HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2023 Cumartesi - 12:51

Özel, Kubilay anmasında iki bakanı hedef aldı: Mazur görmek vatana ihanettir!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menemen'de, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin gericiler tarafından şehit edilişinin yıldönümü programında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklendi.

Özel, Kubilay anmasında iki bakanı hedef aldı: Mazur görmek vatana ihanettir!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için tören düzenlendi.

Kubilay Anıtı önünde gerçekleşen törende CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasını gerçekleştirdi.

DEVRİMCİLER KUBİLAY GİBİ BAŞ VERİR
Kürsüye çıkarak konuşmasnı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün burada genel başkan yardımcılarımız, PM üyelerimiz, milletvekillerimiz ile önemli bir heyetle buradayız. Grubumuzdaki 13 milletvekilinin hepsi parlamentoda bütçe görüşmelerinde mücadele ediyorlar. Ancak kalpleri yürekleri buradadır.  Dün Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 104'ncü yılında Hacıbektaş’taydık, bugün buradaydız. Gazi Mustafa Atatürk'ün bulunduğu her yerde, adım attığı her yerde emanetine, vasiyetine sahip çıkmak tüm CHP'lilerin namus borcudur. Bundan sonra görev yaptığımız sürece böyle anlamlı günlerde, yıldönümlerinde özellikle devrimlerin sembolü olmuş zamanlarda  var olmaya devame edeceğim. Madımak'ta  CHP Genel Başkanı olarak olacağım ve otelin Madımak Utanç Müzesi olana kadar o ateşi yüreğimde hissetmeye devam edeceğim. Dün akşam yüreğimiz yandı. 6 evladımız bu vatan, bayrak için şehit oldular. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Bugün de 3 büyük şehidimizin manevi huzurundayız. Devrimciler Kubilay gibi baş verirler" dedi.

MAZUR GÖRMEK VATANA İHANETTİR!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklenen Özel, "Geçtiğimiz günlerde 10 Kasım'da Atatürk’ün resmini yakasını asmayı reddeden 3 teğmene karşı müdahale eden 4 teğmen Kubilay'ın , Atatürk'ün, benim teğmenlerimdir. Atatürk resmini 10 Kasım'da yakasına asmamayı mazeretlendiren bir MSB Bakanı, onların avukatlığına giren MSB hangi koltukta oturduğunu, ona bağlı olan genelkurmayın kuvvetlerinin görevinin ne olduğunu unutmasın.O ordu sivil siyasetin teminatıdır. Ordunun görevi milli savunmadır. Ordunun yeri askeriye, sivil yeri siyasettir. Yakasına Atatürk yakasına takmayanlara haddini bildirenleri resmi takmayanlarla aynı kefeye koymak, medya üzerinden cuntacı teğmen demek hadsizliktir, bu hadsizliği kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek. Atatürk'ün ordusunda tüm silahlı kuvvetlerde asla ve asla  Atatürk'e saygısızlık, onun hatırasına saygısızlık kabul edilemez. Bu konuda gösterilen her tepki vatana bağlılıktır, mazur görülen her yaklaşım vatana ihanettir. Bu tür yaklaşımlar meclis kürsüsüne çıkan atanmış bakanı da aslını inkar etmeden düşüncelerini inkar ederek meselenin somutlaşmasına katkı sağlamıştır. Milli Eğitim Bakanı bir takım cemaat ve tarikatları STK olarak nitelendirmiş ve  bundan sonra onlarla çalışmaya devam edeceklerini söylemiştir. Bakanın söylediği cemaatler minicik kız çocuklarının cayır cayır yanmasına sebep olanlardır. Protokol yaptıkları Ensar Vakfı’nın yurtlarında tacize uğratanlardır. Yusuf Tekin'e sesleniyoruz. Sizin bu milletin çalışkan, çilekeş, yoksul aile çocuklarını alıp sadece size ideolojik zemin yaratmak, size gelecek kuşaklarda elde edemediğinizi sağlamak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİZ KAZANACAĞIZ
İzmirlilere de çağrıdan bulunan Özel, "Bundan sonra bugünden başlayarak ve bugünden yeşeren umudu çoğaltarak... Bana dediler ki geçmişte Menemen'de çok coşkulu törenler olurdu, sonra sayıları sınırlandırdılar. Ancak ben CHP'lilerin ne yapabileceğini iyi biliyorum. Gözün olabildiği her yerde Menemenliler, İzmirliler, Atatürkçüler, cumhuriyetçiler varsa umut var.  Bundan sonra çağrılın çağrılmayın, size ihtiyaç olan her yerde çok olmamız, kalabalık olmamız, dayanışmamız ve gücümüzü göstermemiz gereken her yerde hep beraber mücadele etmeye var mıyız? Biz çokuz ve biz kazanacağız!” açıklamasını yaptı.

 
Ankara'da buzlanmış yolda araçlar devrildi: 3 yaralı
 
Yemek siparişi götürürken canından oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AFGANİSTAN OLMAK İSTEMİYORUZ 23 Aralık 2023 Cumartesi 14:15

Afganistan olmak istemiyorsak, Tarikatlara, Cemaatlere, Gericilere DUR Demeliyiz, LAİKLİK VE CUMHURİYET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı ‘hedef 30 ilçe ve İzmir’ dedi: STK’lara büyük iş düşüyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ...
Sırrı Süreyya Önder, Genel Kurul'da fenalaştı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, ...
Akşener: Artık biz, kendimiz olmalıyız!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Geldiğimiz noktada artık biz, ...
 
Cumhur İttifakı'ndan Manisa kararı!
AK Parti ve MHP, yerel seçim için anlaştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı!
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'teki bütçe görüşmeleri esnasında ...
Özel'den Akşener'in 'savaş' çıkışına yanıt!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in "Partimize operasyon olduğu ortaya ...
 
AK Partili Kaya'dan Başkan Sengel'e belgeli 'Meryem Ana' tepkisi: Siyasi şov!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in Meryem Ana Evi’nin biten ...
AK Partili Dağ'dan enflasyonla mücadele mesajı: Ülkemizi daha güzel günler bekliyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Sanayicileri ve İş Adamları ...
CHP'li Kılıç'tan bütçe çıkışı: Size Türkiye yüzyılı, bize sefalet yüzyılı!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “2024 yılı bütçesinin de bize ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva