HABERLER>GÜNCEL
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 12:41

Şehir eşkiyalarına büyük darbe

İzmir’de Sayısal Loto’nun 2006 yılındaki büyük ikramiyesini kazanan talihlinin oğluyla yakınlık kurup eğlence mekanlarına götürdükten sonra senet imzalatarak borçlandıran, yüksek faizle borç verdikleri esnaf ve çiftçiye işkence yaparak mallarını ele geçirdiği öne sürülen 13 kişilik çete, polisin operasyonuyla çökertildi.

Şehir eşkiyalarına büyük darbe

İZMİR - İzmir’de Sayısal Lotu’nun 2006 yılındaki büyük ikramiyesi 4.5 milyon TL kazanan tahlilinin oğluyla yakınlık kurup eğlence yerlerine götürdükten sonra senet imzalatarak borçlandıran, yüksek faizle borç verdikleri esnaf ve çiftçiye işkence yaparak mallarını ele geçirdiği öne sürülen A.A. ile aralarında 7 kardeşinin de bulunduğu 13 kişilik çete, polisin operasyonuyla çökertildi.
 
Kemalpaşa İlçesi’nde, kurulan bir organize suç örgütünün baskı ve şiddetle çok sayıda kişinin malını ele geçirdiği yönünde şikayetler gelmesi üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren takip ardından ilçede birahane, otopark, ganyan bayi, oto kiralama şirketi işleten A.A.’nın 7 kardeşi ve yakınlarıyla kurduğu organize suç örgütü ortaya çıkartıldı. Çete üyelerinin kimlik, faaliyet ve bağlantılarının tespit edilmesi ardından İzmir, Kemalpaşa ve Kocaeli’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda A.A.’nın da aralarında bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alınırken evlerinde, 5 pompalı tüfek, tabanca, 180 fişek, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve polisin elde ettiği bilgilerden çete üyelerinin karıştıkları suçlar da tespit edildi. İlçe ve çevresinde birahane, otopark ve şans oyunları bayiliği işleten çete üyelerinin, sayısal lotodan 2006 yılında 4.5 milyon TL kazanan H.Ç.’nin oğluyla yakınlık kurdukları, onu eğlence mekanlarına götürüp eğlenmesini sağladıktan sonra 53 bin TL’lik senet imzalattıkları belirlendi. Baskıyla H.Ç.’den parayı alan çetenin yeni paralar da istediği ileri sürüldü.
 
İlçe halkına korku salan çete üyelerinin kendisinden işlerini büyütmek için borç alan müteahhit N.T.’den parayı tahsil edemeyince baskı yaptıkları saptandı. Çetenin baskılarından kurtulmak için kaçan N.T.’yi Kocaeli’de bulan şüphelilerin onu bir çiftlik evine götürdükten sonra döverek işkence yaptıkları belirtildi.
 
Özellikle ekonomik yönden zor durumda olan esnaf ve çiftçilerle yakınlık kuran şüphelilerin bunlara yüksek faizlerle borç verip senet imzalattıkları, borcun tahsili içinde özellikle çiftçilerle kiraz hasatını üzerinden anlaştıkları kaydedildi. Borcunu zamanında ödemeyen kişilerin işyerlerine, evlerine, tarlalarına el koyun çete elemanlarının, mağdurlarına borçlarını ödemelerine rağmen senetleri vermeyip icra takibiyle yeniden para aldıkları da öne sürüldü.
 
MAĞDURLARA PSİKOLOJİK İŞKENCE
Kendilerinden 500 TL borç alan kişinin borcunu 13 bin TL’ye kadar çıkartan çete üyelerinin baskılarından bunalan bir mağdurun İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda harakiri yaparak intihar girişiminde bulunduğu, bir diğerinin psikolojik tedavi görmeye başladığı bir başka mağdurun ailesiyle tüm bağını kesip kayıplara karıştığı, bunun üzerine hakkında kayıp başvurusu yapıldığı bildirildi.
 
Emniyet müdürlüğündeki sorguları tamamlanan şüphelilerden 6’sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. A.A. ile aralarında kardeş ve yakınlarının da bulunduğu 13 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Ödemiş’in ardından Kemalpaşa İlçesi’nde operasyon düzenleyen polisin, farklı ilçelerde de suç örgütlerine karşı benzer operasyon düzenleyebilecekleri bildirildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk kez bir Orgeneral hapiste
Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, 'Balyoz' soruşturması ...
Kocasından olmayan iki çocuğuna nafaka istedi!
Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Osman Çürümez, iki çocuğun kendisinden ...
Otobüs şöförü iki kişiyi bıçakladı!
Karşıyaka’da belediye otobüsü elektrikli bisiklet kullanan iki kişiye ...
 
Madımak’ta dört PKK’lı
37 kişinin yanarak can verdiği Madımak Katliamı'yla ilgili çok gizli bir ...
Alaçatı’da 88 yıl aradan sonra ayin
1874’de inşa edilen İsodia Tis Thetokoy Kilisesi, 1923’de Pazar Yeri Camii ...
Don davasında karar
İzmir’de bir kadın araştırma görevlisinin, kuruması için askılığa bıraktığı ...
 
MHP-BDP gerginliği
Küçükçekmece'de Kazlıçeşme'deki mitinge gitmek için toplanan bir grup ...
'Kadınlar güvencesizlikle kuşatıldı'
İzmir'de, kendilerini ''Halkevci Kadınlar'' olarak adlandıran grup, kadınların ...
Gazeteci Mutlu ebediyete uğurlandı
Ankara'da önceki gün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Habertürk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva