HABERLER>GÜNCEL
5 Kasım 2011 Cumartesi - 15:02

Önce KCK eğitimi, sonra BDP yöneticiliği

İzmir'de PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK) yapılanmasına yönelik polisin gerçekleştirdiği ve 30 kişinin tutuklandığı operasyonun ilginç ayrıntıları da ortaya çıktı.

Önce KCK eğitimi, sonra BDP yöneticiliği

İZMİR - Sözde siyaset akademisinde aralarında üniversite öğrencisinin bile bulunduğu KCK üyelerinden eğitim alan kişilerin, Abdullah Öcalan üzerine yemin edip diploma aldıktan sonra, BDP'nin il ve ilçe teşkilatlarında görev üstlendikleri öne sürüldü. Eğitim aldıkları gerekçesiyle, BDP'nin 5 gün önce görevi devreden İzmir İl Başkanı Y.K., Kürdi Der Başkanı B.K.'nin de aralarında bulunduğu 30 il ve ilçe yöneticisinin ifadesi alındı.
 
Terör örgütü PKK sempatizanlarının polise yönelik gösterilerinin ardından araştırma başlatan polis ekipleri, gösterilere katılan özellikle gençlerin bağlantılarını takibe aldı. Bu kişilerin PKK'nın sözde Siyaset Akademisi adı altında düzenlenen toplantılarında eğitildiği belirlenince operasyona başlandı. Geçen Eylül ayında, İzmir, İstanbul, Muş, Siirt ve Diyarbakır'da, 300 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda, BDP Bayraklı İlçe Başkanı emekli öğretmen Z.H., BDP il yöneticisi E.A., parti meclisi üyesi ve siyaset akademisi yöneticisi emekli öğretmen A.D. ve Mezopotamya Kültür merkezi yöneticisi E.A.G., emekli öğretmenler H.D., C.A., N.A., emekli polis memuru olan ve terör suçlarından 9 kaydı bulunan N.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 6'sı kadın 34 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda, örgütsel döküman, yasak yayınlar, mahallelerde karışıklık durumunda nasıl davranacaklarını gösteren notlar, ruhsatsız tabanca ile 200 karton kaçak sigara ele geçirildi.
 
Gözaltındaki kişilerin, PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'yı, İzmir ile Ege'de etkili hale getirmeye çalıştıkları, kurulan sözde Siyaset Akademisi ile de terör örgütüne sempatizan ve eleman kazandırmayı amaçladıkları bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanıp adliyeye sevkedilen 34 zanlıdan 30'u tutuklandı.
 
AÇILIŞ DEMİRTAŞ'TAN
Operasyon sırasında, Güneydoğu ve Doğu illerindeki bazı kentlerde kurulduğu bildirilen sözde siyaset akademisinin Ege Bölgesi'ndeki yapılanma için İzmir'de kurulduğunun da ortaya çıktı. Çankaya Semti'ndeki işhanında, dershane görünümünde faaliyet gösteren akademinin açılışını ise, geçen ocak ayında, Ege Bölgesi Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı için kente gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı ortaya çıktı.
 
ÜNİVERSİTELİ KCK EĞİTMENİ
Sözde akademiyle ilgili yapılan araştırmalar ilginç ayrıntıları da ortaya çıkardı. KCK üyesi oldukları belirlenen emekli öğretmenlerin yanı sıra yine KCK içerisinde etkin oldukları ileri sürülen avukat E.Y.'nin hukuk dersleri, Muğla Üniversitesi öğrencisi M.D.'nin ise, yine sözde akademide katılanlara, Dinler Tarihi ve Kürdistan tarihi gibi dersleri verdiği öğrenildi. Polisin akademide düzenlenen kurslara yönelik takibi sırasında, eğitmenlerin, katılanlara sık sık akademinin Cemil Bayık'ın da 2008 yılında yaptığı açıklamada olduğu gibi bizzat Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulduğunu dile getirdikleri öğrenildi.
 
KURS SONRASINDA BDP'YE YÖNETİCİ OLDULAR
Akademideki eğitimlerini tamamladıktan sonra Abdullah Öcalan üzerine yemin edip diploma aldıkları da bildirilen kursiyerlerin birçoğunun, KCK'nın, Ege Bölgesi'ndeki illerin yanı sıra, Doğu ve Güneydoğu illerinde kadrolarda tutuklamalarla boşalan yerleri doldurdukları da kaydedildi. Eğitimi tamamlayan birçok kursiyerin, ayrıca BDP'nin il ve ilçe yönetimlerinde etkin görevlere getirildikleri de belirlendi. BDP'nin geçen pazar görevi devreden İl Başkanı Y.K., Kürdi Der Başkanı B.K., BDP Buca İlçe Başkanı C.P., BDP Bornova İlçe yöneticisi A.A., BDP Balçova ilçe yöneticisi F.A., BDP il yöneticisi M.N., BDP Karşıyaka ilçe yöneticisi M.Y., İHD üyesi R.Y., BDP Bayraklı ilçe yöneticisi C.A.'nın da aralarında bulunduğu 30 kişinin yine bu sözde akademilerde eğitim aldıkları tespit edilince, savcının talimatıyla ifadeleri alındı. BDP içerisinde etkin görevlere gelmenin en önemli aşamasının ise kurs aşaması olduğu ileri sürüldü.
 
İDDİANAME HAZIRLANIYOR

KCK operasyonunda tutuklanan 30 zanlı ile ilgili iddianamenin hazırlanması çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK’lının mezarına da Türk bayrağı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde öldürülen teröristin taziye evinden sonra ...
Aslan’dan Çevre ve Şehircilik Bakanı'na destek
27 yıldır İzmir’de kentsel yenileme projelerine imza atan Ege-Koop Genel ...
Pişmanım...çok seviyordum dedi ama...
Kırklareli Üniversitesi öğrencisi eski sevgilisi 21 yaşındaki Büşra Ceylan’ı, ...
 
Ucuz tur vaadiyle 250 binlik vurgun!
İzmir'de tur şirketi sahibi M.A., Kurban Bayramı öncesinde, gazetelere ...
Selçuk gazisini bağrına bastı
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 19 Ekim'de 24 askerin şehit olduğu terör ...
Bornova’dan Erciş’e gönül köprüsü
Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yaralanan ...
 
Miniklerden Van’a yardım
Güzelbahçe’deki Özel Gelişim Bahçesi Anaokulu öğrencileri, Van’daki depremzedeler ...
Bayraktar: Kentsel dönüşümde öncelik İzmir'de
Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarında hiçbir vatandaşın hak ...
N.Ç. kararını veren hakim: Ben de N.Ö.’yüm
13 yaşındaki N.Ç’ye tecavüz edilmesiyle ilgili davada “Rızasıyla birlikte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva