HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2013 Salı - 09:50

Şengül’den şok iddia: Büyükşehir vatandaşı…

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları yaptığı bölgelerde vatandaşı tehdit ettiğini söyledi. Şengül, “Belediye ya anlaşın ya da binanızı yıkarım’ diyor. Yapacağı acil kamulaştırma talebine Bakanlar Kurulu’nda engel oluruz” dedi. Şengül, CHP’li belediyelerdeki soruşturma ve incelemelerin de kendi içlerindeki anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi.

Şengül’den şok iddia: Büyükşehir vatandaşı…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümden, partinin çalışmalarına, özelleştirme ihalelerinden plan değişikliklerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Şengül, önemli mesajlar verdi. Radyo Pause’da yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına katılan Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.  Şengül, kentsel dönüşüm ile ilgili şok bir iddiada bulundu ve belediyenin vatandaşı tehdit ettiğini iddia etti.


 
Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümü yeni kanun yerine eski belediye kanunu ile yapmaya çalıştığını, bunun da başarı getirmeyeceğini ifade eden Şengül, “Büyükşehir Belediyesi’nin iş yapmak gibi bir niyeti yok. Zaten yapamayacak da. Başkan Aziz Kocaoğlu ‘dönüşümü eski kanuna göre yapacağım’ dedi.  Yani herkesin rızasını almak istiyor. Eyvallah… Herkesin rızasını alalım, rızasız tabi ki iş olmaz. İnsanların vicdanı rahat olacak. Yeni yasaya göre de rıza alabilirsiniz. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarda görüyoruz ki insanlarla birebir mutabakata varılamayınca, rıza gösterilmeyince vatandaşlarımız tehdit edilmeye başlandı. Vatandaşa ‘rıza göstermezsen, vermezsen evinizi yıkarız, kamulaştırırız’ diyorlar. Ben de onlara ‘vatandaşımız rahat olsun, kamulaştıramazlar’ diyorum. Belediye kamulaştırdığı zaman biz de karşısına çıkarız, engel oluruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları vatandaşı açıkça tehdit ediyor. Hayır kardeşim insanların gönlünü alacaksınız. Vatandaşlarımız rahat uyusun. Belediye ‘kamulaştırma kanunu’ gereğince yıkım yapabilir. Ama hızlı kamulaştırma yapabilmesi için Bakanlar Kurulu’ndan yetki alması lazım. Biz de Bakanlar Kurulu’ndan o yetkiyi verdirmemek için her şeyi yaparız. Birçok mahallede Kocaoğlu bizzat kendisi vatandaşa ‘sen kaç daire istiyorsun’ diye soruyor. Vatandaş da ‘üç’ dediği zaman ‘olmaz sana 1,5 daire’ diye pazarlık yapıyor. Ya kardeşim bu fıkralara konu olur. Siz belediye başkanısınız. Teknik adam mısınız, müteahhit misiniz? Neyin nasıl yapıldığını nereden biliyorsunuz? Oturursunuz, teknik ekibiniz çalışır. Bürokrat sizin önünüze getirir.  Böyle mantık, anlayış olmaz” diye konuştu.
 
KAÇAK YAPILAR HAK SAHİBİ OLAMIYOR
Kentlerde çarpık yapılaşma, sağlıksız binaların insanların yaşamına doğrudan etki ettiğini belirten Şengül, eğitim durumu, yaşam biçimi, sosyal yaşamını farklılaştırdığını söyledi. Şengül, “İnsanlar için öncelikle sağlıklı yapılar oluşturmalı, spor alanları, rekreasyon alanları oluşturulmalıdır. Bu bizim hayalimiz. Daha önce gerçekleştirilemedi. Devletin gücü yetmedi. Artık milli gelir artarken ayıl gücü dengelendi. Bunu sağlamak sosyal devletin de görevidir. Kentsel dönüşümü çatışmadan, kavgadan uzaklaştırmak, ‘sen-ben’ tartışmasına sokmamak gerekir. Tüm söylediklerimi siyasi kimliğim dışında şehir plancısı olarak söylüyorum. Belediye 1,5 yıl önce bakanlıktan kentsel dönüşüm için yetki istedi. Tam bu sırada mecliste kentsel dönüşüm yasası görüşülüyordu. O zaman Kocaoğlu’na ‘bekleyin, yeni yasaya göre müracaat edin’ dedim. Eski yasada çok eksik var. Yeni yasa ile yetki alsaydı mesela vatandaş kira yardımı alacaktı. Yeni yasaya göre müteahhitlerle de anlaşılıyor. Belediyenin yaptığı yasada bu imkansız. Dönüşüm alanları içerisinde kaçak yapılar belediyenin yaptığı dönüşüme göre hak sahibi olamıyor. Enkaz bedelini bile alamıyorlar. Yeni yasa ile yapılsaydı onlar da hak sahibi olacaktı” dedi.
 
YENİ YILDA BİNALAR YÜKSELECEK
Şengül, İzmir’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Şengül, “Her şeyden önce vatandaşımız gece yattığında nerede kalacağını düşünmeyecek. Vatandaş bina yapmış. Bir katında kendisi diğer iki ve üçüncü katında çocukları oturuyor. Siz bu vatandaşa ‘binanızı yıkacağız, yerine bir daire vereceğiz’ diyorsunuz. İki daire almak isterse borçlanacak. O insanın düşünün. Arsa almış, borçlanmış, çocuklarını okutmuş, dünya kurmuş. O kişiyi belli yaştan sonra borçlandırıyorsunuz. Vatandaş korkuyor ve kabus görüyor. Bizim yapacağımız kentsel dönüşümde vatandaş mümkün olduğu kadar borçlanmayacak. Yani temel amacımız vatandaşın hiç borç altına girmeden ev sahibi olmasıdır. Şu anda Karabağlar Cennetçeşme’de bakanlık çalışmalarını sürdürüyor. Ocak-Şubat ayı gibi temelleri atmaya başlayacağız. Önce bakanlık olarak 3-4 bin konut yapacağız. Vatandaşla anlaştıkça yeri alacağız. Binaları yıkmadan stok konut alanına bina yapacağız. Bizim çalışmamızda 100-150 metrekare bir katlı evi bulunan kişinin hiç borçlanmaması üzerine sistem kuruluyor. Vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmasın. Birebir ev sahibi olsun. Böyle yaparsanız vatandaş karlı çıkar. Çıkan rant da vatandaşa verilir. Oturan vatandaşlar dışında belediyeler, kamuya da pay kalsın istiyoruz. Siz orada kent yenilerken okul, hastane, yol, spor alanını da yapılacak” diye konuştu.


 
İŞLER HIZLI OLSUN İSTİYORLAR
Şengül, CHP milletvekilleri ve belediye başkanları başta olmak üzere muhalefet tarafından sık sık dile getirilen “İzmir’in projeleri engelleniyor” eleştirilerine de yanıt verdi. Bunun doğru olmadığını ifade eden Şengül, “Hep söylüyorlar ama engelleme konusundaki ‘engel’ onların zihinlerindedir. Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanları çıkıp ‘bizim şurada şu projemiz bekliyor’ desinler. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Her hangi bir bakanlıkta zaten işlerin süreci var. Yazışmalar, evraklar, onay süreci belli zaman alıyor. Bunlar müracaat eder etmez bir ayda hemen onay bekliyorlar. Aslında 3-5 ayda yürüyecek bir işlem için çok hızlı zaman istiyorlar. Bunun olmayacağını onlar da biliyor. İzmirlilere, seçmene mesaj vermek istiyorlar. Onların bilinçaltında aslında şu var; biz verdiğimiz sözleri yerine getiremedik. Buna savunma oluşturmak zorundayız diye düşünüyorlar. Çıkıp ‘hükümet bizi çalıştırmıyor’ algısı yaratıyorlar. Sanki başta Büyükşehir ve ilçe başkanı belediye başkanları çok iyi çalışıyormuş gibi… Bunun gerçeklikle uzaktan yakından alakası yok. Başta bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere milletvekilleri İzmir için çalışıyor. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. İzmir ile ilgili bakanlıklara giden projeler diğer AK Partili belediyelere göre çok daha hızlı geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri kısa sürede yanıt buluyor” dedi.
 
BAŞBAKAN’A SÖYLEDİM
Şengül, Ege Bölgesi milletvekilleri toplantısında ortaya çıkan bu algıyı dile getirdiğini, meseleyi Başbakan Erdoğan’a ilettiğini söyledi. Şengül, “Başbakanımıza bu durumu anlattım. Kendisine ‘sayın başbakanım İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri bakanlıklara geldiğinde ciddi anlamda engelleniyormuş’ dedim.  O da ses tonunu yükselterek ‘ben özellikle talimat verdim. Başta kredi talepleri, proje onayları olmak üzere tüm muhalefet partisinin yönetimlerinde olan belediyelerin taleplerini yerine getirin dedim. Böyle şey olabilir mi? Asla doğru değil. Hem zaten bekletmemelerini söyledim. Sayın Kocaoğlu ne zaman isterse bize ulaşabilir. Randevu veririz. Zaten kendi belediye başkanlarımla görüşmediğim halde onunla görüşüyorum’ dedi. Başbakanımız bile bunu vurgulayarak söyledi. Zaten Kocaoğlu da bunu inkar etmiyor. Kendisi de ‘başbakan ile ne zaman istesem görüşebiliyorum’ diyor. Durum budur. Biz kimsenin işini engellemiyor, aksine önünü açıyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. En son kentsel dönüşüm ile algı oluşturdular. Çıkıp ‘engelliyor, bekletiyorlar’ dediler. Bunlar onaylandı, geldi ama bir metre yol alamadılar” diye konuştu. Şengül, CHP’nin seçim sürecinde ‘hükümet bizi engelliyor’  propagandasının en büyük dayanak olacağını da sözlerine ekledi.


 
CUMHURİYET’İN KORUMASINI CHP’YE BIRAKMAYIZ
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları üzerinden siyaset yapıldığını da ifade eden Şengül, “Dört yıldır başta Büyükşehir olmak üzere CHP’li belediyelere bir bakın.  Bayramları nasıl kutlarlar görürsünüz. Bu dönemde kutlamalara bakın. CHP bizim milli değerlerimiz, laiklik, cumhuriyet değerleri üzerinden siyaset yapıyor. Sanki  bu değerlere saldırı varmış gibi yansıtıyorlar. Allah korusun Cumhuriyet’i korumak CHP’ye kalırsa yazık olur. Biz korumasını CHP’ye bırakmayız. Kimse merak etmesin. AK Parti’nin zaten yaşam biçimine karışması için de yerelde iktidar olmasına gerek yok. Biz 12 yıldır iktidardayız. Bütün yasama faaliyetlerini yürütüyoruz. Öyle bir hedefi olsa partimizin kusura bakmasınlar ama İstanbul, Ankara ve Konya gibi yerlerde böyle bir şey yapılmadı zaten. Kimin yaşam alanına müdahale edilmiş ki. AK Parti döneminde özgürlük ve demokrasi değişti. Zaten eskisi gibi algı da yok. Vatandaşımız gerçekleri görmeye başladı. Yerel yönetimlerde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyince minder dışına çıkıp siyaset yapıyorlar” dedi.
 
SORUŞTURMALARIN ARKASINDA CHP VAR
Milletvekili Şengül, CHP’li belediye başkanları ve yöneticilerin en çok şikayet ettiği soruşturma, denetim ve müfettiş incelemesi ile ilgili tepkilere de değindi. Şengül, “ Defalarca rakamları verdik. AK Parti ile MHP, CHP, BDP arasında hiçbir ayrım yok. Soruşturma şikayet üzerine olur. Birisi dilekçe verir, ihbarda bulunur. CHP’li belediyelerde soruşturma olmasının en büyük sebebi kendileridir. Kendi iç kavgalarını, çıkar hesaplarını, paylaşamadıklarını mektuplarla anlatıyorlar. Hep birbirlerini şikayet ediyorlar. Müfettişe, bakanlıklara yazılar yazıyorlar. Kendilerine baksınlar. Onlar da soruşturmaların neden olduğunu çok iyi biliyor. Hepsinin arkasında CHP’liler var. Birbirlerini ele veriyorlar. Dışarıya karşı da hükümetin baskı yaptığını anlatıyorlar. Bazen sahte imzalar, açık imzalar geliyor. CHP’li belediyelerle ilgili bize de bilgi, belge geliyor. Biz ‘götürün savcılığa verin’ diyoruz. Dönüp bakmıyoruz. Zaten kendinizden eminseniz, kendinizi biliyorsanız korkmazsınız. Her belediyede aday adayı var. Birbirlerinin kuyularını kazıyorlar. Parti içi iktidara bizi karıştırmasınlar” diye konuştu.
 
BAŞKANLARA “GELİN, YARDIMCI OLALIM” DEDİM
Kocaoğlu’nu ve çalışma şeklini de eleştiren Şengül, “Maalesef Kocaoğlu’nun en büyük sıkıntısı ekip kuramamak. Sürekli bürokrat değiştiriyor. Tek başınıza allame-i cihan olsanız bir kenti yönetemezsiniz. Bir kenti ekip ile yönetirsiniz. Kocaoğlu hem kendisi, hem ekibi, hem de belediye başkanları ile kavgalı. Kocaoğlu bizim izin ‘projeleri engelliyorlar, sıkıntı çekiyorum’ diyor. Tüm samimiyetimle söylüyorum en çok sıkıntıyı ilçe belediye başkanları çekiyor. Bürokratların kapılarında nöbet tutuyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarının önünde önlerini iliklemek zorunda kalıyor. Kendi belediye başkanlarının yatırımlarını kesiyor. Ben belediye başkanları ile görüşüyorum. Hatta birçok ilçe belediye başkanına  ‘gelin size yardımcı olalım’ dedim. Korkularından onlar da gelemiyorlar. Başkanlar seçimi atlatmayı bekliyor. Şu seçim süreci geçsin bakın neler olacak. Başkanlar sıkıntı yaşarız diye işleri rölantiye aldı. CHP’nin 29 belediyesi var. Bir defe kendi aranda kavgalısın, işbirliği yok. Kavganın olduğu, huzur olmadığı yerde başarı olmaz. Parti olarak biz her ay belediye başkanları ile toplantı yapıyoruz. Proje alışverişi olur. Kaçınılmaz olarak başarı zaten gelir” dedi.
 
KARAYOLLARI’NA DEĞİL KOÇ GRUBUNA BAK
Milletvekili Şengül, tartışmalı özelleştirmeler, kamu kurumlarının arazi ve mülklerinin satışı ile ilgili de konuştu. Son günlerin en çok gündeme gelen konusu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait Bornova Ağaçlıyol’daki arazinin satışını değerlendiren Şengül, “Devlete ait,  kamu kurumlarına ait arazilerin uygun olanları satılıyor. Allah aşkına soruyorum. Yıllardır özelleştirme yapılıyor. AK Partiden önce de yapılıyordu. Bizim dönemimizde açık şeffaf özelleştirme var. Bu ülkenin birçok yeri özelleştirildi. Buralar ne oldu? Kaynaklar nereye aktarıldı. Geçmişte bunları bilen yoktu. Bornova’daki Karayolları arazisi özelleştirildi ama para başka yere gitmedi. Çevreyolları, duble yollar yapıldı. Yine yapılacak.  Çıkıp birileri ‘AK parti ranta dayalı belediyecilik yapıyor’ diyorlar. Böyle algı oluşturdular. Gezi Parkı’nda  başlayan masum olayı kendi siyasi çıkarlarına alet ettiler. Şimdi de Karayolları arazini gündeme getiriyorlar. Baktığınızda tüm eylemlerin, tepkilerin arka planında CHP var. Siz Karayolları arazisini düşünene kadar Buca’da Koç Grubu’na ait araziyi imara açarken neredeydiniz. O zaman rant olmuyor mu? Devletin arazisi satılıyorsa gelirler devlete gidiyor. Karayolları arazisi ile özel bir vatandaşa mı çıkar sağlanıyor? Devlet aldığı gelirle yeni yatırımlar yapacak. Hızlı tren, tüneller, yollar, çalışmalar oluyor. Zaten Karayolları arazisinde bir tane ağaç kesilmeyecek.  Önce kendinize bakacaksınız. AK Parti kamuya rant sağlarken siz belli insanlara rant sağlıyorsunuz. Önce bunun hesabını vereceksiniz” diye konuştu.
 
İLÇE İSMİ VERMEK DOĞRU DEĞİL
Şengül, yerel seçim süreci ve aday belirleme sistemi hakkında da fikirlerini söyledi.  İstifa edenlerin yerine yeni isimlerin güçlendirilerek getirileceğini anlatan Şengül, “İlçe başkanlarının belediye başkanlıklarını istemesi doğaldır. Her isteyen zaten aday olamaz. İlçe teşkilatlarımız zaten her zaman canla, başla çalışıyor. Kasım Ayı içerisinde Büyükşehir, ilçe belediye başkanlıkları da Aralık ayı içerisinde belli olur diye umuyorum” dedi. Şengül, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın son günlerde ilçe isimleri vererek gündeme getirdiği oranlara da tepki gösterdi. Şengül, “Sayı ve rakam asla vermem. Siyaset yapıyorsanız rakam vermeyi doğru bulmuyorum. Her ilçede, Büyükşehir’de iddialı olmak zorundasınız. Eğer iddialı değilseniz siyaset yapmanızın bir anlamı kalmaz. Biz mümkün olduğunca her ilçede iktidar olmak için çalışacağız. Kimsenin oyu ipotek altında değildir. Birden bire ummadığınız yerden oy gelir” dedi.
 
Şengül partinin potansiyel Büyükşehir Belediyesi adayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken kendi duruşunu da ortaya koydu. Şengül, “Sayın bakanımız Binali Yıldırım’a karşı büyük bir tercih var. İzmir halkı kendisini seviyor. Çatışma ve kargaşadan uzak projelerle gündeme geliyor. Sayın bakanımızın kendisi ‘başkan Binali’den çok Bakan Binali daha faydalı olur’ diyor. Düşündüğünüzde gerçekten de öyle. Bunu söylediğimde yanlış anlaşılmalara neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi 10 yılda 3-4 milyar TL yatırım yaptı. AK Parti’nin 35 projesinin maliyeti ise 60 milyar TL. Bu yıllık 6 milyar TL’ye geliyor. Büyükşehir’in yatırımlarının neredeyse 50 katını aşıyor. Tabi ki bu projeleri takip edecek birisinin olması lazım. Kendi bakış açısına göre ‘bakan kalmalıyım’ diyor. Tabi ki taktir genel merkezin” diye konuştu.
 
Kendi durumu ile ilgili de Şengül, “Şu anda milletvekilliği görevini yerine getiriyoruz. Bu görev şerefli ve onurlu bir görev... Bunu en iyi şekilde yapıyoruz. Bizim teşkilatçılık anlayışımız, bakış açımızda bir görev varken başka bir göreve talip olmak hoş görünmez. Bunu doğru bulmayız. Teşkilatlarımızda bakanımız ile ilgili beklentiler var. Ardından ‘olmazsa ne olur’ sorusu geliyor. Bizim adımız da gündeme geliyor. Ben aday adayı değilim. Biz görev adamıyız. Bugün milletvekiliyiz. Yarın mahalle başkanı, ilçe başkanı oluruz.  Partimiz en doğru kararı verecektir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 30 Ekim 2013 Çarşamba 09:56

ŞENGÜL TOKİ Yİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ,BELEDİYEYE DÖNÜŞÜM İÇİN İMAR YETKİSİ VERMİYORSUNUZ,YENİ FUAR ALANI KARŞISINI MALİYE VEYE ORMAN BAKANLIĞI HANGİ AKP LİYE DEVRETTİ.O ALANDA TOKİ KONUTMU YAPACAK O ALAN KAÇPARAYA DEVROLDU. EĞER DEVROLDUYSA TABİ DELİKANLI GİBİ ÇIKIN AÇIKLAYIN.BİZ RANT PEŞİNDE KOMUYORUZ DİYE SÖYLEYİN AMA SÖYLİYEMİYOSUNUZ.KENTSEL DÖNÜŞÜM YETKİSİNİ AKP ELİNDE TUTUYOR CHP Lİ BELEDİYELER DEN ALIYOR SİZDE HALKI DİN İMAN LAFLARIYLA KANDIRIYORSUNUZ ALDATIYORSUNUZ. ÇIKIN DELİKANLI GİBİ AÇIKLAYIN YENİ FUAR ALANI KARŞISINDAKİ UCU BUCAĞI BELLİ OLMADAN DEV ALAN AKP Lİ ESKİ İLBAŞKANLARINA,MİLLETVEKİLLERİNE DEVREDİLDİMİ ORASI TOPLU KONUT ALANI DEĞİLMİ. İNSANDA BİRAZ ALLAH KORKUSU OLUR.

Yorumu oyla      11      6  
ÇEVRENDEN DÖNÜŞÜME BAŞLA 30 Ekim 2013 Çarşamba 09:16

YANINDA YARDIMCI DİYE ÇALIŞTIĞIN ARKADAŞIN KAÇ YILLIK ÇALIŞARAK SERVET SAHİBİ OLMUŞ BİR BAK ÇEVRENİ TEMİZLE DESEK İLK ÖNCE DÖNÜŞÜMÜ ÇEVRENDEN YAPSAN

Yorumu oyla      14      6  
telvin 30 Ekim 2013 Çarşamba 08:46

zihniyete bak, chp birbirini şikayet ettiği için soruşturma geçiriyormuş, yani akepe gibi biat kültürü ile tüm yolsuzlukları örtbas edersen sorun yok, yine suçlu chp...ayrıca akepenin istanbulla, kayseri ile ilgili yolsuzlukları bildirildi de noldu... ayrıca...

Yorumu oyla      12      6  
ziyaretçi 30 Ekim 2013 Çarşamba 00:31

chp yi izmiri kaybetme korkusu fena sarmış .burdaki yorumlardan belli.haklılar ama

Yorumu oyla      12      7  
misafir 30 Ekim 2013 Çarşamba 00:28

Düzeltiyorum Acil kamulaştırma diye tehditle gelen birinci derece tarım alanlarina RES ler için nakil direği dikmeye kalkan Teiaş mesela Sayın milletvekili acaba bu kurumun yetkililerinin jandarma marifetiyle girmek üzre bakanlıktan talimat aldık dediğinden haberdarlar mı?

Yorumu oyla      11      6  
Cahiliye dönemi 29 Ekim 2013 Salı 23:05

Sayın milletvekili konuştuklarını tekrar bir oku ve ne kadar doğru söyledim diye bir düşün derim. Söylediklerin kendi içinde çelişerek tam bir cahiliye dönemi yansıması. Evet Büyükşehir Belediyesi bu yasa çıkmadan ve hükümetin gündeminde değişken dönüşüm kararını aldı dolayısıyla Belediye yasasına göre yapıyor. Ama her iki uygulamadada kira yardımı var. Bir kere burada pot kırıyorsun. Evet TOKİ kentsel dönüşüm yasası olağan üstü mahkemeleri gibi yetkiler ile donanımlı ve kesinlikle iknaya dayanmıyor.astığım astık kestiğim kestik bir uygulama. Büyükşehir orda insanları ikna ederek dönüşümü sağlayacaktır. Sizin kentsel dönüşümünüzde TOKİ yaptığı çok katlı beton yığınlarını anlıyorsunuz bence siz projeye bir bakınkonuya hakim olun ve öyle konuşun

Yorumu oyla      18      7  
29 Ekim 2013 Salı 20:05

Belediyenın uyguladıgı yasayı sız cıkardınız zaten sayın şengül. Madem kotu bırz yasa neden 2010 yılında bu yasayı yaptınız. Veya neden bu.zamana kadar kaldırmadınız? O yasada kamulaştırma var. Bence sız yasayı bıle okumadınız. :)

Yorumu oyla      22      7  
private35 29 Ekim 2013 Salı 18:28

1 hafta önce dönüşümle ilgili belediye bişey yapmıyor diyordu, şimdi belediye insanları tehdit ediyor diyor. aydın bey neresinden tutarsanız muhalefiniz dökülüyor, daha dün başkan ege mahallesinde halkın arasındaydı.geç bunları artık.yine mikrofon yine bol gereksiz konuşma, dayanamıyorsun senide anlıyoruz artık.

Yorumu oyla      20      7  
29 Ekim 2013 Salı 16:38

"Devletin arazisi satılıyorsa gelirler devlete gidiyor" muş. Biz de yedik. Yandaşa 3 kuruşa sattığın vatandaşın malıyla kimler zengin oluyor bilmiyormuyuz? Yarın satacak bir şey kalmayınca ne yapacaksınız?

Yorumu oyla      24      9  
29 Ekim 2013 Salı 16:35

Aydın Şengül'ün sözüne, duruşuna ve iddialarına güvenen var mı?

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Başörtüsü’nde en sert çıkış Arıtman’dan: Aptallık etmeyin!
CHP'li Arıtman, "Meclis'e başörtülü gireceğini" söyleyen AK Partili kadın ...
‘Seni başbakan yapan CHP’dir’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Cumhuriyet'in tüm değerlerinin ...
Bahçeli'den Ahmet Kaya’ya ödüle çok sert eleştiri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
 
Çiğli adayı Ali Talak’tan Cumhuriyet yürüyüşü
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Anadolu Caddesi’nde ‘Cumhuriyet ...
Ali Engin ani fren kurbanı: Bileği çatladı
CHP İl Başkanı Ali Engin içinde bulunduğu araç ani fren yapınca bileğini çatladı.
Tolga Çandar'dan aday adayına konserli destek
Acıpayam Belediye Başkanlığı için CHP'den adaylığına kesin gözüyle bakılan ...
 
AK Parti Bayraklı’dan 6 ayda 500 kişiye iş
Ali Aslan’ın İlçe Başkanı olmasıyla vatandaşa hizmeti çalışmalarının ilk ...
Yine çelenk krizi: Gaziemir’de CHP’ye müdahale!
Gaziemir’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması sırasında CHP tarafından konulan ...
Ve CHP ‘türbanlı vekilde’ kararını verdi
CHP, TBMM çalışmalarına türbanla katılma kararı alan AK Parti Konya Milletvekili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva