HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2011 Pazartesi - 09:38

‘Eyvallah ama hangi gerekçeyle?’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifasıyla ilgili olarak “Eyvallah, saygı duyuyoruz, demokratik tepki; fakat hangi gerekçe ile oldu bilmek istiyoruz” dedi.

‘Eyvallah ama hangi gerekçeyle?’

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının emekliye ayrılması üzerine tatilini yarıda keserek Ankara’ya döndü. Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sivil iradenin her şeyin üstünde olduğu açık. Asıl önemli olan istifalardır. Kapalı kapılar ardındaki tüm görüşmeleri, detayları kamuoyu ile paylaşmaları gerekir ki gerekçeleri haklı mı, haksız mı bilelim. Bu en doğal hakkımız. İstifa sıklıkla başvurulan bir yöntem değil; olağanüstü bir döneme işaret. O zaman o olağanüstü dönemin koşuları ne bilmeliyiz, bu belli değil.
 
Yeni Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel, istifaların nedenini ortadan kaldıracak, giderecek bir görüşme ortamı yarattı mı? Bunu da bilmiyoruz. O nedenle perdenin arkasındaki olayların gün yüzüne çıkması lazım.
 
Yargının tarafsız ve bağımsız olmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Yargı siyasi otorite tarafından kullanılıyor. Bakın AKP dönemine, YAŞ toplantıları öncesi hep bu tür yargı kararları, doğrudan müdahale gibi yorumlanabilecek sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu bir tesadüf değil.
 
Sayın Cumhurbaşkanı’nın süreçteki tavrı da değişik olmadı. Kendisini AKP dışında düşünmek doğru değil zaten. Kendisini seçen ya da öneren kişiye bağlılığı var. Bu nedenle gelişmelere yukarıdan bakma şansı yok. Aslında perde arkasında neler olduğu üç aşağı beş yukarı belli ama bunları yetkililerden duymamız gerekiyor. Madem ki saydam bir toplum diyoruz, madem ki istifayı verdin o görüşmelerin perde arkasını bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalısınız. Verilen sözler var mı, yok mu? O sözler tutuldu mu tutulmadı mı? Bir söz verildi mi verilmedi mi? Aydınlığa kavuşmalı. Bu kez yaşananların Dolmabahçe görüşmesi gibi sır kalacağını sanmıyorum çünkü 2 kişi arasındaki olay olmaktan öteye geçti.
 
İstifalar ordunun demokrasiye bağlılığını da gösterdi. Bunu kimse tartışmamalı. Türkiye’de darbe döneminin bittiği bir kez daha görüldü. Yaşananlar, siyasi otorite ile uyuşmazlık çıktığında kişilerin görevlerinden ayrılabileceğini gösterdi. Bu bir süreçtir ve süreç içinde gelinen nokta demokrasiye bağlılığın gayet net ortaya koyduğudur.
 
İstifa eden Genelkurmay Başkanı Koşaner’in açıklaması da çok önemli. Hukukun üstünlüğüne, hem de evrensel hukuka vurgu yapıyor, bu çok önemli. Belki de tarihimizde ilk kez bir komutan hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak bazı tutuklamalara karşı çıktığını söylüyor, bu nedenle istifa ettiğini açıklıyor.
 
Bu arada Genel Başkan Yardımcımız Sayın Osman Korutürk gerekli açıklamayı yaptı; ama ben de vurgulamak isterim ki Avrupa’nın tavrını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu kadar hukuk dışı tutumları görmeyen Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörünün, bu olayı demokrasi için çok önemli göstermesini anlamak da mümkün değil. Hukuk ayaklar altında, özel yetkili mahkemeler ve savcılar görevde. Kitaplar daha yayınlanmadan toplatılıyor. Gazeteci dernekleri, sendikalar bütün bu olaylara seslerini çıkarırken Avrupa’nın bunları hiç duymamasını anlamak gerçekten çok zor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 1 Ağustos 2011 Pazartesi 16:17

Sayın Kılıçdaroğlu, Siz ne söylediğinizin farkında mısınız ? Uzayda mı yaşıyorsunuz? Yoksa olup bitenleri anlayabilme ve değerlendirme basiretinden uzak mısınız ?Eğer bütün yaşananları,olup bitenleri anlıyamıyorsanız nasıl olurda hala CHP genel başkanlığı makamını işgal edebilirsiniz? Buna gerekçeniz ne?Bunları anlıyamıyorsanız o halde ülkenin tıkanmışlığına karşı bir çözümde üretemiyorsunuz demektir.Çözüm üretemediğiniz zaten ortada ve yaşanılan bir gerçeklik.Öyleyse hala ne bekliyorsunuz,milletimiz size eyvallah demeyecektir.Temsilcisi olduğunuz CHP milletimizin kahramanlık abidesi Cumhuriyetle özdeştir.Siz ve ekibiniz onu temsile layık değilsiniz

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağış'tan ordudaki istifalara ilginç yorum
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Artık karpuzun göbeğini ...
Bozdağ’dan askerlikle ilgili yeni açıklama
Kosova ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Üsküp ziyareti ...
'İzmir ikinci büyük ekonomi olacak'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vaatlerini hiçbir zaman ''suyun üzerine ...
 
‘Durmadan askeri kötülemek hiçbir fayda sağlamaz’
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, “Sabah akşam askeri kötülemek, ...
Bayır Ramazan mesajı yayınladı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ramazan Ayı nedeniyle mesaj yayınladı. ...
'Şikâyet edip, yüzde 70 oy veriyorsunuz'
İzmir’deki temaslarına devam eden Bakan Yıldırım’ın hedefinde yine yerel ...
 
Gül'den istifa açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, komutanların emeklilik isteğini saygı ile ...
‘Bir kedim bile yok, Öcalan’ın ordusu var’
Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay, 31 yıldır sürgün yaşadığı İsveç'ten ...
Genç'e yumurtalı saldırı
Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki festivalin açılışında konuşan CHP Tunceli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva