HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Şubat 2023 Pazar - 12:07

Pehlivan deprem bölgesinden aktardı: Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok!

Kahramanmaraş’da yaşanan deprem sonrası bölgeye giden belediye başkanları arasında yer alan Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, “Devletimiz tüm unsurlarıyla sahada. Gelen ciddi destekler var. Yaraları bir olup beraber olup saracağız. Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok. Herkes dışarıda. Köylere yaylalara yayılmış durumdalar. Bu imkanı olmayan vatandaşlara çadır ve konteyner takviyesinde bulunulması lazım” ifadelerini kullandı.

Pehlivan deprem bölgesinden aktardı: Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan belediye başkanları arasında yer alan Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan izlenimlerini Egedesonsöz’e aktardı.

EN BÜYÜK SIKINTI…
Gaziantep-İslahiye’de bulunduklarını ancak Elbistan’a geçeceklerini belirten Pehlivan,  “Çok acı veren bir durum... Asrın felaketi diyebileceğimiz durumla karşı karşıyayız. En büyük sıkıntı 10 il ve ilçelerinde aynı anda sıkıntı olması. Herkes elinden geleni yapıyor bölgede. Kurtarma ekipleri göçük altında çıkarılacak vatandaşlar için çalışıyor. Bizimde burada Menemen Arama Kurtarma Ekibimiz var. Ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor ve biz de onların yanında olalım diye bölgeye geldik. Şimdi Elbistan geçiyoruz. Yanımızda hem ekiplerimiz hem de insani yardımlarımız ile birlikte bölgeye intikal edeceğiz” dedi.

KURU GIDA YARDIMI İSTENİYOR
Bölgedeki ihtiyaçlara dikkat çeken Pehlivan, “En çok ihtiyaç çadır, yatak, uyku tulumu ve duş-lavabo. Biz akşamı jandarma komutanlığında geçirdik. Dışarıdaki vatandaşlarımız için bunlara ihtiyaç var. Kuru gıda konusunda yardım isteniyor.  Biz bölgeye 30’a yakın tır göndermiş durumdayız. Bunların devamı gelecek” diye konuştu

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
Çadır ve konteyner kurulumlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Pehlivan, “AFAD ve Kızılay'ın çok yoğun çadır kurulumu var. Konteyner kent ile ilgili vatandaşlar ve devlet yoğun çalışıyor. Devletimiz tüm unsurlarıyla sahada. Gelen ciddi destekler var. Yaraları bir olup beraber olup saracağız.Antakya’da kullanılabilecek tek bir ev yok. Herkes dışarıda. Köylere yaylalara yayılmış durumdalar. Bu imkanı olmayan vatandaşlara çadır ve konteyner takviyesinde bulunulması lazım.  Sadece 10 ilimizden birisi olan Hatay’da 1 milyona yakın insanın yaşadığı düşünüldüğünde, bu anlamda çadır ve konteynerların tam anlamıyla tamamlanmasının biraz zaman alacağını düşünüyoruz.  Hepimiz taşın altına elimizi koyup çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

MENEMEN’DE KONTEYNER KENT KURULACAK
Vatandaşları Menemen’de ağırlamaya başladıklarının alını çizen Pehlivan, “Misafirhanelerimiz hizmet vermeye başladı. Konteyner kent oluşturmayı düşünüyoruz 100 haneli. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Üniversitelerimizin ikinci yarıyılı ile ilgili tatil oldu, KYK yurtlarımız vatandaşlarımıza açılacak. Bölgede öğrenciler de kaldığı yerler vardı. Biz bu süreçte 1+1 ve 2+1 gibi eşyalı bulabildiğimiz kadar  evi bulup kiralamayı hedefliyoruz” dedi.

 
Nedim ATİLLA yazdı... Tavşancıl’dan Erzin’e akıl yolu
 
Binada mahsur kalan kedi vinçle kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklılı miniklerden duygulandıran destek
Bayraklı Belediyesinin sürdürdüğü yardım kampanyasına ilk günden beri ...
Bornova’da depremzedelere barınma imkanı
Bornova Belediyesi, 2 deprem ile evsiz kalan 500 depremzedeye barınma ...
100 yatak kapasiteli... ESHOT otobüsleri yatakhane oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplam 100 yatak kapasiteli ...
 
Kınıklı madenciler 137'nci saatte mucizeyi gerçekleştirdi
Kınık Polyak Maden Kurtarma ekibi Hatay Cumhuriyet mahallesinde 8 saat ...
Başkanvekili Pehlivan afet bölgesinde
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, asrın felaketinin yaşandığı afet bölgesine gitti.
Selçuk'tan afet bölgesine yardım eli... Yemek ve sosyal market çadırı kuruldu!
Selçuk Belediyesi tarafından Malatya’da depremzedeler için yemek ve sosyal ...
 
Büyükşehir ekipleri afet bölgesinde... Depremzedeler için çadırlar kuruldu!
Hatay’da oluşturulacak koordinasyon merkezi için yola çıkan İzmir Büyükşehir ...
Bayındırlılar depremzedeler için tek yürek!
Deprem bölgesinde yaraları sarmak için başlatılan ve tüm Türkiye’nin destek ...
Tugay'dan deprem bölgesindeki hayvanlar için çağrı
Deprem bölgesinde afetzedeler için dayanışma faaliyetlerini sürdüren Karşıyaka ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva