HABERLER>GÜNCEL
12 Ağustos 2011 Cuma - 11:47

Polis yalanıyla 150 bin lira dolandırdılar

İzmir'de cep telefonlarından ulaştıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların son kurbanları H.H.A. ile A.K. oldu.

Polis yalanıyla 150 bin lira dolandırdılar

İZMİR - Banka hesaplarının PKK tarafından ele geçirildiğini, sanıkları yakalamak için tuzak kurduklarını söyleyen dolandıcılar, iki mağdurun toplam 150 bin TL'sini, bir bölümünü başka bir hesaba havale ettirerek, bir bölümünü ise elden alıp kaçtı. Polis, olayın ardından 1 şüpheleyi gözaltına aldı.
 
Türkiye'nin çeşitli illerinde kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanları bu kez Torbalı'da ev almanın hayalini kuran A.K. ile Bağkur emeklisi H.H.A. oldu. Torbalı'da geçen pazartesi günü meydana gelen ilk olayda, kimliği belirsiz bir kişi cep telefonundan ulaştığı ev kadını 37 yaşıdaki A.K.'ye, kendisini polis olarak tanıttıktan sonra PKK'nın banka hesaplarını ele geçirdiğini; yapanları yakalamak için tuzak hesaplar kurduklarını, bankadaki parasını ise devlete ait güvenli hesaplara aktarması gerektiğini söyledi.
 
3.5 SAAT TELEFON AÇIK KALDI
Ev almanın hayalini kuran A.K.'yi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, sık sık telefonunu kapatmaması ve kimseyi de aramaması yönünde telkinlerde bulundu. A.K.'nin telefonunu tam 3.5 saat açık tutturarak Torbalı ilçesinden dolmuşla 35 kilometre uzaklıktaki İzmir'e gelmesini sağladı. Banka şubesinden hesabındaki 90 bin lirayı çeken A.K., 30 bin TL'sini, Gaziantep'teki banka hesabına havale etti. Geri kalan 60 bin lirayı ise poşet içerisinde, kendisine telefonla komut veren şebeke elemanlarının belirttiği Çankaya semtindeki sokağa bırakıp uzaklaştı. Yaşadıklarını eve gittiğinde yakınlarına anlatan A.K., dolandırıldığını anladığında ise polise başvurup yardım istedi.
 
BİR KURBAN DA ÇEŞME'DE
Dolandırıcılık şebekesi, geçen çarşamba günü de, cep telefondan Çeşme'de tatil yapan 57 yaşındaki emekli H.H.A.'ya ulaştı. Aynı yöntemle kandırdıkları H.H.A.'nın da cep telefonunu hiç kapattırmayan dolandırıcılar, onun da özel aracıyla Çeşme'den 88 kilometre uzaklıktaki İzmir'e gelmesini sağladı. Bankadaki 60 bin TL parasını çeken H.H.A., bunun 40 bin TL'sini, gazete kağıdına sarılı şekilde kendisine telefonla gelen komutlar üzerine gittiği Buca ilçesi Heykel Meydanı'nda buluştuğu ve polis sandığı şebeke elemanına teslim etti. H.H.A.'nın bu sırada polis olduğuna dair kimliğini görmek istediği; zanlının ise, onu "Polise kimlik sorulur mu" diye azarlayarak uzaklaştığı öğrenildi. İkinci kez banka şubesine gelen H.H.A., bu kez parasının kalan 20 bin TL'sini kendisine bildirilen banka şubesine havale etti. H.H.A.'nın da dolandırıldığını anladıktan sonra polise yaptığı başvuru üzerine ekipler harakete geçti.
 
63 PLAKALI OTOMİBİLDE YAKALANDI
İki olayla ilgili yapılan araştırmalar sonrasında polis ekipleri, 63 plakalı otomobille dolaşan bir kişinin bulunduğu ihbarını aldıktan sonra aracı aramaya başladı. Buca ilçesinde park halinde bulunan otomobil içerisinde uzun süre cep telefonundan konuştuğu belirlenen M.C.G. gözaltına alındı. Şanlıurfa'da, cep telefonundan dolandırıcılık yapmaktan kaydı bulunan, ancak politeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen M.C.G., işlemlerin ardından sevkedildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
POLİS UYARDI
M.C.G.'nin bağlantıda olduğu kişilere ulaşmak için soruşturmasına devam eden polis yetkilileri, vatandaşların, cep telefonlarından arayıp para isteyen ve kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanmamalarını, terör örgütü yalanı söyleyen bu dolandırıcılara hiçbir şekilde para göndermemelerini istedi. 

ALİAĞA’DA DA AYNI NUMARA
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde dolandırıcıların son kurbanı 62 yaşındaki belediye emeklisi Ali Gültekin oldu. Dolandırıcılar, Ali Gültekin'e 3 saat içerisinde 7 ayrı telefona bin 170 lira yüklettirdi. Polisi arayan çocukları, Gültekin'i bir ATM önünde daha fazla dolandırılmadan kurtardı.
 
'HEMEN KARAKOLA GELEBİLİR MİSİNİZ?'
Dolandırıcı şebekesinin kurbanı Aliağa Belediyesi'nden emekli Ali Gültekin, ev telefonundan arandığını belirtti. 0 539 2027506 numaralı cep telefonundan arayan kişinin "Ali Bey emniyetten arıyoruz. Yakın zamanda nüfus cüzdanınızı kaybettiniz mi? Sizin kimlik numaranızı almışlar, internetten Almanya'ya, Fransa'ya bilgilerini yollamışlar. Başına masraflar açmışlar, maaşını çalabilirler. Karakola gelebilir misiniz?" dediğini, kendisinin de hemen bunu kabul ederek evden çıktığını söyledi. Cep telefonu numarasının da istendiğini belirten Gültekin, "Hemen taksiye bindim. Yolda, aynı numara cep telefonumdan aradı. Kendileriyle işbirliği yapmamı, verecekleri telefon numarasına para yatırmamı ve dolandırıcıları bankadan parayı çekerken suçüstü yakalayacaklarını söyledi. Kimseye de bu konuyla ilgili bir şey söylemememi tembih etti" dedi.
 
'KARAKOLA GİRME, SİNYAL KAYBOLUR'
Taksiden indiğini ve karakola yöneldiğini ifade eden Gültekin şunları anlattı: "Tam karakola varmak üzereyken bu kez yine aradı ve 'Karakola girme, girersen cep telefonunun sinyali kaybolacağı için dolandırıcıları yakalayamayız. Sen telefonunu açık tut, sürekli seninle konuşacağım' dedi. Bana herhangi bir bankadan kredi kartım ya da bankada hesabım olup olmadığını sordu. Ben de bunların olmadığını söyledim. Bunun üzerine 'Üzerinde ne kadar para var? 1 milyar ayarlayabilirsen bu işi çözer, dolandırıcıları yakalarız' dedi."
 
7 AYRI TELEFONA PARA YATIRDI
Üzerinde o kadar para olmadığı için borç bulduğunu belirten Ali Gültekin, telefondaki kişinin kendisini bankaya yönlendirdiğini ve verdiği 7 ayrı telefon numarasına bir kez 200 lira, 10 kez de 95'er lira ve bir kez de 20 lira olmak üzere toplam bin 170 lira yatırdığını söyledi. Gültekin, "Arayan kişiye son derece inanmıştım. Bir ara bir isim vererek 'Bir tanesini yakaladık, diğerini de yakalamamız an meselesi. Onun da yakalanması için biraz daha para yatırman gerekiyor" dedikçe ben de yatırdım" diye konuştu.
 
POLİSİ GÖRÜNCE ANLADIM
Evden karakola diye çıktığı için kızları tarafından aranan ve telefonu sürekli meşgul olan Ali Gültekin, kızlarının karakola başvurması sonucu banka önünde polisleri gördüğünde dolandırıldığını anladığını belirtti. Gültekin şöyle devam etti: "Bankaya girerek durumu anlattım. Parayı telefon numaralarına yatırdığım için bir şey yapamayacaklarını ve cep telefonu bayisine gitmem gerektiğini söylediler. Cep telefonu firmasına bir dilekçe yazarak konuyu bildirdim. Daha sonra karakola giderek ifade verip şikayetçi oldum."
 
Karakola gittiğinde birçok kişinin daha bu yöntemle dolandırıldığını anladığını kaydeden Ali Gültekin, "Beni arayan kişinin düzgün bir Türkçesi vardı ve çok profesyoneldi. Çok ikna edici konuşuyordu. Aman dikkat" dedi.
 
Bu arada Emniyet Müdürlüğü cep telefonu mesajlarıyla, kendilerini telefonda polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşı uyarmaya devam ediyor. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Asıl benim korunmaya ihtiyacım var'
Bayraklı’da, Elif Yıldız’ın, kendisini dövdükten sonra başında şişe kırıp, ...
‘Kravat kavgası’ yargıya taşındı
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, İşadamı Erkan Güldoğan “Kravat ...
Çeşme’de makilik alanda yangın
Çeşme’de makilik alanda yangın çıktı. Yaklaşık 16 hektarlık alanın zarar ...
 
Terk eden sevgilisini pompalı tüfekle vurdu
Tire’de 21 yaşındaki M.A., yaklaşık bir ay önce kensini meyve bıçağıyla ...
Acılı eş Öztürk'ten Erdoğan'a çağrı
Somali'li korsanlar tarafından yaklaşık 11 ay önce kaçırılan 'Olig B' ...
Bu fotoğraf hayatını kararttı
Fotoğrafı sigara paketlerine konulan İ.A.'yı eşi terk etti, patronu işten attı.
 
'Kıraç'ın onayıyla haksızlık ortadan kalkar'
İzmir'de İl Genel Meclisi'nin cemevlerinin bakım, onarım, elektrik ve ...
Tutuklu çocuklardan engelli çocuklara hediye
Bergama M Tipi Çocuk Cezaevi İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan çocukların ...
İzmir EXPO için sağlık atağına kalktı
2020 EXPO sağlık teması ile yola çıkan İzmir, sağlık alanında önemli projelere ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva