HABERLER>GÜNCEL
2 Haziran 2011 Perşembe - 09:27

Rus rehberleri öldüren içkiler 4 kente dağıtılmış

Bodrum'da 3 Rus rehberin ölümüne neden olan içkiler KKTC'den ithal edildi. Tarım Bakanlığı'na göre Ankaralı bir firma 12 bin şişe içkiyi 4 kente dağıttı.

Rus rehberleri öldüren içkiler 4 kente dağıtılmış

ANKARA - Bodrum’daki tekne gezisi sırasında aldıkları alkolden zehirlenen Rus turistlerden biri daha yaşamını yitirdi. Rusya’ya döndükten sonra fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Mariye Şevelyova ile birlikte, teknede içtikleri içkiden zehirlenerek yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi.
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın Alanya ilçesinde Orkan Denizcilik Şirketine ait Okran-5 teknesinde ikram edilen alkollü içkilerden tüketen 21 turistin, iştahsızlık, hafif bulantı ve bulanık görme şikayetleri ile Bodrum'daki sağlık kuruluşlarına başvurduğu, metil alkol zehirlenmesi teşhisi konulan turistlerden 4'ünün durumunun ağır olduğunun bildirildiği hatırlatıldı.
 
Bodrum İlçe Tarım ve Sağlık Müdürlükleri tarafından şüpheli içkilerden numune alınarak analize gönderildiği, teknede bulunan tüm içkilerin de yediemine alındığı belirtilen açıklamada, ''Söz konusu şüpheli içkilerden Eagle-Blow marka votka ve cinden, ayrıca Rakı 7 markalı rakıdan olay yerinde numune alınmış, Mister Burdon marka viski numunesi teknede bulanamadığından Antalya İl Müdürlüğü'ne bilgi verilerek Alanya İlçe Tarım Müdürlüğünce denetimi ile numune alınması sağlanmıştır'' denildi. Açıklamada, ayrıca teknede turistlerin alkollü içki ile birlikte aldıkları Blu-Energizer ve Dragon markalı enerji içeceklerinden de numune alındığı ve İzmir İl Kontrol Laboratuvarına gönderildiği kaydedildi.
 
İÇKİLER KKTC'DEN İTHAL EDİLMİŞ
Açıklamada, içkilerin Jasmin firması tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden ithal edildiğinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
 
''Jasmin firmasınca 2 bin 100 şişe viski, 180 bin şişe cin ve 180 bin şişe votka ithalatı için kontrol belgesi alınmış, 240 şişe viski, 5 bin 760 şişe cin, 6 bin şişe votka 6 Nisan 2010 tarihinde ithalatı yapılarak Alanya'ya gönderilmiştir. İçkilerin Ankara'da bulunan Birlik Firması tarafından dağıtımının yapıldığı belirlenmiştir. Antalya, Mersin, Muğla ve Ankara'da il tarım müdürlüklerine söz konusu içki denetimlerinin sıkılaştırılması konusunda talimat verilmiştir. Söz konusu içki olayı ile ilgili denetim ve kontroller emniyet müdürlükleri ile koordineli bir şekilde yapılmaktadır. Numunesi alınan içkilerin analizleri bu hafta içerisinde sonuçlanacak ve buna göre gerekli yasal işlemler uygulanacaktır.''
 
Alkollü içkiler konusunda 2010 yılında alkollü içki üreten işyerlerine toplam 476 adet denetim yapıldığı belirtilen açıklamada, bu denetimler sonucunda 14 adet ceza verildiği 2 olayın da savcılığa intikal ettirildiği bildirildi. Açıklamada, ''2011 yılı ilk 4 ayında da alkollü içki üreten işyerlerine yapılan toplam denetim sayısı 157 adet olup, bu denetimlerde verilen para cezası sayısı 5 adettir'' denildi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 2 Haziran 2011 Perşembe 12:42

Türkiyede canımızın hiç bir önemi olmadığı için,yetkilelerin bu açıklamalarına kimse itibar etmesin.Yıllar öncesi aynı olayları yaşadık,bir çok insanımız öldü.Sonra ne oldu? Hiç bir şey.Araştırın bu insanların ölümüne neden olanlar hapis dahi yatmıyordur.Bu olaya sebep olanlarda yatmaz.Ceza kanunları yetersiz,denetim yok.Denetimler sadece göstermelik.İzmirin her köşe başında ne etinden yapıldığı beli olmayan DÖNERLER,hemde ayranla 2 lira.Hele hele MİDYELER yapıldığı yerde 5 dakika duramazsınız.Bizlere devamlı TOKSİN yüklüyorlar,kimsenin Umurunda bile değil.Siz hiç herhangi bir yerde yemek yerken etin ve yahut birbaşka gıdanın denetlendiğini gördünüzmü,ben hiç tanık olmadım.Onun için Bak Ölmemeye,hiç kimse arkanızdan bu işini hesabını sormaz,öldüğünüz ile kalırsınız.Sadece turist Amerikalı veya İngiliz olursanız bu tür olaylarda Hakkınızı devletiniz arar.Bizler ise öldüğümüzle kalırız.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 2 Haziran 2011 Perşembe 09:34

KENE'DEN ÖLÜYORUZ, İÇKİ PAHALI OLDUĞU İÇİN KAÇAK CENNETİ OLAN ÜLKEMİZDE , YİNE SİGARA SATIŞLARI DÜŞTÜ DİYE ÖVÜNEN İKTİDAR , KAHVELERDE SATILAN PKK, BARZANİ SİGARASINI SAYMIYOR. HEDEF 2023, ACAYİP İSTİKRAR UTANILACAK TABLO AMA BİZİM ÇILGIN PROJELERİMİZ VAR. KARA TAHTA DÖNEMİ BİTİYOR. KANAL İSTANBUL, İZMİR PROCELERİ VE DAHA DUBLE BÖLÜNMÜŞ TÜRKİYE

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Derin milletin fedaisi’ gözaltında
Kendisini ‘derin milletin fedaisi’ olarak tanıtan Yusuf Ziya Arpacık 1992 ...
Çeşme’de ölü caretta sahile vurdu
İzmir'in Çeşme ilçesi sahilinde ölü Caretta Caretta bulundu.
Deprem simülasyon vagonu 2 Haziran’da İzmir’de
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Hürriyet Treni’yle birlikte 2 Haziran ...
 
'Kenan Evren yargılanamaz'
12 Eylül soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan 7. Cumhurbaşkanı Kenan ...
Artvin Valisi ve Emniyet Müdürü istifa etti
Artvin'in Hopa ilçesinde dün meydana gelen olaylarla ilgili Artvin Valisi ...
İzmir Barosu’ndan otoyol davası
İnşaatın, Otoyol güzergahında bulunan illerin tarım ve sulak alanlarına, ...
 
'ÇATI'nın yeni sayısı çıktı
“ÇATI Dergisi”nin son sayısıyla ilgili bilgi veren Ege-Koop Genel Başkanı ...
Hopalı öğretmeni biber gazı öldürmüş
Başbakan Erdoğan’ın mitingi öncesinde çıkan olaylarda yaşamını yitiren ...
Karşıyaka'da emekli albay intihar etti
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, emekli albay, bıçakla bilek ve boğazını keserek intihar etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva