HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2024 Cuma - 11:15

Pankart açtı… Görevden alındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kamu emekçileri arasında toplu iş sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle memurlar eylemlere başladı. Yapılan eylemlerde Birlik Yerel-Sen Genel Başkanı Reşat Bozat’ın elinde tuttuğu pankart gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırılmasına karşı BASK Konfederasyonu’nun Genel Sekreteri Ahmet Doğruyol tepki gösterdi. Doğruyol, “Yapılmış olan bu haksız, hukuksuz, kanunsuz görevden uzaklaştırma işleminden acilen vazgeçilerek yapılan yanlışın düzeltilmesi, elzemdir” ifadelerini kullandı.

Pankart açtı… Görevden alındı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü sendikalar ile büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Eylemler sürerken 7 belediye memurunun görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı. Birlik Yerel-Sen Genel Başkanı Reşat Bozat’ın da görevden uzaklaştırılması üzerinde sendikanın bağlı olduğu BASK Konfederasyonu’nun Genel Sekreteri Ahmet Doğruyol basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında Doğruyol, Bozat’ın görevden alınmasının gerekçesi olarak taşınan bir pankart olduğunu dile getirdi. Bozatı’ın elinde taşıdığı "Sosyal denge'siz CHP" yazılı pankartın gerçekçe gösterilerek görevden uzaklaştırılmasına Doğruyol, “Yapılmış olan bu haksız, hukuksuz, kanunsuz görevden uzaklaştırma işleminden acilen vazgeçilerek yapılan yanlışın düzeltilmesi, elzemdir” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

4688 Sayılı kamu görevlileri yasası, ilgili başbakanlık genelgeleri çerçevesinde yapılmış olan basın açıklamaları ve eylemler sonucunda bir sendikanın genel başkanının görevinden uzaklaştırılması, yani açığa alınması herhalde ülkemizde yaşanan ilklerden biridir.

Birlik Yerel Sen Genel Başkanımızın görevden uzaklaştırılması ile ilgili yazılı gerekçesinde ise, bir A4 kâğıdına yazılmış olan “Sosyal dengesiz CHP” yazısı ile eyleme katıldığı gerekçe olarak gösterilmektedir.

Oysaki; yazıda hakaret yok. Kişisel haklara saldırı yok. Sadece bir kağıda yazılmış olan yazı.

Soruyoruz? Bu nasıl bir hazımsızlıktır? Demokrasi anlayışıdır?

2005/14 Sayılı başbakanlık genelgesinde;

“Sendika ve konfederasyon il ve ilçe temsilcileri ile sendika şubesi, sendika ve konfederasyon yöneticilerinin yürütmekte oldukları sendikal faaliyetler kapsamında, görevleri ile ilgili olmayıp doğrudan yapacakları basın açıklamaları hakkında disiplin soruşturması yapılmayacaktır.” Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasasının;

Madde 53 – İşçiler ve işverenler, karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumlarını ve çalışma şartlarını düzenlemek amacıyla toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahiptirler.

Madde 54 – Toplu iş sözleşmesinin yapılması sırasında, uyuşmazlık çıkması halinde işçiler grev hakkına sahiptirler.  Bu hakkın kullanılmasının ve işverenin lokavta başvurmasının usul ve şartları ile kapsam ve istisnaları kanunla düzenlenir.

Denilmesine rağmen siz bir sendikanın genel başkanına yaptığı açıklamalardan dolayı nasıl soruşturmaya tabi tutabilirsiniz? Nasıl görevden uzaklaştırabilirsiniz? Siz kanun bilmez misiniz? Yapılmış olan bu haksız, hukuksuz, kanunsuz görevden uzaklaştırma işleminden acilen vazgeçilerek yapılan yanlışın düzeltilmesi, elzemdir.

 
Anayasa Mahkemesi'nin sitesine erişilemiyor
 
Diyarbakır'da olaylı gece: Husumetli aileler birbirine girdi
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tugay 7 Ağustos 2024 Çarşamba 19:10

Pankartı tutup eshotta yatıp cemil tugaya oy vermeyecegız chp secım kazanamayacak biz tumbelsen olarak tun baskanı severız dıyerek kurumda gezıp emek vermeden maas alan yeşim oktay hanım ın ve tumbelsenın yaptıgına bak başkanı yendık dıye havasına bak hersey yanına kar kalıyor herkesın

Yorumu oyla      0      0  
Aytaç 3 Ağustos 2024 Cumartesi 17:17

memurların demokratik eylemlerini hazmedemeyenler, emeklinin, işçinin ücretinin düşük olmasının sorumlusu memurlar değil. ülkenin şu ekonomik şartlarında ve baskı ortamında, insanlar hak arıyorlar. Biraz saygı gösterin.sizde ekonomik koşullar dan şikayet ediyorsanız,buyrun meydanlara.haklarınıza sahip çıkın...

Yorumu oyla      0      0  
Hazımsızsınız. 3 Ağustos 2024 Cumartesi 15:57

Arkadaşlar memurların demokratik eylemlerini hazmedemeyen, tahminen cemil tu-gay yönlendirmeli bir guruh basındaki yorumlarda peydahlanmış durumda. Emeklinin ücretinin düşük olmasının sorumlusu memurlar değil, ayrıca bu ekonomik şartlarda adamlar geçinemiyorlar ve hak arıyorlarsa sizde biraz basenlerinizi yorunda haklarınıza sahip çıkın... Böyle insanları hak aradıkları için suçlayacağınıza birlik olalım emeklinin ücretini yoksulluk sınırının üstüne çekelim... Dersenizki kaynak, bu ülkede nelere kaynak bulunuyor emeklinin açlığa mahkum olmamasını sağlayacak kaynak çok şükür var... Sadece öncelik verilmesi önemli... Faizciye,tefeciye, rantcıya, dolandırıcıya değil... Emekçiye bütçe...

Yorumu oyla      0      0  
Kim bu 3 Ağustos 2024 Cumartesi 00:30

Örgütlülüğü savunan partinin belediye başkanı EY CHP EY ÖZGÜR ÖZEL BU KAFA NE KAFA

Yorumu oyla      0      0  
Nazim arat 2 Ağustos 2024 Cuma 21:56

En düşük maaş 58 bin lira ve beğenmeyen var ise, kendisini daha değerli olduğunu dusunuyor ise versin istifasını geçsin özel sektöre. Kadro alımlarında çalışan yakını diye bir uygulama varmış tek kelime ike terbiyesizlik, millete saygisizlik

Yorumu oyla      2      1  
isimsiz 2 Ağustos 2024 Cuma 18:26

akp li belediyelerin kaç tanesinde sosyal denge var ? akp li belediye İzmiri yönetseydi eylemmi yapardınız.Asgari ücret kadar sdt yi beğenmiyorsunuz.Cemil başkan doğru olanı yapıyor

Yorumu oyla      3      2  
2 Ağustos 2024 Cuma 17:35

En düşük maaş 58 bin diye dün haber çıkmıştı. Emekli maaşı 12,500

Yorumu oyla      3      1  
Kapı orada 2 Ağustos 2024 Cuma 16:33

Beğenmeyen bıraksın.

Yorumu oyla      6      3  
izmirli 2 Ağustos 2024 Cuma 16:28

chp bu gidişata dur demezse benim için bitmiştir. sürekli hükümeti eleştirmeyi biliyor ancak bu enflasyon karşısında hak arayışına çıkmış olan memurlara göz dağı veriliyor, sendikal haklar anayasadan gelir buna rağmen böyle şeyler oluyorsa kendilerine sosyal demokrat demesinler.

Yorumu oyla      6      6  
Gül 2 Ağustos 2024 Cuma 16:23

Karşıyaka belediye başkanlığı yaparkende memurlar eylemdeydi demek ki belediye başkanıyım diye memurları ezmeye çalışıyor tabi koltuk sevdalısı belli güçünü böyle gösteriyor haklarını verse bunca uğraşa ne gerek var.

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa Mahkemesi'nin sitesine erişilemiyor
Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı'na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale ...
İzmir'de DEAŞ gözaltıları!
İzmir'de sosyal medya hesaplarından terör örgütü DEAŞ propagandası yaptıkları ...
LGS'de ikinci nakil işlemlerinde son gün
Liselere Geçiş Sistemi kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil tercihleri bugün sona eriyor.
 
İzmir’in Çernobili’nde ölüm kutuları!
Temizlenmesi için ön çalışmaların başladığı ve dumanların yükseldiği İzmir’in ...
9 yaşındaki çocuğa taciz iddiası: Gözaltına alındı!
İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir kişinin 9 yaşındaki çocuğa tacizde ...
İzmir'de Siberağ baskını!
Aralarında İzmir'in de olduğu 23 ilde düzenlenen “SİBERAĞ-3” operasyonlarında ...
 
23 general ve amirale bir üst rütbe!
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 23 general ...
Sokak hayvanları düzenlemesi yürürlükte!
Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda ...
Instagram'a erişim engeli getirildi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva