HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2011 Perşembe - 09:43

Selçuk’ta tarım bu projeyle gelişecek

Selçuk Belediyesi’nin tarımı geliştirecek ve istihdam yaratacak en önemli projeleri arasında yer alan “Tarımsal Sanayi Alanı”nda ilçe insanına iş ve aş yaratacak Meyve İşleme ve Paketleme Tesis ile Soğuk hava depoları inşaatlarına başlandı.

Selçuk’ta tarım bu projeyle gelişecek

İZMİR - Selçuk Belediyesi’nin ilçenin önemli gelir kaynaklarından olan tarımı geliştirecek ve istihdam yaratacak en önemli projeleri arasında yer alan “Tarımsal Sanayi Alanı” n da ilçe insanına daha fazla iş ve aş yaratacak Meyve İşleme ve Paketleme Tesisi ile Soğuk Hava Depoları inşaatlarına başlandı.
 
Türkiye’de Belediye eliyle gerçekleştirilmiş bu ölçekte bir ilk olan projeyle, alan üzerinde Belediye tarafından inşa edilip işletmeye açılacak olan Meyve İşleme ve Paketleme Tesisi ile Soğuk Hava Depoları ve Tır Parklarının dolgu ve zemin iyileştirme çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON Şirketi ile Selçuk Belediyesi işbirliğiyle yapılıyor. Dolgu ve zemin iyileştirme çalışmalarının ardından alan üzerindeki ana yollarda asfaltlama çalışmalarına da iki belediyenin işbirliğiyle başlanacak.
 
39 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek tesislerin zemin iyileştirme ve dolgu çalışmaları yaklaşık yirmi günde tamamlanacak ve 80 bin ton dolgu malzemesi kullanılacak.13 bin 424 metre kare kapalı alana sahip tesislerde 5 bin metre kare büyüklüğünde soğuk hava deposu, 3 bin 687 metre kare Meyve İşleme ve Paketleme Tesisi bölümü, 835 ve 726 metre kare büyüklüklerinde iki adet idari büro ile 3 bin 176 metre kare büyüklüğünde mal indirme ve bindirme işlerinin yapılacağı sundurmalı bölüm yer alacak.  
 
Tarımsal Sanayi Alanında 23 bin metre kare alan üzerinde, dört bin metre kare kapalı alana sahip iki blok halinde her biri 160 metre kare büyüklüğünde 25 adet iş yerinden oluşan hal binaları inşaatını tamamladıklarını ve 15 Mayıs tarihinde hizmete sokacaklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür “ Şimdi de alan üzerindeki ikinci büyük yatırımımız olan tesislerimizin inşasına başladık. Meyve İşleme ve Paketleme Tesisleri ile Soğuk Hava Depolarının çalışır vaziyette teslimi ve tesislerin tamamının inşaatı için tahminen 11-12 Milyon TL harcayacağız. Üreticilerimizin ürettikleri ürünlerden elde ettikleri kazancı arttıracak ve işsizliği azaltacak bu tesislerimiz bölge tarımının gelişimine de önemli katkılar sağlayacak. Dünyaca tercih edilen şeftali, mandalina, zeytin ve yeni tesis edilen alanlar ile nar üretimine yaygın bir şekilde başlanan Selçuk’ta bu ürünlerdeki üretim yıllık 250 bin ton civarında. Yakınımızda bulunan Torbalı, Tire, Ödemiş, Bayındır gibi tarımın yaygın olduğu kentler ve çevresinin ürün deseni ve üretimi göz önüne alındığında bölgemiz çok büyük üretim potansiyeline sahiptir. Bölgede var olan tarımsal üretimin AB standartlarında paketlenmesi, işlenmesi, mamül ve yarı mamül hale getirilerek satışa sunulması katma değeri artıracaktır”  dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de diplomasi rüzgarı
İzmir’de yapılan Avrupa Konseyi İnsan Hakları Asamblesi nedeniyle, İzmir ...
Narlıdere’de doğalgaz sevinci
İzmirgaz’ın, İzmir’i doğalgaz ağlarıyla örme çalışmaları Narlıdere’ye ...
Küçük sanayiye altyapı müjdesi
Aliağa Belediyesi uzun yıllardır küçük sanayi sitesinin en büyük sorunu ...
 
Bergama ikinci üniversite yolunda
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ...
Erzene Mahallesi’nde su kesintisi
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre, yenileme çalışmaları nedeniyle Evka-3 ...
‘Nükleere hayır’ dediler
Konak Kent Konseyi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği eylemle, “Yaşama ...
 
İZSU'dan 2 milyonluk yatırım
İzmir merkezdeki ilçelerin eskimiş ve bu nedenle kaçaklara neden olan ...
Afete ilk onlar müdahale edecek
Bornova Kent Konseyi Afet ve Kriz Çalışma Grubu, İzmir Valiliği ve İl ...
Minikler tohum ekti
Türkiye’nin ilk sertifikalı organik ürünler pazarı olarak hizmet veren ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva