Ölüdeniz’de korkutan kirlilik

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin ince Kumlu plajlarıyla dünyaca ünlü Ölüdeniz sahilleri kirlilik nedeniyle alarm veriyor.

Ölüdeniz’de korkutan kirlilik

MUĞLA - Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin ince Kumlu plajlarıyla dünyaca ünlü Ölüdeniz sahilleri kirlilik nedeniyle alarm veriyor. Tur teknelerinin neden olduğu iddia edilen kirlilik, tatilcilerin tepkisine neden oldu. Kirlilik paraşüt pilotları tarafından havadan görüntülenirken, tekne sahipleri kirliliğin nedeni olarak güneş kremlerini gösterdi.
 
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde plajlarıyla ünlü Ölüdeniz Beldesi'ndeki deniz kirliliği tatilcileri isyan ettirdi. Teknelerin sintine atıklarını denize boşaltması nedeniyle Belcekız Plajı'nda deniz yüzeyini yağ kapladı. Ölüdeniz'de tatil yapan birçok yerli ve yabancı turist, serinlemek için gittikleri Belcekız Plajı'nda yağ atıkları içinde yüzmeye çalıştı. Her gün binlerce kişinin denize girdiği plajdaki kirlilik, tatilcileri tepkisine neden oldu.
 
TATİLCİLER ÇÖZÜM İSTEDİ
Ankara’dan her yıl buraya tatil için geldiklerini anlatan Atilla Keşan, Belcekız Plajı'nda ilk kez böyle bir kirlilikle karşılaştıklarını söyledi. Keşan, "Kirliliğin teknelerin bıraktığı atıklardan olduğunu düşünüyorum. Tekneleri bir an önce kıyıdan uzaklaştırması gerekiyor. Yoksa burada denize girecek yer kalmayacak" dedi.
 
Antalya'dan oğluyla tatile gele Hatice Dursun ise, güzel bir denize girmeyi umduklarını, gördükleri karşısında otelin havuzunda yüzeceklerini belirterek, "Kirlilik, teknelerden kaynaklanıyormuş. Umarım zamanda çözüm bulunur" diye konuştu.
 
Fethiye'de oturan Ekrem Erten de, "Turdan dönen tekneler pisliklerini denize bırakıyor. Ölüdeniz'de her gün saat 10. 00'da bu kirlilik oluşuyor. Akşam saatlerinde ise artıyor" dedi.
 
KİRLİLİK HAVADAN DA GÖRÜNTÜLENDİ
Deniz kirliliğine Ölüdeniz'de yamaç paraşütü yapan pilotlarda duyarsız kalmadı. Pek çok pilot, denizdeki kirliliği havadan görüntüledi. Easy Riders Paraşüt Pilotu Ceyhun Aksoy, "Kirlilikten dolayı ne yapacağımızı şaşırdık. Belcekız Plajı'nın her türlü görsel güzelliğini çekerek müşterilerimize veriyoruz. Fakat şimdi kirliliği görüntülemeye başladık. Yetkililer bir an önce önlem almalıdır" dedi.
 
Şikayetlerin artması nedeniyle Fethiye Sahil Güvenlik ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı.
 
TUR TEKNELERİNİN UZAKLAŞTIRILAMASINI İSTEDİ
Belcekız plajını işleten Muğla El Sanatları Sanayi Ltd. Şti. (MELSA) Fethiye Koordinatörü İbrahim Akoğlu, konuyla ilgili sıkıntıyı Fethiye Kaymakamlığına bildirdiklerini söyledi. Kaymakamlık ve Sahil Güvenlik ekiplerinin tekneleri takip etmesi gerektiğini kaydeden Akoğlu, "Bizim görevimiz olmamasına rağmen botlarla denize açılarak yüzeydeki pislikleri temizliyoruz. Teknelerin plajdan çekilmesi gerekir. Bizlerde çok mağdur durumdayız. Tatilcileri olumsuz etkiliyor" diye konuştu.
 
KİRLİLİĞİN NEDENİ GÜNEŞ KREMLERİ
İddialara yanıt veren Belcekız Deniz Motorları Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yüksel Karakaya, denizin kirliliğinin teknelerden kaynaklanmadığını savunarak, "Belcekız Plajı'nda yıllarca bu sorunla karşı karşıyayız. Kirlilik tamamen rüzgarın kıyıya getirdiklerinden oluşmaktadır. Rüzgardan dolayı, oluşan toz ve çam ağaçlarından gelen kirliliktir. Belcekız ve Kumburnu'nda binlerce insanın kullandığı güneş kremleri de kirliliğe neden olmaktadır. Plaja bağlı bulunan 14 teknenin bıraktığı bir kirlilik değildir" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
koray yıkar 19 Temmuz 2011 Salı 12:28

33 senedir belcekız plajına tatil amaçlı gelmekteyim.Son 10 yılda olusan kirlilik kesinlikle tur teknelerinin acıkta sintine bosaltmalarından kaynaklanmaktadır.Acıkta bosaltılan sintine atıkları rüzgarla kıyıya gelmektedir.Ayrıca Likya Word tatil köyünün arıtmasının calısıp calısmadığı yetkililerce denetlenmelidir.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalyan'a çevre dostu gezi tekneleri
Dalyan’da geziler düzenleyen teknelerden bu yıl içinde 20 teknenin dönüşümünü ...
Bu kule Ege'nin gözü kulağı olacak
Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesine Çanakkale Boğazından gemi geçişleri ile ...
Güneşli Barajı için protokol imzalandı
Gördes Güneşli Barajı inşaatında, ihaleyi kazanan yüklenici firma ile ...
 
Gelin ve damadı kaza ayırdı
Aydın’da düğünden dönen çiftin bulunduğu gelin arabası, eve 300 metre ...
Çanakkaleli Elif ABD'nin en geç pilotu oldu
ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Çanakkaleli Türker ailesinin 11 yaşındaki ...
Zincirleme trafik kazasında 2 ölü, 6 yaralı
Denizli'de bir otomobilin yoldan çıkarak karşı şeride geçmesi sonucu meydana ...
 
Valinin makam aracı kaçak çıktı
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, valilik makam aracı olarak kullanılan otomobilin ...
'850 TL için bu yapılır mı?'
Muğla’nın Ortaköy köyünde başı taşla ezilmiş bir erkek cesedi bulundu.
Germencik'te 'terör' kavgası
Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Bozköy'deki bir inşaatta çalışan işçiler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva