HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2013 Pazartesi - 15:14

Yine çelenk krizi: Gaziemir’de CHP’ye müdahale!

Gaziemir’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması sırasında CHP tarafından konulan çelengin iki polis tarafından kaldırılmak istenmesi arbedeye neden oldu. Partililerle birlikte müdahale ederek çelengi yerine bırakan Tekin, “Onların topu tüfeği varsa bizim yüreğimiz var” dedi.

Yine çelenk krizi: Gaziemir’de CHP’ye müdahale!

İZMİR - Gaziemir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk sunumu programında kriz yaşandı.

Ülgür'den 90. yıl mesajı: Cumhuriyeti korumalıyız

Narlıdere’de 90.yıl coşkusu

Bornova’da 29 Ekim coşkusu başladı

Büyükşehir’den 90.yıla özel: Cumhuriyet ve İzmir

Aliağa 29 Ekim'i kutlamaya başladı



Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Örgütü tarafından konulan çelenk, polisler tarafından kaldırılmak istenince kısa süreli arbede yaşandı.



CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve partililer polislerin elinden aldıkları çelengi yerine koyarken, kısa süre sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çelengi de anıt önüne alkışlar arasında bırakıldı.

Bir süre çelenk başında nöbet tutan partililer, çeşitli sloganlarla ve ‘Andımızı’ okuyarak müdahaleyi protesto ederken, CHP İlçe Başkanı Tekin, “Onların topları tüfekleri varsa bizimde mangal gibi yüreğimiz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün düşmanlarıyla asla arkadaş olmayacağız” diyerek tepkisini gösterdi.


 
“GAFLETE DÜŞENLER HALKA HESAP VERECEK”
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir gün öncesinden kutladı. İlçe başkanlığı önünden yola çıkan kortej yürüyüşüyle başlayan kutlama, Abdullah Arda Meydanı’ndaki törenle devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcıları Barış Erel, Ceyhan Kayhan, İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.



Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AKP’nin genelgelerle, milli bayramların resmi törenlerle kutlanmasının engellemesini eleştirerek şunları söyledi: “Ne mutlu bize ki Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılını kutluyoruz. Bu ülkeyi 7 düvele karşı savaşarak düşmandan temizleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum. Onlar sadece ülkeyi kurmadılar. İktidar sahiplerinin gaflet, delalet ve ihanet içinde olacağını öngörerek Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiler. Biz Cumhuriyet’in kazanımlarının Başbakan’a, valiye emanet edilmediğinin ne kadar doğru olduğunu bugün görüyoruz. Biz gençlerle Cumhuriyet’i koruyacağız.  Gerekirse canımızı vereceğiz. O genelgeyi yırtıp atacağız. Genelgelerle resmi bayramların kutlanmasını engelleyenler gün gelecek halka hesap verecekler.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NEZİH 29 Ekim 2013 Salı 10:03

buyuran..bilmiyorsunuz herhalde cumhuriyeti sadece resmi kurumlar kurmadı.hatırlayalım ki 29 ekim 1923 te halk buna karar verdi.unutanlar hatırlasın. CUMHURİYET FAZİLETTİR ( ATATÜRK)

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 28 Ekim 2013 Pazartesi 19:23

Yine çelenk krizi: Gaziemir’de CHP’ye müdahale!....bir kitapta okumuştum YUNAN ORDUSU İZMİR'E ÇIKIP SAKARYA'YA VARINCAYA KADAR(DAĞILMIŞ ÜLKE) ÜLKE VATANDAŞLARININ BİR ÇOĞU BAYRAM YAPMIŞ ÇİÇEKLERLE BAYRAKLARLA KARŞILAMIŞ.YAKIN TARİHİNİ BİLMEYENLERİN 10 METRE ÖNÜNÜ GÖRME ŞANSI YOKTUR VE KAZA YAPMAMASININ İMKANIDA YOKTUR.(ZATEN BU KADAR ÖLÜMLÜ KAZANIN BİR SEBEBİDE BUDUR)

Yorumu oyla      19      6  
BUYURAN 28 Ekim 2013 Pazartesi 18:45

resmi kurumlar çelenk koyuyor siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine gerek yok

Yorumu oyla      19      32  
TC. Öz Vatandaş. 28 Ekim 2013 Pazartesi 17:29

Bu çelenk koydurmama nedir acaba anlayan varmı, bu işi artık kin ve intikama çeviren kimse dur diyorum. her bayram aynı teraneyi okuyanlar unutmasın ki burası Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu ve bizlerin yaşatacağı Türkiye Cumhuriyetidir, unutmayın ki Cumhuriyet kutlamaları kimilerinin himmeti altında yapılmaz, yapılamaz. Dini Bayramlarımızı nasıl birlik ve beraberlik içinde kutluyor ve hoşgörü ile sahipleniyorsak Milli bayramlarımızdada hoşgörüyü elden bırakmadan, yasaklamalar ile Cumhuriyete kin ve nefret kusmadan kutlamalıyız ve kutlayacağız. Unutmayın ki iktidarlar gelir ve gider, ileride vatan hainliği ile suçlanıp yargılanmak istemiyorsanız bu yasak kavramından derhal vazgeçin, bu milleti daha fazla ayrıştırıp kutuplaştırıp bir biri ile çatışma durumuna getirmeyin, son günlerde Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların bol olduğu bir dönemde bir birimize düşersek burada Türkiye kaybeder ve bu kirli oyunu kuranlar kazanır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet baki kalacak, vatandaşlarıda Dindarı, liberali, Demokratı, Sağcısı, Solcusu, Hıristiyanı, Musevisi, Süryanisi ve Alevisiyle birlikte dün olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir. Bu oyuna kimse ortak olmasın ve iktidar olanlarda artık şu Cumhuriyet düşmanlığından vaz geçsin, başka Türkiye yok...

Yorumu oyla      39      8  
DR ERDEM 28 Ekim 2013 Pazartesi 16:55

Editör notu: Yorumunuz haberle bir ilgisi olmadığı için yayımlanmamıştır...ilginiz için teşekkürler

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve CHP ‘türbanlı vekilde’ kararını verdi
CHP, TBMM çalışmalarına türbanla katılma kararı alan AK Parti Konya Milletvekili ...
Piriştina: Bir gün değil, her gün halk günü!
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, haftanın beş günü ...
Fatih Yapar yazdı: Temayülden ne çıkar?
AK Parti İzmir’de yoklama pazarında yaşananlar, öne çıkan isimler ve detaylar…
 
CHP Karabağlar’dan dev kahvaltı sofrası
CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı, hafta sonları farklı mahallelerde düzenlediği ...
SP Buca’da yeni başkan Temur
Saadet Partisi İzmir Teşkilatı’nda Eylül ayında başlayan ilçe kongreleri ...
CHP’li Güler’den bağımsız bilim vurgusu
Güler: Bizim mensubu olduğumuz kültür ve uygarlık Selçuklu, Osmanlı ve ...
 
AK Parti’den çok sert ‘Basmane Çukuru’ çıkışı
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir ...
O telefon konuşması: Gülen Erdoğan'a ne dedi?
Zaman Gazetesi’nin tepe ismi Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen ile Başbakan ...
HDP’de yönetim tamam, başkan Tuncel
Halkların Demokratik Partisi (HDP) genel başkanlığına Sebahat Tuncel seçildi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva