HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2012 Pazartesi - 08:47

Ölen işçilerin aileleri tazminat istiyor!

Karabağlar'da bir itfaiye eri ile 4 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlama için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi aleyhine 400 bin liralık tazminat davası açıldı.

Ölen işçilerin aileleri tazminat istiyor!

İZMİR - Geçtiğimiz Nisan ayında Karabağlar'daki bir kapı imalathanesinde gaz sıkışmasından dolayı meydana gelen ve bir itfaiye eri ile 4 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlama için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi aleyhine 400 bin liralık pilot dava açıldı.
 
BİLİRKİŞİ RAPORU
Patlamada ölen Mustafa Kurt'un eşi Menekşe Kurt ve 10 yaşındaki kızı Asiye Kurt ile yine aynı patlamada ölen Harun Cirik'in eşi Arzu Cirit ve 3 yaşındaki kızı Hacer Cirit'in avukatları Tunga Akarca ve Soner Peynirci, işyerinde gerekli denetimleri yapmadıkları ve işyerinin kaçak çalışmasına göz yumdukları iddiasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi'ne aleyhine İzmir 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Avukatlar, gerçek tazminatın bilirkişi raporu doğrultusunda belirleneceğini açıkladı.
 
HAVAİ FİŞEK EMSAL
İstanbul Çiftehavuzlar'da 2008 yılında meydana gelen ve 21 kişinin öldüğü, 110 kişinin yaralandığı havai fişek atelyesinde yaşanan patlamada idare mahkemesinin emsal karar verdiğini belirten Avukat Soner Peynirci, bu karar üzerine davayı açtıklarını söyledi.
İdare mahkemesinin kararında belediyenin sorumluluklarını hatırlattığını belirten Peynirci, "Bu kararı gerekçe göstererek Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi aleyhine 400 bin liralık pilot davası açtık. Belediye kanunu ve işyeri açılmasına dair yönetmelikte belediyelerin işyerlerini denetlemesine dair hükümler var. Bu hükümlere rağmen işyeri denetlenmemiş, imalat yapan firmaya izin verilmiş. İşyerinin bodrum katında tiner ve solvent depolanmış. 3-4 yıldır işyeri hiç denetlenmemiş, yangına karşı önlem alınmamış. Kaçak çalışmaya göz yumulmuş. Patlamada her iki belediyenin doğrudan kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Zaten itfaiye raporunda da patlamanın solventten kaynaklandığı belirtiliyor. Gerekli denetim yapılıp, bodrumda solvent ve tiner depolanması yasaklansaydı bu patlama olmayacaktı" dedi.
 
"BABASIZ KALDI"
Patlamada hayatını kaybeden Mustafa Kurt'un 10 yaşındaki kızı Asiye'nin böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın 3 günü diyalize bağlandığını belirten Soner Peynirci, "Doğuştan böbrek hastası olan Asiye için babası ölmeden önce nakil işlemi başlatılıyor. Tüm ailenin kan örnekleri alınmış. Büyük ihtimalle babasının değerleri kızı ile uyuşacak, böbrek nakli gerçekleşecekti. Ancak patlamada öldüğü için bu mümkün olmadı. Asiye yaşam savaşı veriyor, bir verici bekliyor" dedi. Patlamada hayatını kaybeden diğer işçi Harun Cirit'in kızı Hacer Cirit'in ise babası öldüğünde 2 yaşında olduğunu belirten Peynirci, "Hacer babasını hiç göremeyecek ve tanıyamayacak" diye konuştu.
 
CAN PAZARI GİBİ
16 Nisan'da Karabağlar ilçesinde Yeşillik Caddesi ile 5900 sokaktan girişi olan çelik ve Amerikan kapı imalatı yapılan Niyazi Odabaşı'na ait 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinin deposunda gaz sıkışması sonucu patlama meydan geldi. Patlamadan işyerinin önünde park halinde olan ve içerisinde tiner bidonları bulunan 35 AVB 62 plakalı minibüs de etkilendi. Minibüs yaklaşık 20 metre ileri fırlarken, düştüğü yerdeki bir başka otomobilin de alev almasına neden oldu. İki araç ve işyeri alevler içinde kaldı. Patlamada işçiler Mustafa Demiralay, Yener Erbaş, Harun Cirit ve Mustafa Kurt hayatını kaybetti. Yangına müdahale ederken 5 itfaiye eri yaralandı. Yaralı itfaiye eri Ozan Avşar hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.
 
Makine Mühendisleri Odası: Yeterince önlem alınmamış
Patlamadan sonra bir inceleme yapan Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, işyerinde iş güvenliğine yönelik tedbirlerin alınmadığını açıkladı. Açıklamada, patlamanın meydana geldiği işyerinde çok miktarda yanıcı ve patlayıcı özelliği olan tiner maddesi bulunmasına karşın, patlama ve yangın riskine karşın yeterli önlemler alınmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, "Bu işyerindeki yangın ve patlama riskinin yeterince denetlenmediği tespit edilmiştir" denildi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç iddiaya Adalet Bakanlığı'ndan açıklama!
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Cezaevi Heyeti, ‘taş atan çocuklara’, ...
Hocalı katliamına Taksim'de büyük protesto
Azeri sivillere yönelik Hocalı Katliamı'nın 20. yıldönümü nedeniyle Taksim ...
Havalar bu hafta nasıl olacak? İşte tahminler
Türkiye, akşamdan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı, ...
 
Kümesini kaldıran zabıtaları pompalıyla vurdu!
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde iki zabıta memuru, çevredekilerin şikayeti üzerine, ...
Üniversite öğrencisine 'bedelli' zorlaması!
Bedelli askerlik başvurularının bitimine 4 ay gibi kısa bir süre kala, ...
Sokaklarda aç kaldı, gıda bankası açtı!
İzmir'de bir yıl önce 'Tek üniversite öğrencisi aç yatmayacak' sloganıyla ...
 
İki işçi toprağa verildi, 8 kayıp bulunamıyor!
Adana'nın Kozan İlçesi'nde Göksu Irmağı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı ...
Çalıştığı inşaatta kendini astı!
Buca’da, inşaat işçiliği yapan ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen ...
Urla'da feci kaza! 1 ölü, 3 yaralı!
Urla’da iki otomobil çarpışmasıyla meydana gelen kazada, araçtan yola ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva