HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2010 Cuma - 00:00

Furkan Doğan'ın babası İsrail'e dava açacak

İsrail tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, İsrail aleyhine dava açmak için ABD'den gelecek 3 avukatla görüşme yapacağını söyledi.’

Furkan Doğan'ın babası İsrail'e dava açacak

İsrail tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, İsrail aleyhine dava açmak için ABD'den gelecek 3 avukatla görüşme yapacağını söyledi.’ 
 
Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan,  İsrail'in cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve ABD'den gelecek 3 gönüllü avukatla İstanbul'da yapılacak görüşmeye katılıp vekalet vereceğini belirtti.
 
Baba Doğan, şunları söyledi:
 
''ABD vatandaşı olan oğlum Furkan Doğan'ın vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak İsrail aleyhine ABD nezdinde dava açacağım. Bu davanın şekliyle ilgili olarak ABD'den bu ay içerisinde İstanbul'a gelecek 3 gönüllü avukat ile görüşeceğim. İsrail devleti ve üst düzey yetkilileri adına, hem ceza hem de tazminat davası açacağım. Kanuni haklarımızı uluslararası hukuk mahkemelerinde sonuna kadar arayacağız. Furkan'ın öldürülmesiyle ilgili tüm delilleri belgeleri, ABD'li gazeteci Dave Lindorff'un, İsrail baskını sırasında Mavi Marmara gemisinde çekilen 21 saniyelik bir görüntüyü haber yaparak gündeme getirdiği 'This Can't Be Happening' (Bu yaşanıyor olamaz) adlı internet sitesinde yayınlanan, oğlum Furkan'ın vurulmasına ait son görüntüleri de delil olarak kullanacağız. İsrail Devleti ve Başbakan, Genelkurmay Başkanı gibi üst düzey yöneticilerle, oğlumun kafasına kurşun sıkan İsrail askerleri hakkında hem ceza, hem de tazminat davası açılması için 3 avukata yetki vereceğim.''
 
Ahmet Doğan, ABD Türkiye Büyükelçiliğinin Furkan Doğan'ın vurulmasıyla ilgili inceleme başlatıldığı konusunda kendisine bilgi verildiğini ancak daha sonra bir görüşme yapılmadığını kaydetti.
 
ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDE DAVA AÇILACAK
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez de İsrail'in cezalandırılması için uluslararası düzeyde açılacak ceza ve tazminat davaları için bu ay içerisinde İstanbul'da yabancı avukatların da katılacağı bir toplantı düzenleneceğini belirtti.
 
Toplantıya gemide bulunup yaralanan yabancıların ülkelerinden gönüllü avukatlarının da katılacağını vurgulayan Sönmez, şu bilgileri verdi:
 
''İstanbul'da bu ay içerisinde yapacağımız toplantıya dışardan 40 ila 50 dolayında avukat gelecek. Yabancı avukatlarla uluslararası düzeyde İsrail'e karşı hangi türden davalar açılabilir, bu konular görüşülecek. Konuk avukatlar açılabilecek davalarla ilgili olarak Türk avukatlarla da bilgi paylaşımında bulunacak. İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açılması için hazırlıklarımız sürüyor.''(Habertürk)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı, Sivas’’ı unutturmayacak
Bayraklı Belediyesi, Sivas Madımak Oteli’’nde çıkarılan yangında hayatını ...
Avkıran: Ne onurum kaldı ne sağlığım!
Sarmaşık operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Güzelbahçe eski Belediye ...
İmralı’’ya çok özel cihaz!
Abdullah Öcalan’’ın hapis yattığı İmralı Adası’’nda avukatlarıyla yapılan ...
 
Kandil Dağı ve Hakurk bombalandı!
Genelkurmay Başkanlığı, dün gece savaş uçaklarının Kandil Dağı ve Hakurk ...
İzmir’’de sahte belge operasyonu: 33 gözaltı
Sahte araç vizesi, ruhsatı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, diploma ...
Madımak’’ın ateşi sönmedi’…
17 yıl önce bugün Madımak Oteli'nde yakılan 35 aydın yurt genelinde ...
 
İzmir’’in bir ’‘Ege’’si oldu
Yeni doğan yavrulara İzmirlilerle birlikte isim koyma geleneğini sürdüren ...
Villada el bombaları’…
İstanbul'da gecenin sıcak gelişmesi Kartal'da yaşandı. Kartal'da ...
Sigara yasağı esastan görüşülecek!
Anayasa Mahkemesi, Danıştay'ın kahvehanelerde sigara içilmemesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva