HABERLER>EGE
13 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:56

Soma'da aynı acı, aynı ağıt ve her şeyi anlatan tabela...

Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde, yüreklerde aynı acı, bir kez daha yaşandı. Aileler, faciada can veren yakınlarının mezarlarına koştu. 301 madenci için, sendikalar, siyasi partiler ile kaymakamlık ve büyükşehir belediyesi de farklı etkinlikler düzenlemek için hazırlıklar yaptı. İlçedeki ilk tören ise madenci heykeline çiçek bırakılmasıyla başladı.

Soma da aynı acı, aynı ağıt ve her şeyi anlatan tabela...

Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen faicada, 301 madenci hayatını kaybetti. Türkiye'nin en büyük maden faciası olan kaza, tüm vatandaşların da hafızalarına acı olarak kazındı. Facia sonrasında toplumun her kesiminden Soma'ya vatandaşlar akın etti. Burada ailelerin acılarına ortak oldu. Birçok kurum da Somalı işçilerin ailelerine yardımlarda bulundu.

- SOMA’DA PANKART ARBEDESİ

Faciayla ilgili olarak ise tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in de aralarında bulunduğu 45 sanıkta yargılanmaya başladı.



- 301!
Acının yıl dönümünde Soma'da çekilen bir fotoğraf yaşananları özeti gibiydi... İlçenin girişindeki nüfusu belirten tabelanın altına -301 yazdığı görüldü. 

MADENCİ EL FENERİNDE IŞIK DEĞİL ACI SÜZÜLDÜ
Türkiye'yi yasa boğan faciada, en büyük acıyı ölen 301 madencinin yakınları yaşadı. Her gün yitirdikleri madenciler için gözyaşı döken ailelerin, acının yıldönümünde buluşma yerleri bir kez daha şehitlerinin mezarlığı oldu. Aileler sabah saatlerinden itibaren, anıtı henüz tamamlanmayan ancak mermerle kaplanmış mezarları ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin her madenci için mermer mezar ve başına da mermer kaide üzerine el fenerleri yerleştirdiği, çiçekler ektiği görüldü. Mezarların başına çöken annelerin, babaların, eşlerin çocukların, bir yıldır yüreklerinde biriken acı, gözyaşı olup şehit madencilerin mezarlarına aktı.



Aileleri, bu günlerinde, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Eşi İsmail Cambal'ın mezarının başından ayrılamayan Leyla Cambal, “Bugün çocuklarım okula gitmek istemedi. Bayram gibi hazırlandı. 'Babam için açılış var' dediler. O gün eşimi sapasağlam işe gönderdim. Şu anda olayın oluş saatini sayıyorum. 365 her gün acı hergün gözyaşı vardı" dedi. İşçilerden Uğur Çolak'ın eşi Duygu Çolak ise, “Çocuklarım bugün burada mezarda. Babalarıyla oynamak yerine, onu paçalarından çekmek yerine, mezarındaki toprakla oynuyorlar" dedi. İşçilerden Osman Şam için konulan madenci fenerini arayıp bulduktan sonra olduğu yere çöken anne Suna Şam, bir yandan oğlunun yazılı olan ismini okşadı, bir yandan gözyaşı döktü.



MADEN MÜHENDİSLERİ DE GELDİ
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde, çeşitli meslek odaları da basın açıklaması düzenledi. Ege Linyit İşletmeleri önünden Beşyol Kavşağı'ndaki madenci heykeline çiçek bırakan Türkiye Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel faciadan sonra siyasi otoritenin olayı trafo patlaması olarak sunduğunu, savcılığın ise sorumluların öldüğünü söyleyip baştan meslektaşlarını suçlu ilan ettiğini söyledi. Ayhan Yüksel, "Ancak TMMOB maden Mühendisleri Odası bu oyunu bozmuştur. Araştırmalarıyla gerçeklerin üzerinin kapatılmasına engel olduk. Ancak gerekli araştırmalar için istediğimiz bilgi ve belgeler, odamıza verilmeyerek araştırmalarını önü kesilmeye, engellenmeye çalışılmıştır. Ancak herkesten kabul gördüğü üzere, kazanını nedenleri, taşeronlaştırma, üretim zorlaması, mevzuattan kaynaklanan esnekleşme ve kuralsızlaşma ile denetimsizleşmedir" dedi.
 
CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL MEZARLIKTAKİ TÖRENE KATILMADI
Bu arada mezarlıkta kaymakamlık ve büyükşehir belediyesinin ortak yaptığı anma törenine katılmayacağını açıklayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, pahalı mermerlerle madencilerin mezarlarının yaptırılmasının, gerçekleri örtemeyeceğini söyledi. Kendisinin madenci yakınları ve işçilerle ilçe merkezinde etkinlikler yaptıktan sonra maden şehitliğini ziyaret edeceğini açıklayan Özel, "Geçen yıl bu saatlerde işçiler, başlarına gelecekten habersiz olarak çalışıyordu. O günden bu güne hiçbir şey değişmedi. Verilen sözler tutulmadı. Şehit ailerine verilen sözlerin yarısı tutuldu sadece. Şu anda Sadece Soma'da değil Türkiye'de madenlerde çalışan 48 bin işçi, tıpkı buradakiler gibi ölümü bekliyor. Önlemler biran önce alınmalı. Düzenlemeler yapılmalı. Soma olayını araştırma komisyonunun yaptığı öneriler bölümünün kapağı dahi açılmadı. Maden İş Sendikası'nın, Büyükşehir Belediyesi'nin ya da Kaymakamlığın göstermelik törenleriyle, Soma anlaşılamaz. Sorunlar çözülmez" dedi.
 
SAMSUN'DAN ŞEHİT MESLEKTAŞLARI İÇİN GELDİ
Bu arada Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Soma'ya gelen vatandaşlardan birisi ise, emekli madenci olan Kemal Çakıroğlu oldu. Samsun Ladik'ten gelen Çakıroğlu, madenci heykelinde, üzerinde 'Çığlıklara kulak verin. İşsiz ve açız aç' yazılı pankart taşıdı. Pankartını bir süre madenci heykelinin önünde tutan Kemal Çakıroğlu'na daha sonra polis müdahale etti ve elinden aldı.


 
SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA
Madenci heykelinin daha sonraki ziyaretçileri ise, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, oldu. Heykele karanfil bırakan sendikacılara CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da destek verdi. Sendika ve meslek odaları adına ortak açıklamayı ise, DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. 16 Mayıs'ta yapacakları mitinge, “Ben insanım,. Soma'nın acısını yaşıyorum" diyen herkesi davet ettiğini söyleyen Beko, “Yüzyılın en büyük iş faciasının yıldönümü bugün. Bugün bu acı unutturmamak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için alanlardayız. Sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma davası, kamuoyunu tatmin etmemektedir. Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra bile her ay onlarca emekçi iş cinayetlerine kurban gitmekteler. Bu kazı mıdır?, Kader midir? Hayır bu resmen cinayetir. Emekçileri güvencesizliğe, taşeronlaşmaya, denetimsizliğe, teslim edenlerin işlediği cinayet. Türkiye'de özellikle AKP iktidarı döneminde, uygulanan politikalarla üretim, teknik bilgi ve altyapı olarak yetersiz, deneyimi ve deneyimli uzmanı bulunmayan kişi ve şirketlere bırakılmıştır. Soma'da yaşanan kaza değil, cinayettir, 301 madencinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın sorumluları halen hesap vermemiştir. Bu kadar uyarılarımızın hiçbirisi dikkate almayan hükümet, 'bu işin fıtratında var' diyerek bilim ve tekniğin karşısında, olduğunu ilan etmiştir. Biz öngörülen ve önlenebilir risklerin ne kaza ne de fıtrat olmadığını biliyoruz" dedi.



BABALARI İÇİN POLİS VE AVUKAT OLACAKLAR
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde, ailelerin ziyaret ettiği şehitlikte, acı da, çocukların isyanı da vardı. Şehit madencilerden Yıldırım Güney'in 11 yaşındaki oğlu Emirhan Güney ile 9 yaşındaki kızı Havvanur Güney, anneleri Kadriye Güney'le birlikte babalarının mezarını ziyaret etti. Ancak iki kardeşi diğer çocuklardan ayıran ise giysileri oldu.
                         
Havvanur Güney, avukat cüppesi, Emirhan Güney ise polis üniforması giyerek mezarlığı geldi. İki kardeş, babalarının ve ölen diğer madencilerin hesabını sormak için avukat ve polis olmak istediklerini söyledi. Anne Kadriye Güney ise, “Eşim çocuklarımızın okumasını istiyordu. Kendisi gibi madenci olmamalarını istiyordu. Hep okumalarını hayal ediyordu" dedi.


 
CENNETTE MUTLU BİR ŞEKİLDE BİZİ BEKLE
Madende can veren 301 işçiden birisi olan Ali Yüksel'in kızı Türkan Yüksel de babası için yazdığı mektubu mezarının başına bıraktı. Birçok kişinin okuyup hüzünlendiği mektup da Türkan Yüksel, babasına, “Sevgili babacığım, 13 Mayıs'ta içimiz yandı. Ama hala üzgünüz babacığım. Seni çok özledik. Bir Mayıs bayramını, sensiz geçirdiğim için çok üzgünüm. Cezalılar, cezalarını çekecekler. İçinde hiç şüphen kalmasın. Bugün 13 mayıs olayın yaşandığı gün. Bugün ölen abi, dede ve amcaların ellerini öpüyorum. Seni çok seviyorum babacım. Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacığım. Ben pilot olacağım. Senin yüzünü kara çıkarmayacağım. Söz veriyorum. Seni hepimiz çok özledik baba. İyi ki varsın babacığım. Yeni köpeğim tarçın'ı çok sevdiğini umuyorum" diye yazdı. Türkan Yüksel mektupta ayrıca, kardeşinin, kendisinin annesini ve köpeğin resmini de çizdi.
 
TÖRENDE GERGİNLİK
Bu arada Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Valliği ve Soma Kaymakamlığı da ortak anma etkinliği düzenledi. Yeni düzenlenen madenci mezarlığının da açıldığı törende, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Ergene, konuşmalarında işçi ailelerin acılarını paylaştıklarını, facianın yıldönümünde ailelere başsağlığı dileklerini yineledi.
 
Daha sonra AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in kürsüye çıkmasıyla, ortam gerildi. Şehit madenci yakınları, Recai Berber'in konuşmasında, “Biz devlet olarak şehitlerimizin ailelerine gerekli yardımı desteği verdik" sözlerine “yuh" diye tepkilerini gösterdi ve “Burası siyaset yapılacak yer değil. Biz acımızla yanıp tutuşuyoruz. Siz buraya gelip siyaset yapıyorsunuz. Defolun gidin. Bizi yalnız bırakın" dedi. En son olarak söz alan Vali Erdoğan Bektaş'ın konuşması sırasında da, şehit madencilerden birisinin yakını “Siz devlet olarak bize şimdiye kadar bir şey vermediniz. İşten çıkartılan 2831 işçinin, kıdem tazminatlarını ödetmediniz. Siz de Recai Berber gibi, şehitlikte siyaset yapıyorsunuz" dedi. Vali Erdoğan Bektaş konuştuğu sırada ayrıca Birleşik Kamu İş sendikası üyeleri de, protesto amaçlı kulaklarını kapattı.
 
Törenden sonra, protokol üyeleri, mezarları tek tek dolaşıp birer karanfil bıraktı ve yakınlarını kaybeden madenci aileleriyle konuştu.
 
Öte yandan Kızılay ve değişik kurumlar, Soma'nın değişik noktalarında çocuklara oyuncak, vatandaşlara lokma dağıttı.
 


MADENCİ AİLELERİ YÜRÜDÜ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan facianın yıldönümünde, ölen madencilerin ailelerinin de katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim- İş Sendikası'nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe başta ölenlerin yakınları olmak üzere, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Birleşik Kamu İş konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği üyeleri de destek verdi.
 
Bugün saat 14.30'da Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Beşyol Mevkii'ne yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi üzerinden yürüyen grup; 'Katil AKP', 'Hükümet istifa' ve 'Soma'nın hesabı sorulacak' sloganları attı. Bir eylemcinin baret üzerine yerleştirdiği strafor malzemeden yapılı ve üzerinde 'bize nasıl kıydınız' yazılı sembolik tabut dikkat çekti. Baret takan madenci aileleri, üzerinde yakınlarının fotoğraflarının bulunduğu siyah tişörtler giydi. 'Soma işçileri ölümsüzdür' ve 'Soma'yı unutmadık unutturmayacağı' yazılı pankartlar taşındı. Yürüyüşün son bulduğu Beşyol Mevkii'ndeki Madenci Anıtı'na karanfiller bırakan grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.
                                    
"SORUMLU AK PARTİ İKTİDARIDIR"
Topluluk adına basın açıklamasını yapan ve hükümeti eleştiren Birleşik Kamu İş konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, "Soma'dan tüm insanlığın yüreğine bir ateş düştü. Ülkemiz tarihinde en kitlesel işçi katliamı yaşandı. Bu katliamda 301 işçi hayatını kaybetti. Çoğu hayatının baharında olan bu işçiler, göz göre göre ölüme gönderildi. Ama katiller bunu normalleştirmeye çalışarak kaza dedi. Biz buna kasten adam öldürme diyoruz ve bir katliam olduğunu düşünüyoruz. Bu katliamın sorumluları da maden ocaklarını özelleştiren ve denetimsiz bırakan AKP iktidarıdır. 301 işçinin hayatını kaybettiği bu katliamda, yüzlerce işçi yaralandı, çocuklar babasız, kadınlar eşsiz, anne-babalar evlatsız kaldı" dedi.
 


ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ
Facia sonrası sivil toplum örgütlerinin tepkisinin bastırılmaya çalışıldığını öne süren Kütük, "Aileler üzerinde baskı kuruldu, insanlar sindirildi. Bütün bu yaşananlardan sonra AKP hükümeti 'Her şey denetlenmiştir, kusur yoktur' diyerek şirketin avukatlığını yapmıştır. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın maden kazaları ile ilgili 'ölüm madencinin fıtratında var' açıklaması, insan yaşamına bakışını ortaya koymuştur. Soma'ya giden Başbakana tepki gösteren vatandaşlar, Tayyip Erdoğan'ın korumaları tarafından tartaklanmıştır. Tayyip Erdoğan 'Bu ülkenin başbakanına yuh çekersen tokadı yersin' diyecek kadar ileriye gitmiştir" dedi.
 
Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı. (dha)

 

 
BİR YILDA NE OLDU?
13 Mayıs 2014, saat 15.30 Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta yangın çıktı.
 
13 Mayıs 2014 saat 17.30 ocakta çıkan yangın ve sonrasında madencilerin mahsur kaldığı haberleri son dakika olarak duyurulmaya başlandı.
 
13 Mayıs saat 18.00 Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ocaktaki yangın ve patlamada 1 işçinin vefat ettiğini 300 madenciyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
 
13 Mayıs 2014 saat 19.00 ocakta yoğun dumanda mahsur kalan işçileri kurtarmak için temiz hava verilmeye başlandı.
 
13 Mayıs 2014 saat 20.30 Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'den yazılı açıklama, “Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır. Birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılmasıdır" denildi.
 
13 Mayıs 2014 saat 21.00 Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama, müfettişlerce ocakta, 2012 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez ve son olarak da 13-14, 17-18 Mart 2014 tarihinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı, mevzuat aykırı bir durum görülmediği bilgisi verildi.
 
13 Mayıs 2014 saat 21.00 kurtarma çalışmaları süren ocakta, mahsur kalan madenciler arasında hayatını kaybedenlerin bulunduğu bilgisi gelmeye başladı.
 
13 Mayıs 2014 saat 21.30 Ankara'da Haber Kameramanları Derneği'nin ödül gecesinde konuşan Başbakan Erdoğan'dan, faciayla ilgili ilk açıklamayı yaptı.
 
13 Mayıs 2014 saat 21.30, AFAD Başkanlığı, 17 madencinin hayatını kaybettiğini, 19'unun tedaviye alındığı, 200'ün üzerinde ocakta mahsur olduğunu açıkladı.
 
13 Mayıs 2014 saat 22.30 Maden İş Sendikası yetkilileri ocakta hayatını kaybeden madencilerin sayısının 20'i olduğunu açıkladı.
 
13 Mayıs 2014 saat 23.00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ocağın hemen yanındaki bina oluşturulan kriz masasının başına geçti.
 
13 Mayıs 2014 saat 23.30 facianın büyüklüğünün her geçen dakika daha da büyük olduğunun ortaya çıkmasıyla, AFAD Kızılay gibi kurumlarını yanı sıra çeşitli illerin belediyelerinden, kurtarma ekipleri de bölgeye sevkedilmeye başlandı.
 
13 Mayıs 2014 saat 00.30, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, resmi olmayan bilgilere göre 157 madenci öldü, 75'i yaralı diye açıkladı.
 
14 Mayıs saat 01.00 Enerji Bakanı belli zaman aralıklarında basın toplantısı düzenleyip kurtarma çalışmaları hakkında bilgi vermeye başladı.
 
14 Mayıs 2014 saat 02.30, Maden ocağında karbondioksit ve duman nedeniyle kurtarma çalışmalarına ara verildi.
 
14 Mayıs saat 03.30, Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan açıklama; 166 madenci öldü, 4'ü ağır 80 yaralı var.
 
14 Mayıs saat 09.00, Enerji Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısının 201'e çıktığını söyledi.
 
14 Mayıs 2014 saat 10.00, Başbakanlık, faciadan dolayı üç günlük yas ilan etti.
 
14 Mayıs 2014 saat 11.00 Kırkağaç'taki soğuk hava deposunda bulunan 146 madencinin cenazeleri aile yakınlarına teslim edilmeye başlandı.
 
14 Mayıs 2014 saat 14.00, o zaman Başbakan olan Recep Tayip Erdoğan, facianın olduğu ocağı inceledi. Can kaybını 232 olarak açıkladı.
 
14 Mayıs 2014 saat 15.30 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, facia madeninde incelemelerde bulundu.
 
14 Mayıs 2014 saat 18.30, Enerji Taner Yıldız, hayatını kaybedenlerin sayısının 245'e yükseldiğini açıkladı.
 
14 Mayıs 2014 ölen madenciler memleketlerinde toprağa verilmeye başlandı.
 
15 Mayıs 2014 saat 08.00 Enerji Taner Yıldız, hayatını kaybedenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini açıkladı.
 
15 Mayıs 2014 saat 14.00 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, facianın meydana geldiği ocakta incelemelerde bulundu.
 
15 Mayıs 2014, saat 17.00 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'yı ziyaret etti
 
16 Mayıs 2014saat 09.00 Enerji Bakanı Taner Yıldız, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ölen madenci sayısının 301 olabileceğini açıkladı.
 
16 Mayıs 2014 saat 14.30 Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın çelik'le birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
16 Mayıs 2014 saat 23.00 Enerji Bakanı Taner Yıldız, ölen madenci sayasının 292'ye yükseldiğini söyledi
 
17 Mayıs 2014 faciayı araştırmak için ilk bilirkişi heyeti ocağa girdi.
 
17 Mayıs 2014 saat ocakta tüm ölen madencilerin cesedi çıkartıldı. Ölü sayısı 301 olarak açıklandı. Kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.
 
18 Mayıs 2014, Soma savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında soma kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan gözaltına alındı.
 
18 Mayıs 2014 Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle, facianın yaşandığı maden sahası görevliler dışında tümüyle boşaltıldı.
 
19 Mayıs 2014 Can Gürkan dahil 8 kişi tutuklandı.
 
6 Haziran 2014 ölen madenci Mustafa Kocabaş'ın ailesi adına Avukat Hakan Kahraman'ın açtığı tazminat davasından dolayı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin mallarına tedbir konuldu.
 
6 Haziran 2014 Soma olayını araştıran meclis araştırma komisyonu üyeleri, ilçeye gelip inceleme yaptı.
 
20 Temmuz 2014 bilirkişi heyeti ikinci kez ocağa girip inceleme yaptı.
 
4 Ağustos 2014 ölen madenciler için yardımlarla, 602 konut yapılmasına karar verildi.
 
18 Eylül 2014 bilirkişinin ikinci raporu soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına verildi.
 
3 Kasım 2014 Soma Cumhuriyet Savcılığı fezlekeyi Akhisar Başsavcılığına verdi.
 
10 Kasım 2014 Soma faciası iddianamesi, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.
 
25 Kasım 2014 Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, 4 noksan madde sebebiyle iddianameyi savcılığa iade etti.
 
4 Aralık 2014 madencilere yeni haklar getiren yasa, Dünya Madencilere Günü'nde yasalaştı.
 
26 Şubat 2015 iddianamede ikinci kez Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
 
2 Mart 2015 Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul edildi.
 
13 Nisan 2015 8'i tutuklu 45 sanığın yargılanmasına, Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi Salonu'nda başlandı.
 
24 Nisan 2015, 8'i tutuklu 45 sanığın yargılanması 15 Haziran 2015 tarihine ertelendi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 13 Mayıs 2015 Çarşamba 14:33

Bu sendikalar ne işe yarar onlar niye denetlemedi orda bir sıkıntı varsa o madenciler içeri sokma şimdi çıkmışlar şov yapıyorlar daha önce nerdeydiniz

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
19 yaşında kahreden ölüm: Kaza mı, intihar mı?
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, hemzemin geçitten geçerken trenin çarptığı ...
7 kıtanın güzellerinden Kocadon'a ziyaret
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenecek olan 7 Kıtanın Güzeli (Miss 7 ...
Aydın'da hayatı sağanak vurdu
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, akşam saatlerinde aniden bastıran kısa ...
 
Libya açıklarında ölen kaptanın cenazesi Fethiye'de
Libya açıklarındaki uluslararası sularda saldırıya uğrayan, bir Türk şirketine ...
Uyuşturucu bağımlısının dramı!
Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde, 21 gün tedavi gördükten ...
Hayata dönüş için smaç vurdular!
Denizli Devlet Hastanesi'ne bağlı AMATEM ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde ...
 
15 dakikalık yağmur denizin rengini değiştirdi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, öğlen 15 dakika boyunca etkili olan sağanak ...
Soma’da facianın yıl dönümünde maden kazası!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, özel bir maden ocağında yaşanan iş kazasında, ...
Kayalıklara uçan minibüste mucize kurtuluş
Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, kontrolden çıkarak yol kenarındaki kayalıkların ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva