HABERLER>SAĞLIK
14 Aralık 2021 Salı - 08:37

Sağlıkçılar iş bırakıyor... Hastaneye gidecekler dikkat!

Türk Tabipleri Birliği, TBMM'deki özlük haklarına ilişkin düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle 15 Aralık Çarşamba günü iş bırakacaklarını açıkladı. İş bırakma eylemine diğer sağlık örgütleri de katılacak. Grev günü acil servisler dışında sağlık hizmeti sunulmayacak.

Sağlıkçılar iş bırakıyor... Hastaneye gidecekler dikkat!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - TBMM Genel Kurulu'nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklif geri çekilmesi üzerine Türk Tabipler Birliği, SES, Genel Sağlık İş, Dev Sağlık İş ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası iş bırakma kararı aldı. Sağlık çalışanları yeni bir düzenleme yapılmazsa 15 Aralık Çarşamba günü aciller, diyaliz merkezleri, yoğun bakımlar ve COVID klinikleri dışında hizmet sunmayacak.

Egedesonsöz’e açıklamada bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, sağlık çalışanlarının çalışma koşulları, özlük hakları ve ekonomik konusunda yaşadığı sorunların pandemi ile birlikte daha da arttığını hatırlatarak “Sağlık emekçileri bu ülkedeki ekonomik krizden derin olarak etkilendi ve bir çoğu ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşamakta. Buna karşı özlük hakları çalışma koşulları özellikle pandemi sürecinde tükenmişlik sendromuna getirdi. Talepleri pek çok kez dile getirmemize rağmen ülkeyi yönetenler, sağlığı bu taleplerimizi dikkate almadılar. Türk Tabipler Birliği, Ekim ayından itibaren ‘Emek Bizim Söz Bizim’ kampanyası başlattı. İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz sonrasında gerçekleştirdiğimiz ‘Beyaz Forum’da taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha büyük eylemler yapma kararı aldık” dedi.

‘KATILIM YÜKSEK OLACAK’
Eylemlerinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarda bulunduğunu belirten Çamlı “Alelacele, hiç de düşünülmemiş bir zam paketi meclise getirildi. Ancak bu paket gerek hekimler gerekse de diğer sağlık çalışanları arasında adaletsizlikler oluşturan bir zamdı ve iç barışı bozan bir durumdu. Sağlığın bir ekip işi olduğunu unutan bir düzenlemeydi. Bu konuda bir takım itirazlar yapıldı ama Maliye Bakanlığı önce bütçe görüşmelerinin sonrasına erteledi. Ancak sonradan tamamen geri çektiğini görüyoruz. Oyalama taktiğinin güdülmesi ve düzenlemenin geri çekilmesi bizleri kızdırdı. Bu durumu kabul etmeyeceğimizi ve planlanan zamlardan geri adım atmayacağımızı, daha kapsayıcı, daha adil bir düzenlemenin hayata geçirilmesi konusunda çarşamba günü uyarı grevi yapacağız. Taleplerimiz dikkate alınmazsa daha da büyüyerek mücadelemiz sürecektir. Bütün sağlık emekçilerinde çok ciddi bir tepki var dolayısıyla emekleri, gelecekleri, hakları için bu eyleme büyük bir destek vereceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Çamlı, “Pandemi döneminde yoğun desteğini ve teveccühünü gördüğümüz halkımızın sağlık çalışanlarının haklı ve meşru taleplerinde onların yanlarında olmaya çağırıyorum” dedi.

DÜZENLEME GERİ ÇEKİLDİ
TBMM Genel Kurulu'nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklif geri çekildi. Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren ve komisyona geri çekilen ilgili maddeleri yeniden görüşerek, söz konusu maddelerin tekliften düşürülmesine karar verildi. AK Parti milletvekillerinin önergesiyle tekliften çıkarılan maddeler, değerlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacıyla TBMM Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ NEYDİ?
-Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret verilmesi
-Çalışma koşullarının iyileştirilmesi güvenceli çalışmanın sağlanması
-Şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulması.
-COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılması
-Ağır ve tehlikeli işler kapsamında faaliyet yürüten tüm işkolu emekçileri için 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi; ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi

 
Asansörde tecavüz girişimi: Genç kadın kabusu yaşadı
 
Jandarmada FETÖ operasyonu: 102 gözaltı kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 24 saatte 171 can kaybı 18 bin 796 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte 351 bin 536 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 796 ...
Omicron kaynaklı ilk ölümün adresi belli oldu!
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüsün Omicron varyantının tespit ...
Vali Köşger'den açıklama geldi: Omicron varyantı için ne dedi?
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte Omicron varyantına yakalanan 5 ...
 
Sağlık Bakanı Koca'dan 'atama' duyurusu
Sağlık Bakanı Koca, 'Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza ...
Bilim Kurulu Üyesi: 3 doz aşı Omicron'a karşı koruyor
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Korona bu ülkeden niye gitsin?
Korona bu ülkeden niye gitsin?
 
Omicron İzmir'de... Tabip Odası'ndan korkutan uyarı!
Omicron varyantının İzmir’de görülmesi ile ilgili açıklama yayınlayan ...
Omicron'a karşı en etkili aşı hangisi?
Dünya haftalardır Omicron'u ve aşıların geleceğini konuşuyor... Konu ile ...
Salgında günün bilançosu: 182 vefat, 17 bin 956 yeni vaka
Türkiye'nin 12 Aralık 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva