HABERLER>EKONOMİ
28 Mayıs 2024 Salı - 10:47

Sendikadan Yorgancılar’a ‘yeşil pasaport’ tepkisi ve vize göndermesi: Eleştiriyi memura değil hükümete yapın!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara yeşil pasaport verilsin’ açıklamasına memur sendikalarından tepki geldi. Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, iş insanlarının yaşadığı vize sorununa değinerek “Bu eleştiriyi mevcut hükümete yönlendirmeleri gerekiyor. Yeşil pasaport hakkımızla uğraşmasınlar. Hükümetin politikaları sonucu iş insanlarına, Türkiye vatandaşlarına vize verilmiyor” dedi.

Sendikadan Yorgancılar’a ‘yeşil pasaport’ tepkisi ve vize göndermesi: Eleştiriyi memura değil hükümete yapın!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB toplantısında oda başkanlarına yeşil pasaport müjdesi vermişti. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuyla ilgili açıklamaları ise gündem oldu. Yorgancılar, yeşil pasaportun verilmesiyle ilgili güncellemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yorgancılar’ın “Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara verilsin” sözlerinden sonra memurlardan ve sendikalardan tepki geldi.

YORGANCILAR, SANIRIM MEVZUATI BİLMİYOR
Egedesonsöz’e konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, yeşil pasaportun memurlar için kazanılmış bir hak olduğunu söyleyerek, “Talihsiz bir açıklama olmuş. Memurların bir hiyerarşik yapısı vardır. Üçüncü derecenin birinci kademesine düşen memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır. Bunun için de uzun bir zaman gerekir. Yorgancılar, sanırım bu durumun farkında değil veya mevzuatı bilmiyor. Devlet memurlarının yıllarca çalışıp hak ettiği bir iştir. Kazanılmış bir haktır. Sayın Yorgancılar’ın bu tür açıklamalarla bunu değiştirmesi söz konusu değildir. Bizim için üzücü bir şey. 657 sayılı yasa çok açıktır. Kimsenin niyetine bağlı olarak değişmez. Üçüncü derecenin birinci kademesine düşen memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır” dedi.

BU SORUNU EMEKÇİLERE YÜKLEMEMELİLER

Keleş, iş insanlarının vize sorunu yaşamasına değinerek şunları söyledi:

“İş insanları yaşadığı bu sorunu emekçiler üzerinden görmemeli. Bu eleştiriyi mevcut hükümete yönlendirmeleri gerekiyor. Yeşil pasaport hakkımızla uğraşmasınlar. Hükümetin politikaları sonucu iş insanlarına, Türkiye vatandaşlarına vize verilmiyor”

 
Konak'tan ek vezne hizmeti
 
Emniyet binası ihalesinde kıran kırana yarış!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Memur 28 Mayıs 2024 Salı 21:23

Yıllarca en iyi okullarda okuyup KPSS''ye hazırlanıp hakkıyla memur olmuş ve memurluğunu tüm hakkaniyetiyle yerine getiren biri olarak yeşil pasaport sonuna kadar hakkımdır. İşinize geldiğinde memur çok yüksek maaş alıyor, işinize gelmediğinde üç kuruş maaşla yurtdışına mı gidecekler diye ortalığı ayağa kaldırmayın!!! Nasıl yaşadığımız, ne aldığımız, nereye gittiğimiz sizi ilgilendirmiyor. Nasıl biz sizin vermediğiniz vergileri sorgulayamıyorsak siz de bizim yakamızdan bir düşün. Bu ülkenin günah keçisi biz değiliz. İşvereni de çalışanı da bize saldırıyor. Çok biliyorsanız aynı KPSS''lere siz hazırlanın, aynı hayatı siz gelin yaşayın ya da sizin deyiminizle aynı ayrıcalıklı hayatı siz yaşayın!!!

Yorumu oyla      2      0  
Kamil 28 Mayıs 2024 Salı 19:45

1 dönem milletvekili seçilen neden ömür boyu maaş alıyor ve birde ailesine kendisine ömür boyu yeşil pasaport veriliyor bu haksızlık değilmi

Yorumu oyla      2      0  
Aslan 28 Mayıs 2024 Salı 19:17

Memur takımı laf açıldığı zaman memur maaşı ile geçinemiyoruz açız diye ağlarlar yeşil pasaport u ne yapacaklar gecinemeyen memur yurtdışı tatile mi gidecek.

Yorumu oyla      0      1  
bekir 28 Mayıs 2024 Salı 14:31

haklıdır memura yeşil pasaport anayasaya aykırı bir ayrımcılıktır özel sektorde calısanın ne sucu var da ona verılmıyor memura verılıyor neyse bu kafada inat etmeye devam eden akp 2 secımdır yerlerde onumuzdekı secımde gule gule bu artık net goruluyor ismi adalet lakin adalet anlayısı sıfır ismi kalkınma lakin sokaklarında kopeklerın ınsanları yedigi bir ulke akp devri bitmiştir uzatmaları oynamaktalar özgür özel de akıllı cıkmazsa vay milletin haline bundan sonrasında

Yorumu oyla      5      4  
Bora Deniz 28 Mayıs 2024 Salı 13:41

Sevgili İş insanları ve serbest meslek sermayedarları, yıllarca ticaret ve üretimle büyük paralar kazanıp rahatça bütün dünyayı dolaşırken, sabit ve düşük maaşlı devlet memurlarının yeşil pasaportları hiç aklınıza gelmiyordu, umrunuzda da değildi. Son yıllarda vize alamamaya başlayınca gözünüzü devlet memurlarının yeşil pasaportuna diktiniz. Bu kadar meraklıysanız siz de büyük paralar kazanmak yerine, kıt kanaat geçinen sabit ve düşük maaşlı, 08- 17 mesai yapan devlet memuru olun, memur gibi yaşamayı öğrenin, yeşil pasaportunuza kavuşun

Yorumu oyla      9      0  
Mehmet 28 Mayıs 2024 Salı 13:34

Yorgancı kendi işine baksın

Yorumu oyla      6      0  
izmirli 28 Mayıs 2024 Salı 12:19

yeşil pasaportu almış bir de yüzsüzleşmiş.. ender ayağını yorganına göre uzat kardeşim.. hiç hakkınız olmayan bir şeye sahip oldunuz terbiyesizliğin lüzumu yok. haddini bil. vize problemi memurun emekçinin değil hükümetin ve sizin yarattığınız bu muhteşem ekonomi ve siyasal ortamın sonucu...

Yorumu oyla      6      0  
BİR KAMU EMEKÇİSİ 28 Mayıs 2024 Salı 11:52

Sayın YORGANCILAR, sadece iyi olanı kendilerine hak gören ve emekçileri ise ancak sömürülen bir meta olarak kabul eden anlayışın en üst perdeden temsilcisidir. Kendisinden beklenen ve de yakışan davranışta bulunmuştur. NOKTA

Yorumu oyla      5      0  
izmirli 28 Mayıs 2024 Salı 11:47

Zaten bu kafa ile yeşil pasaporta da vize gelir yakında. akp onu da başarır.

Yorumu oyla      11      0  
Bilirkişi 28 Mayıs 2024 Salı 11:46

AB her sene neredeyse aynı sayıda vize veriyor. Ülkemizde memur sayısı nüfustan çok daha hızlı artıyor. ABnin bize ayırdığı kota yeşil pasaportlular tarafından doluyor dolayısıyla kalan az kota için çok fazla başvuru yapılıyor. Memurlara verilen yeşil pasaport eşitlik ilkesine aykırı. Memurlar imtiyazlı vatandaş oldu. Adeta ülkeyi saran kanserli hücreler gibi her yönden ülkeye zararları var.

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker gündeme taşımıştı... Paramount'un yeni sahibi gözü İzmir'e dikti!
İzmir’in turizm merkezlerinden Selçuk’un Pamucak bölgesinde denize sıfır ...
SPK’ye doğrudan engelleme yetkisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündeminde olan kripto varlıklarla ...
Bir cips keyfimiz vardı... Ona da zam yolda!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, alkollü içecek, ...
 
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
Güven endeksleri açıklandı
Güven endeksi, mayısta geçen aya oranla hizmet sektöründe aynı kalırken, ...
Başkan Mutlu'dan sorun yaşayan esnafa çağrı: Doğrudan bana ulaşın!
İESOB yöneticilerinin Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya ...
 
Cevdet Yılmaz: Tersine göçü sağlamamız lazım
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de "İş Dünyası Toplantısı"nda ...
İŞKUR'dan 400 bin liraya kadar hibe desteği!
İŞKUR'un, işini kurmak isteyen engellilere 400 bin liraya, eski hükümlülere ...
Konut satış fiyatlarındaki düşüş sürüyor
Konut fiyatlarında artış enflasyonun altında kalmaya devam ederken, başta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva