HABERLER>GÜNCEL
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 00:00

Pitbull’’lar toplanıyor

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, İzmir'de 6 Pitbull Terrier ile 1 Dogo Argentino cinsi köpeğe el konulduğunu bildirdi. ’

Pitbull’’lar toplanıyor

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, İzmir'de 6 Pitbull Terrier ile 1 Dogo Argentino cinsi köpeğe el konulduğunu bildirdi. ’
 
İZMİR- Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı’’nın Valiliklere gönderdiği yazıda, TBMM Dilekçe Komisyonunun aldığı karar metninde tehlikeli hayvanlara, şikayet üzerine re'sen el konulması, bu el koyma yetkisinin genel kolluk makamları ve Belediye zabıtasını içerecek şekilde genişletilmesi hususunun yer aldığını hatırlattı.
 
Aynı yazıyla Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında tehlikeli köpeklerin ''kısırlaştırma belgesi bulunmaması halinde'' hayvan başına 3 bin 434 lira para cezası kesilmesi ve hayvanlara el konularak bakım evlerine teslim edilmesi gerektiği uyarısında bulunulduğunu kaydeden Tatar, ''Müdürlüğümüzce, bugüne kadar Hayvanları Koruma Kanunu’’nu ihlalinden dolayı toplam 5 kişiye 15 bin 900 lira idari para cezası uygulanmış, 6 Pitbull Terrier ve 1 Dogo Argentino olmak üzere, 7 köpeğe el konularak belediyelere ait bakımevlerine teslim edilmiştir'' ifadelerini kullandı.
 
UZMANLAR PITBULL KÖPEKLERİNE KARŞI UYARDI
Pitbull cinsi köpeklerle ilgili tartışmalar sürerken, köpek eğitim uzmanı Leyla Büktaş konuyla ilgili uyarılarda bulundu. K-9 Köpek Eğitim Merkezi sahibi 16 yıllık köpek eğitmeni Leyla Büktaş, Pitbull cinsi köpeklerin doğada mevcut olmadığını belirterek, "Bu köpekler 'Bull Terrier' cinsi köpeklerin 'pit' denilen çukurlara atılarak vahşice dövüştürülmesiyle oluşturulan acımasız köpeklerdir" dedi.
 
 
Pitbull'ların vahşileşmesinin başlıca nedeninin köpek sahipleri olduğunu kaydeden Büktaş, "Bu cins köpekleri asabileştirerek işlevi doğru olan köpeği lüzumsuz hale getirip canavarlaştırmışlardır. Ancak Pitbull cinsi köpeklerin çene yapıları daha geniştir ve sizi ısırdığında her hareketinizde ısırdığı bölgeye daha çok sıkar. Çene yapısı diğer köpeklere göre daha geniş olduğu için baskı yaptığı alan da daha geniştir. Dişleri köpekbalıkları gibi arka tarafa bakmaktadır. Bu ısırdığı bölgeyi ağzından çıkarmayı neredeyse imkansızlaştırır" dedi.
 
"KÖPEK EĞİTİM MERKEZLERİNDE KALAMAZ"
Köpek Eğitim Merkezi'nde birçok köpeğin eğitilebildiğini fakat Pitbull cinsi köpeklerin kabul edilmediğini ifade eden Leyla Büktaş, "Zaten sahipleri de gelip bırakamıyor. Bu cins köpekler sahiplerini görmediklerinde daha da vahşileşir. Kafeslerini dağıtabilir, hatta çene yapılarının çok güçlü olmasından ötürü kafesleri yırtabilirler. Zaten bu köpeklerin 28 Nisan 2003 tarihinden itibaren ülke sınırları içinde üretimi ve bakımı yasaklanmıştır" dedi.
 
Büktaş, Pitbull'ların eğitim merkezlerine giremedikleri için bu hizmetleri alamadığını ve sahipleri tarafından eğitilmeye çalışıldığını belirterek bu durumun da köpeklerin vahşileşmesinin en önemli nedeni olduğunu sözlerine ekledi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükelçi'ye taksici şoku...
Nicolas Sarkozy'nin özel temsilcisi Büyükelçi Alain Le Roy, bindiği ...
12 yaşındaki kız kendini astı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde lköğretim okulu öğrencisi akasya ağacına ...
Cizre'de çatışma
Şırnak'ın Çizre ilçesinde çıkan çatışmada 1 terörist öldü, 1 terörist ...
 
Narlıdere’’de korkunç ölüm
15 yaşındaki bir genç evlerinin çatısına anten takmak isterken dengesini ...
Furkan Doğan'ın babası İsrail'e dava açacak
İsrail tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın ...
Bayraklı, Sivas’’ı unutturmayacak
Bayraklı Belediyesi, Sivas Madımak Oteli’’nde çıkarılan yangında hayatını ...
 
Avkıran: Ne onurum kaldı ne sağlığım!
Sarmaşık operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Güzelbahçe eski Belediye ...
İmralı’’ya çok özel cihaz!
Abdullah Öcalan’’ın hapis yattığı İmralı Adası’’nda avukatlarıyla yapılan ...
Kandil Dağı ve Hakurk bombalandı!
Genelkurmay Başkanlığı, dün gece savaş uçaklarının Kandil Dağı ve Hakurk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva