HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2023 Pazar - 15:24

Özgür Özel'e: Her yenilgide yanındaydın!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’ndan Özgür Özel’in partinin yeni genel başkanı seçilmesine ilişkin konuşan Erdoğan, “Bay bay Kemal kime bay bay dedi? Edirne’deki teröristbaşı Demirtaş’a bay bay dedi, Kavala’ya bay bay dedi? Peki kongreyi kazanan zat (Özgür Özel) kime selam verdi. O da aynı şekilde Selahattin Demirtaş’a selam verdi, Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?" dedi.

Özgür Özel e: Her yenilgide yanındaydın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda, Rize Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına bir kez daha sert tepki gösterdi. "Bu alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine suçlarını haykırmak tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir" dedi.

Erdoğan, Gazze'deki katliamı durdurmanın boyunlarının borcu olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Şu anda aldığım rakamlara göre alanda 40 bin kişi var. Halkımla beraber bu güzellik bana ayrı bir güzellik veriyor. Burada dükkanlar, mağazalar çalışmaya başladığında, herkes konutlara yerleştiğinde buraların ne kadar güzel olacağını herhalde takdir ediyorsunuz. AK Parti milletimize bir söz vermişti. Demişti ki 'Artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'. Aradan geçen 21 yılda hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmenin kıvancı içindeyiz. Eksiden buralar neydi? Şimdi ne olduğunu görüyorsunuz değil mi?

Artık bu ülkede darbecilerin, cuntacıların borusu ötmüyor. Bu ülkede vesayetçilerin tekeri dönmüyor. Bu ülkede artık kimse öz yurdunda garip muamelesi görmüyor. Hiç kimse artık 'ne olacak halim' endişesi taşımıyor. Artık bu ülkede çalışmak, üretmek, kendini geliştirmek isteyen herkesin yolu açık. Her yerde insanımız aynı duyguyla hayatına sarılıyor. Tek başına bu başarının gururu bile bize yeter. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile çıtayı yukarı çıkarıyoruz.

"Gazze'deki kardeşlerimizi sahipsiz ve çaresiz bırakmayacağız"
Dünyada olup biteni görüyorsunuz. Adeta bir ateş çemberinin ortasındayız. Suriye ve Irak sınırlarımızın, bu ülkede kardeşlerimizin güvende kalmasını biz sağlayacağız. Balkanlar'da, Kafkaslar'da huzur ve güveni biz temin edeceğiz. Dostlarımızın ve kardeşlerimizin olduğu yerde beklenen biz olacağız. Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze'deki katliamın durdurulması bizim boynumuzun borcudur. Katillerin yakasına yapışmak bizim insani vazifemizdir. Şundan emin olun, Gazze'de yaşananlar konusunda görünenden çok daha fazlasını yapıyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizi sahipsiz ve çaresiz bırakmayacağız. Elbette üzerimize düşeni yaparken ayaklarımızı yerden kesmiyoruz. Dünyadaki tüm mazlumların haklarını koruyacak inisiyafiler geliştirdik. Kimi alanlarda 3-5 yıllık, kimi alanlarda 5-10 yıllık vakit gerektiren projeleri tamamladığımızda Türkiye başka bir yere gelecek.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı
Ana muhalefetin dün kongresi vardı. Bay Bay Kemal kime bay bay dedi. Edirne'deki terörist başına, Kavala'ya dedi. Kongreyi kazanan zat da aynı isimlere selam verdi, Demirtaş'a selam verdi Kavala'ya selam verdi. Al birini vur ötekine. Bunların birbirinden farkı yok. Terör örgütleriyle beraber omuz omuza yürüdüler. 12-13 seçim kaybettin, hep onlarla beraberdin. Kazanan, sen de onlarla beraberdin.

Yerel seçimlere Rize olarak hazır mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşıyor muyuz?

Biz hep eserlerimiz ve hizmetlerimizle karşınıza çıktık. Şimdi Derepazarı'nda lojistik merkezini inşa ediyoruz. Bitince tüm ihtiyaçların karşılanmasını oradan sağlayacağız. 21 yılda 66 milyar lira tutarında Rize'ye kamu yatırımı yaptık. Ana muhalefetin yavrularının burada hizmeti var mı? Benim vatandaşım gerekeni sandıkta yapar. Eğitimde yaklaşık 6 bin kapasiyeli yurt binaları açtık. Bütün öğretim üyelerinin lojmanlarını yaptık. Sağlıkta 29 tesisi açarak hizmete sunduk. Şehir hastanesinin ihale süreci devam ediyor. TOKİ aracılığıyla konutları hak sahiplerine teslim ettik. Güneysu Millet Bahçesi'ni tamamladık. Ulaştırmada 20 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 191 kilometreye çıkardık. Denizin üzerine inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanımızı şehrimize kazandırdık. Tarım ve ormanda toplam 98 tesis inşa ettik. Çiftçilerimize 9 milyar tutarında tarımsal destek verdik. Enerjide birçok ilçeye doğalgaz arzını sağladık. Bunlarla kalmıyoruz. Bugünkü açılışta tamamlanana yatırımları hizmete açıyoruz.

 
Hortum felaketi: Minareyi devirdi!
 
Fenerbahçe'nin borcu açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ecevit, 17'nci ölüm yıl dönümünde unutulmadı
Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 17'nci yılında Devlet Mezarlığı'ndaki ...
'Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kurultayı sonrası değerlendirmelerde bulundu. ...
Genel Başkan Özel ve 81 il başkanından 'anahtar liste' kararı!
CHP 38. Olağan Kurultayı’nda delegelerin oylarıyla genel başkan seçilen ...
 
'Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz'
Bakan Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerinin barınmak ...
CHP PM ve YDK'ya İzmir'den kimler girdi?
CHP'nin 38. Olağan Kurultay'da bugün Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Keşke 'veda'sı böyle olmasaydı!
Mehmet KARABEL yazdı... Keşke 'veda'sı böyle olmasaydı!
 
‘Özel’ zafere İzmir’den kim/ne dedi?
Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesi sonrası CHP İzmir’de siyaset yapan ...
İzmir sandığında ne sonuç çıktı?
Özgür Özel’in yeni genel başkan seçildiği CHP Kurultayı’nda İzmir delegasyonunun ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan veda mesajı!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in 812 oyla genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva