HABERLER>EGE
23 Ocak 2012 Pazartesi - 18:24

Şefika Etik duruşması öncesi kadınlardan eylem

Manisa'da 6 Ekim 2011 tarihinde kocası tarafından öldürülen 33 yaşındaki Şefika Etik davasının ilk duruşması öncesinde kadınlar, Adliye Sarayı önünde biraraya gelerek kadına şiddeti kınadı.

Şefika Etik duruşması öncesi kadınlardan eylem

MANİSA -  SES Kadın Komisyonu Üyesi Sema Özdiyar, kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve bir gazetede yayınlanan fotoğrafla hafızalara kazınan Şefika Etik'in öldürülmesini kınayarak, "Kadına yönelik şiddetin yasalarda caydırıcı yaptırımının olmasını istiyoruz." dedi.
 
Manisalı 2 çocuk annesi Şefika Etik'i, kendisini aldattığını öne sürerek banyoda duş yaptığı sırada sırtından bıçaklayarak öldüren ve evi ateşe veren eşi 45 yaşındaki İbrahim Etik'in, ağırlaştırılmış ömürboyu cezası istemiyle yargılanmasına 2'ci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
 
KADINLARDAN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM
Mahkeme öncesinde KESK Manisa Şubeler Platformu sendikalarına üye kadınlar ile İzmir Kadın Platformu üyeleri Adliye Sarayı önünde bir eylem düzenledi. SES Manisa Şubesi Kadın Komisyonu üyesi Sema Özdiyar, öncelikle Şefika Etik'in öldürülmesiyle ilgili olarak bir gazetede yayınlanan fotoğrafını eleştirdi. Özdiyar şöyle dedi:
 
"Kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Şefika Etik'in bir gazetede yayınlanan fotoğrafı, tiraj kaygısı güdülerek, en vahşi haliyle gözler önüne serildi. Kadını mülkiyet olarak gören anlayış, yine Etik'i katiline kendi ile teslim etmiş ve ölümüne seyirci kalmıştır. Türkiye'de günde ortalama 5 kadın cinayete kurban gitmektedir. Bize en yakın olan eşimiz, babamız, erkek kardeşimiz, amcamız, dayımız tarafından şiddete maruz kalmak istemiyoruz. Artık bu vahşetin son bulmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin yasalarda caydırıcı yaptırımının olmasını istiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin, taciz, tecavüzün, cinayetin en ağır suçlar kapsamına alınmasını ve bu suçları işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. 13 yaşındaki bir çocuğun 'tecavüze rıza gösterdiğine' kanaat getiren ve yerel mahkemenin kararını onayan Yargıtay gibi bir kurum dünyanın hangi demokratik ülkesinde mevcuttur?"
 
Açıklamanın ardından 'Hükümet Ellerini Bedenimden Çek', 'Kadın Şiddetine Hayır', 'Kadın Cinayetleri İstemiyoruz' diye sloganlar atan eylemciler ardından adliyeye girdi.
 
ŞEFİKA ETİK CİNAYETİ

Manisa merkezdeki Hafsa Sultan Mahallesi'nde 4831 Sokak Numara 22'deki evde yaşayan, çeşitli yerlerde taşeron işçi olarak çalıştıktan sonra işten çıkartılan ve yaklaşık bir yıldır da işsiz olduğu öğrenilen İbrahim Etik, banyoda duş alan iki çocuğunun annesi Şefika Etik'le tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen adam, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşinin sırtına, mutfaktan aldığı ekmek bıçağını sapladı. Sinir krizi geçiren Etik, evdeki eşyaları tekmeleyip ateşe verdi. Çığlıklar üzerine komşuları polise ve itfaiyeye haber verdi. Çağırılan itfaiye yangına müdahale edip söndürdü. Evin banyosunda Şefika Etik'i sırtında bıçak saplı halde gören itfaiye erleri, sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, ağır yaralanan kadını ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Talihsiz kadın yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve tartışma sırasında vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler oluşan öfkeli koca da başka bir ambulansla Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Etik tedavisinin ardından tutuklandı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da kömür madeninde göçük: 1 işçi öldü
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir kömür madeninde meydana gelen göçükte ...
Kadın profesörden kadınlara eleştiri
Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Özçelik, ...
Polise ruhsat yerine bira açacağı uzattı
Fethiye’de çalışır halde park ettiği otomobilde sızıp kalan sürücü 32 ...
 
Ümit Kocasakal’dan ‘Dink’ yorumu
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Hrant Dink cinayeti davasındaki ...
Kız arkadaşının fotoğrafını yırtıp nöbette intihar etti
Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde vatani görevini yapan 21 yaşındaki Jandarma ...
Çanakkale'de şok ölüm! Şebnem tavana asılı bulundu
Çanakkale'de, Bilkent Üniversitesi mezunu 33 yaşındaki Şebnem Zileli Görgün'ün ...
 
Marmaris'te yürek yakan dikkatsizlik: 1 ölü!
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir depo inşaatında bekçilik yapan 27 yaşındaki ...
Büyükşehir rüyası için geri sayım başladı
'Büyükşehir' apoleti takmak isteyen illerin gözü kulağı Türkiye İstatistik ...
Elektrikli battaniye kısa devre yapınca öldü
Muğla'da yalnız yaşayan 45 yaşındaki Celal Öztekin, kabloları kısa devre ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva