HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:55

Port Alaçatı’da yeni iddia … İfadeler 4 aydır alınamamış!

20 milyon Euro’luk kayıp para ve vergi kaçırma iddiaları ile mahkemelik olan Port Alaçatı projesinin hayata geçiren Alaçatı Turizm Şirketi ile ilgili açılmış ticaret davası devam ederken süreç suç duyurusu ile savcılığa taşındı. Ancak Çeşme Emniyeti’nin şirket yöneticilerinin ifadelerini 4 aydır almadığı ortaya çıktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yeniden yazı gönderen Cumhuriyet Savcısı Arzu Gül Çetinkaya ifadelerin bir an önce alınmasını aksi durumda görevi kötüye kullanma suçundan işlem başlatacağını kaydetti. Öte yandan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın iddiaları Meclis’e taşıdı.

Port Alaçatı’da yeni iddia … İfadeler 4 aydır alınamamış!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Çeşme Alaçatı’daki sulak alanda hayata geçirilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Port Alaçatı evlerini inşa eden Alaçatı Turizm Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi mahkemelik olmuştu.

Şirketin ortakları ve yöneticileri arasında yer alan Mehmet Aykut Mutlu ve Kenan Suiçmez hakkında şirket yönetiminde usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla İzmir Asliye Ticaret Mahkemeleri’nde dava açıldı.

İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Port Alaçatı projesindeki konutların, aralarında şirket ortağı Kenan Suiçmez de olmak üzerine bazı kişilere değerinin çok altında satıldığı, konutların resmi satışları ile gerçek satışları arasında 20 milyon Euroluk bir fark olduğu, vergi kaçırma iddiaları gündeme gelmişti. 

İddialarla Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı İzmir Sektörel Denetim Daire Başkanlığı müfettişinin hazırladığı rapor ortaya çıkmıştı. Rapora göre metrekare bazında satışların bin 59 Euro ile 8 bin 190 Euro arasında değiştiği kaydedilirken yapılan incelemede 52 milyon 509 bin TL’lik matrah farkı ve 2,3 milyonluk vergi açığı olduğu görülmüştü.

4 AYDIR İFADELER ALINAMADI
Dava devam ederken şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çeşme Emniyet Müdürlüğüne yazılan 1 Nisan 2024 tarihinde yazı göndererek şüphelilerin ifadelerinin alınmasını istedi. Ancak üzerinden 4 ay geçmesine rağmen Çeşme Emniyeti’nin bu işlemi yerine getirmediği ileri sürülüyor. 

İFADE ALINMAZSA İŞLEM
29 Temmuz’da Çeşme Emniyeti’ne yazı yollayan Cumhuriyet Savcısı Arzu Gül Çetinkaya ifadelerin bir an önce alınmasını aksi durumda görevi kötüye kullanma suçundan işlem başlatacağını kaydetti.

Yazıda “İlgi sayılı yazımızla istenilen hususların tekite mahal bırakmaksızın yerine getirilmesi istenildiği halde yazımıza bugüne kadar bir cevap verilmediği anlaşılmıştır.
CMK 332 maddesi uyarınca yazımıza on gün içinde cevap verilmesi zorunlu olup, eğer bu süre içinde istenen bilgilerin verilmesi imkansız ise, sebebi ve en geç hangi tarihte cevap verilebileceği aynı süre içinde bildirmelidir. Aksi halde sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununun 257 nci maddesine aykırılıktan adli işlem yapılacaktır İlgi sayılı yazımız ile istenilen hususların biran evvel yerine getirilmesi tekiten rica olunur.” ifadeleri yer aldı. 

İDDİALAR MECLİS’E TAŞINDI
Öte yandan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Alaçatı Port’la ilgili iddiaları Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi veren İbrahim Akın şu soruları sordu:

- Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çeşme Emniyet Müdürlüğüne yazılan 01/04/2024 tarih ve 2023/3616 soruşturma sayılı yazı ile bildirilen şüphelilerin ifadeleri Çeşme Emniyet Müdürlüğünce alınmış mıdır?

- Aradan geçen 4 ay içinde söz konusu soruşturma kapsamındaki şüphelilerin ifadeleri alınmamışsa bu gecikmenin nedeni nedir?

- Her savcılık talimatında ifade alma işlemi için aylarca zamanın geçmesi mi beklenmektedir?

- Soruşturma dosyasında ve savcılık müzekkeresinde şüphelilerin adresleri bildirildiği halde Çeşme Emniyet Müdürlüğünce herhangi bir işlem neden yapılmamıştır?

- Savcılık talimatına karşın, Çeşme Emniyet Müdürlüğü görevini mi savsaklamıştır?

- Savcılık talimatına uygun hareket etmeyen Çeşme Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve ihmali görülen kamu personeli hakkında herhangi bir disiplin işlemi başlatacak mısınız?

 
Manisa'da plastik fabrikasında çıkan yangın kontrol altında
 
Jandarmanın baskınından cephanelik çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk bu olayı konuşuyor: Yorgun mermi omzuna saplandı!
Selçuk Belediye binasının hemen yanındaki bir kafede oturan müşteri, yorgun ...
Urla-Çeşmealtı'nda yangın kabusu bitti!
İzmir'in Urla ilçesi Çeşmealtı'nda çıkan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ...
İzmir'de aşk dayakla bitti: Tüplü aşık!
İzmir'de Mustafa Karanlıkbulut (19), kız arkadaşının ailesi tarafından ...
 
AYM, 513 bin başvuruyu sonuçlandırdı
Anayasa Mahkemesi (AYM), 30 Haziran itibarıyla yapılan 617 bin 411 bireysel ...
Yunanistan sınırında 2 FETÖ'cü yakalandı!
Edirne'de, Yunanistan'a kaçarken yakalanan 2 FETÖ şüphelisi tutuklandı.
Emniyet'ten değiş-tokuş ihalesi… Al Toros’u ver Nissan’ı!
İzmir Valiliği Emniyet Müdürlüğü ellerindeki hurda ve ekonomik ömrünü ...
 
Konak’ta çöpten ‘Umut’ doğdu!
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin dikkati sayesinde ...
Yarış tayları ev fiyatına alıcı buldu
Bursa’da Karacabey Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) yetiştirilen ...
Kanlı tartışma... Tüfeği sonu oldu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde evinde çıkan kavga sonucu tüfekle vurulan kişi hayatını kaybetti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva