HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2014 Salı - 10:03

‘Örgütü uyaran’ Erel konuştu: Uygulama Kocaoğlu’na özel değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren bazı grupların sosyal medya üzerinden başlattığı miting hareketini ilçelere gönderdiği uyarı yazısı ile engelleyen CHP İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, “Bu durum Kocaoğlu’na özel yapılmadı. Parti kişilerin üzerindedir. Mevcut başkanı ya da adayı yıpratana müdahale ederiz” dedi. Erel, Binali Yıldırım’ın şafak sayması ile ilgili de, “Askerler bir an önce sıkıntıdan kurtulmak, evlerine dönmek için şafak sayarlar. Yıldırım da merak etmesin kısa zamanda memleketi Erzincan’a dönecek” dedi.

‘Örgütü uyaran’ Erel konuştu: Uygulama Kocaoğlu’na özel değil

EGEDESONSÖZ - CHP’de yerel seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesine karşı çıkan bazı grupların sosyal medya ve bazı internet siteleri üzerinden başlattığı eylem-miting girişimi başarısız kalmıştı. Belediyelerin santrallerinin ve özel numaralarının bile kullanıldığı miting öncesi yapılan çalışmaları 30 ilçe başkanlığına gönderdiği uyarı yazısı ile engelleyen CHP İzmir İl Başkanlığı ‘mitingi ile alakamız yok, giden disipline gönderilir’ uyarısında bulunmuştu. İlçe başkanlıklarına ve partinin yetkili organlarına giden yazıda imzası bulunan Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, uygulamanın Kocaoğlu’nun şahsına özel bir anlam taşımadığını söyledi.


 
Radyo Pause’da yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına katılan Erel, partinin kimliğinin her zaman kişilerin üzerinde olduğunu dile getirdi. Erel, “İlçelere yazının yazılmasını gerek kılan konu Büyükşehir’de CHP’nin aday belirleme sürecinin sona ermesidir. Genel merkez Aziz Kocaoğlu’nu yeniden aday ilan etmiştir. Yazı tamamen parti içine ve örgütümüze yönelik yazılmıştır. Demokratik yapıyı, eylem yapanı disipline etmek hakkımız değil. Ama CHP üyesi olmanın getirdiği sorumluluklar var. Kimse aday, parti yöneticisi aleyhine kötü propaganda yapamaz. Bazı partililerimizin burada organizasyon yapacağına yönelik açıklamaları oldu. Çeşitli internet sitelerinde ve sosyal medyada bu isimleri gördük. Partinin aldığı tavır Aziz Kocaoğlu ismi ile ilgili değildir. Bu durum belediye başkan adayını korumak için yapılmıştır. Şu anda Bayındır’da Ardahan Totuk, Tire’de Tayfur Çiçek aday gösterildi. Bu isimler ile ilgili de belden aşağı vurmalar olursa, provokatör tavırlar sergilenirse yapanlarla ilgili gereken kararı da alırız. Kişi Ahmet olur, Mehmet olur ama Kocaoğlu’nun şahsına yapılmış özel uygulama yoktur. Bir süreç yürütülüyor. Takımın kaptanı İl Başkanı Ali Engin mesafeyi koruyor. İl yönetimi iyi bir sınav verdi. Bu süreci iyi götürmüşken kimsenin zarar vermesine de izin vermeyiz. Partimiz en demokrat partidir. Herkes istediğini söyleyebilir. Biz Gezi eylemlerinde her yerde vardık. Çocukları polislerden kurtardık, çadırlara sahip çıktık. Kimin Gezi Parkı eylemcisi, kimlerin olmadığını çok iyi biliyoruz. Yüzde 56 oyla seçim alan, anketlere göre yüzde 60 orana ulaşan bir kişiyi ‘dayatma ile getirdiniz, aday yaptınız’ demek hem partiye hem de Kocaoğlu’na haksızlık olur” dedi.  Erel, Kocaoğlu’nun hiçbir zaman parti örgütüne müdahale etmediğini, il başkanlığı ile uyumlu çalıştığını söyledi.
 
BİR İKİ AYDA LİSTE OLUŞMADI
CHP’de ilçelerde aday belirleme sürecinin uzamasında ince eleyip sık dokuma mantığının ağır bastığını ifade eden Erel, “Bu süreç geçmişteki dönemlere göre erken başladı. Kamuoyu yoklamaları ve anketlerin sonuçlarının değerlendirildiği yerler var. Aday adayları için süreç tabi ki zor ilerliyor. İçinde bulunulan duruma gerçekten can dayanmaz. Örgüte ve bizlere düşen görev atanamayan arkadaşların seçim sürecine hemen dahil edilmesidir. Zaten herkes görevini ve sorumluluğunu biliyor. Çeşitli platformlarda ‘il başkanının, büyükşehir belediye başkanının listesi’ diye listeler çıkıyor, yayınlanıyor. Şu anda böyle bir şey yok. Tabi ki bizim de değerlendirmelerimiz var. Bu durumu bir iki ayda tespit etmiş değiliz. Bir buçuk yıllık bir süre içinde mevcut başkanları incelediğimiz gibi aday adaylarını da analiz ediyoruz.   Sadece adaylardan değil bulundukları bölgelerdeki STK, dernekler ve odalardan da bilgi alıyoruz” dedi. Erel, belediye meclis üyeliği için üyelerin önüne sandık konulması konunun da netleşmediğini, genel merkezden haber beklediklerini söyledi.


 
YAŞANANLARDAN FAZLA OY BEKLEMİYORUZ
Erel, Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin İzmir seçmeni tarafından çok iyi algılandığını ifade ederken parti olarak AK Parti’nin zor durumda kalmasından dolayı oy beklentisine girmeyeceklerini söyledi. Erel, “Biz ‘üç-beş puan o kazandık’ diyemeyiz. Herkes işine bakıyor. Sandık örgütlenmeleri başta olmak üzere birçok konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen dönemlerde de yapılan operasyonlardan sonra ‘şu kadar milletvekili çıkartacağız’ diyen parti yöneticilerimiz oldu. Bunlar yanlış.Biz,  ne kadar kendimize karşı yapılan operasyondan bir getiri beklemiyorsak rakiplerimizin içine düştüğü durumdan da bir şeyler kazanma anlayışında olmayız. Bu mantık yanlıştır. Bize döşün örgütü dinamik olarak olanak sandığa götürmektir. İzmirliye sosyal demokrat belediyeciliği anlatıyoruz” dedi.
 
ŞAFAK SAYMASI NORMAL
Konuşmasında AK Parti’nin adayı eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın sözlerini ve açıklamalarını değerlendiren Erel, “Sizin isminizde ‘adalet, kalkınma’ olması siyasi partiyi adalet ve kalkınma açısından güçlü kılmıyor. Türkiye’nin içinden geçtiği bir durum var. Bu duruma gelinmesinde Binali Yıldırım da sorumludur. İzmir’e ‘Yıldırım hizmet’ diyerek kente hizmet getiremezsiniz. Algı yaratarak çalışma yapabilirsiniz ama başarılı olamazsınız. İzmirliler gereken cevabı zaten verecektir. Yıldırım buraya gönülsüz aday oldu. Tabi ki gönülsüz olunca şafak sayıyor ve kurtulmak istiyor. Askerlikte aileye, eşe ve çocuklara kavuşma hasreti ağır basınca şafak sayılır.  Askerler evlerine dönmek için zamanın dolmasını beklerler. Yıldırım da memleketi Ercincan’a gideceği günü bekliyor. Onun şafak sayması normal. Zamanı geldiğinde süresi zaten dolacak.  İzmirliler sokakta ‘Kayseri’ye, Konya’ya yaptığınız yatırımların yarısını bile niye yapmıyorsunuz’ diye soracak. Kentte gezerken kendisine ‘dönüşüm talepleri ve dosyaları niye beklettin’ denilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin başkanını ve bürokratlarını 397 yılla yargılayıp sonra hiçbir şey olmamış gibi mahkeme sürecinin bitirilmeye çalışılmasını da anlatacak. Bu kentin hafızası var. Binali Yıldırım’ın İzmir’de işi hiç kolay değil. Gelir gelmez İzmir’de üç s formülü adı altında sevgi, saygı ve samimiyetten bahsetti. Tansu Çiller’in de üç anahtar formülü vardı. Sonra insanlar ceplerindeki anahtardan bile oldular. AKP iktidara gelirken çeşitli formüller ortaya attı. Ama geçen zamanda formüllerin ne olduğunu hep birlikte gördük. Biz sizin samimiyetinizi, sevginizi hatta saygınızı çok iyi gördük” dedi.
 
FARKI KAPATACAK ADAYLARI YOK
Erel, AK Parti’de içeriden isimlerin yerine dışarıdan farklı kişilerin gündeme gelmesinin rahatsızlık yarattığını söyledi. AK Parti’nin içişlerinde örtülü bir kriz yaşandığını söyleyen Erel, “Yerel seçimlerde aday profili çok önemli. Özellikle küçük ve kritik yerlerde oy getirebilecek kişilere yöneliyorlar. Bizim hiçbir ilçemizde farkı kapatacak hiçbir isim yok. Kimi getirirlerse getirsinler hiçbir yerde seçim alamayacaklar. Tekrar eski formüller, isimler aranıyorsa, aradan dönemler geçmesine rağmen kişilere teklif gidiyorsa zaten sıkıntı var demektir. AKP’ye oy veren seçmen kendisini sorguluyor. En doğru kararı da onlar verecek. Dışarıdan transferler, milletvekilleri formülü AKP’ye ciddi yara verecek” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 8 Ocak 2014 Çarşamba 16:04

Örgütü uyaran’ Erel konuştu: Uygulama Kocaoğlu’na özel değil.anketlere göre yüzde 60 orana ulaşan bir kişiyi.????????? ..TEK TARAFLI sallayın gitsin MEYDAN GENİŞ..İZMİRDE YÜZDE 30 KARARSIZ OY VAR DEMEKKİ.AKP MHP OY ORANI YÜZDE 10 ÖYLEMİ Sayın Erel..CHP Delegesi CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      6  
Bilal-İzmirli 8 Ocak 2014 Çarşamba 15:59

Örgütü uyaran’ Erel konuştu:Partimiz en demokrat partidir. Herkes istediğini söyleyebilir.?????EN DEMOKRAT PART AMMAAAAAAAA ADAYLARI CHP ÜYELERİ SEÇEMEZ.HEHHH HEHHHHH HEHHHH....HERKES İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİR ...İŞTE SÖYLÜYORUZ CHP ADAYLARINI CHP ÜYELERİNE SEÇTİRMEYEREK CHP MYK PM ve gerekli onurlu demokrat duruşu sergiliyemiyerek KURULTAY DELEGELERİ VE SİZ CHP İL YÖNETİCİLERİ TARİHİ HATA YAPARAK ANTİDEMOKRAT DAVRANARAK DEMOKRASİYE ÇOK BÜYÜK BİR DARBE VURDUNUZ.VARMI BİR CEVABINIZ MEDENİ BİR İNSAN OLARAK NE DUYAMADIM TISSSSSMI BENDE ÖYLE DÜŞÜNDÜM.CHP Delegesi CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      6  
hakkı 8 Ocak 2014 Çarşamba 14:12

Agziniza saglik kutluyorum sizi

Yorumu oyla      12      6  
barış akyelline 7 Ocak 2014 Salı 23:37

Aziz bey üniversite eğitimini izmirde bitirmiş 45 yılın üzerinde bornovada yaşamaktadır. çocukları burada dünyaya gelmiştir onu tokata bağlayan anne ve babasıdır senede bir iki ellerini öpmeye gider izmirde doğmakla İzmirli olunmaz yaptığı hizmetlerle İzmirlinin hası olduğunu gösteriyor zaten

Yorumu oyla      14      7  
barış akyelli 7 Ocak 2014 Salı 13:50

aziz bey de memleketi tokat'a dönse...

Yorumu oyla      28      21  
7 Ocak 2014 Salı 12:33

asker ne den sıkın tı dan şafak saysın ASKER OCAĞI PEYGAMBER OCAĞI dır belki bu sizin için bir ifade edermi? bilmiyorum ana ya babaya eşi ne dotuna özlem leri bitsin diye şafak sayılır o da ilk günlerden heves dendir adet yerini bulsun diye ama çoğusu da saymaz vatan aşkı olan lar saymıyor du o da sizin için bir anlamı var mı bilmiyorum operasyon denil dimi gözünü kırp ma dan vatanı için koşan binlerce gönüllü ler var sıkıntı olsa ben askerde operasyon da sakat kalmazdım KENDİ ADINIZA konuş un lütfen sizin sıkıntınız olabilir ama 40 yaşın dayım ben sakat olduğum halde çağırsın lar koşarak git mez isem namerdim (kenendi adıma)

Yorumu oyla      27      9  
ERCÜMENT ŞAHİN 7 Ocak 2014 Salı 12:09

demokrasiden ve degişim partisi CHP sinde niye üyelerin katıldıgı ön seçim yapılmıyor,ankara ve istanbulu anladık CHP nin ittifaka ihtiyacı var ama izmirde eski alaylılarla niye seçime gidiliyor, nerde kaldı demokrasi,nerde kaldı degişim,

Yorumu oyla      25      11  
ERCÜMENT ŞAHİN 7 Ocak 2014 Salı 12:08

demokrasiden ve degişim partisi CHP sinde niye üyelerin katıldıgı ön seçim yapılmıyor,ankara ve istanbulu anladık CHP nin ittifaka ihtiyacı var ama izmirde eski alaylılarla niye seçime gidiliyor, nerde kaldı demokrasi,nerde kaldı degişim,

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den ‘gizli kaset’ hamlesi: Yasalaşırsa…
AK Parti, internetle ilgili bir yasa teklifi hazırladı. Düzenleme yasalaşırsa, ...
Geri adım iddiası: Erdoğan Bayraktar...
Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini canlı yayında açıklayan ...
Erdoğan Japonya’da: 5 soru, 5 cevap!
Japonya Başbakanı Abe tarafından askeri törenle karşılanan Erdoğan, Nikkei ...
 
Şok iddia: AK Partili Başkan'a SMS dayağı!
Nazilli'de AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç'in, tartıştığı Yönetim ...
Flaş! Komisyon uzlaştı: Engin Alan’a da tahliye yolu
Tutuklu milletvekili sorununa çözüm bulmak için toplanan AK Parti, CHP ...
Tayyar’dan Erdoğan-Feyzioğlu görüşmesine tepki
Yazdığı Ergenekon kitapları ile öne çıkan AK Parti Gaziantep Milletvekili ...
 
CHP’de yas: Kılıçdaroğlu’nun danışmanına veda…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca, son yolculuğuna uğurlandı.
Çıray’dan Başbakan Erdoğan’a 4 ‘Akdoğan’ sorusu
CHP İzmir Milletvekili verdiği soru önergesinden Başdanışman Akdoğan’ın ...
Dışişlerinde rotasyon: 12 büyükelçinin yeri değişti
Dışişleri Bakanlığı'nın kararnamesi ile 12 büyükelçinin görev yeri değiştirildi. ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva