HABERLER>EGE
20 Eylül 2011 Salı - 09:49

Okçulukta domuz eti krizi!

Muğlalı engelli milli kadın sporcu Semray Taş Özer'in antrenör eşi Alparslan Özer, "Kamptayken Semray'a et yemesi için baskı yapıldı. Yemeyince de suçlandı" dedi.

Okçulukta domuz eti krizi!

İZMİR - Dünyada ağzıyla ok atan tek kadın sporcuyken, biyonik protez ele kavuşan Muğlalı engelli okçu Semray Taş Özer, İngiltere'de düzenlenen Okçuluk Şampiyonası'nda 25 sporcu arasında ilk 6'ya giremedi ve 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları için kota alamayarak elendi. Türkiye'ye dönen engelli milli okçunun eşi Alparslan Özer, milli takım antrenörleri ve federasyon yetkililerini hedef alan çarpıcı açıklamalar yaptı. Eşinin sürekli baskı altında tutulduğunu öne süren Özer, "Kampta et yemesi için eşime baskı kurdular. Eşim de domuz eti diye yemedi. İlk 6'ya giremeyince, 'Domuz eti yemediğin için kaybettin' diye yakışıksız sözler söylendi" dedi. Okçuluk Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Kamp Sorumlusu Nejat Üstün ise, domuz eti yemesi konusunda baskı kurulmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu savundu.

STİLİ DEĞİŞTİRİLDİ

Aynı zamanda Semray Taş Özer'in çalıştırıcısı olan okçuluk antrenörü Alparslan Özer, eşinin özellikle 2009 yılında önemli başarılara imza attığını söyledi. Alparslan Özer, 2009 Dünya Şampiyonası'nda bedensel engelliler okçuluk branşında 4 mesafede 4 Türkiye rekoru kıran eşinin sıralamayı 5. bitirdiğini belirtti. Takım atışlarında Türkiye'ye 3'üncülük kazandırdığını da belirten Alparslan Özer, son yarışlardaki başarısızlığını federasyon yetkililerinin ilgisizliğine, hatta baskılara bağladı. Önce atış tekniğinin değiştirildiğini söyleyen Özer, "Geçen yılki kampta atış anındaki görüntü çok çirkin oldu. Kendi istedikleri ve eşimin vücuduna uygun olmayan teknikle atış yapma zorunluluğu getirdiler. Onlar için önemli olan atılan puan değil, görüntünün güzel olmasıydı. Oysaki dünya okçuluğu fotoğraf arşivleri incelediğinde görüntünün değil, başarının dikkate alındığı gözlenmektedir. Eşimin doğal oluşan tekniği bozularak sıfıra indirildi. Yeni teknikle puanları düşmeye başladı. Kolundaki aparatı antrenörlerin göz zevkini bozduğu gerekçesiyle sürekli olarak hakarete uğradı" dedi.

PROTEİN İHTİYACI

Alparslan Özer, İngiltere'de yemek konusunda da eşine iradesi dışında baskı yapıldığını iddia ederek, "'Et yemeği yeseydin başarılı olurdun' denildi. Eşim yurtdışında yapılan et yemeklerinin helal etten yapılıp yapılmadığını bilmediği için yemeyi reddetti. Yeterince doğal protein ihtiva eden yiyecekler yemesine rağmen et yenmesi konusunda baskı gördü. Yarışma öncesi bunlar olumsuz etki bıraktı. Moral ve motivasyonu düştü. Milli takım antrenörü ve bazı milli takım sporcular alkol alırken, eşim içmediği için eleştirilip, 'Niye bardağımıza bakıyorsun' diye de dışlandı. İngiltere'ye de giderken vizesinde sorun çıktı ve kampa bir gün geç gitti. Bütün bunlar olumsuzluklara eklenecek olaylar" diye konuştu.

Üstün: İddialar asılsız

Okçuluk Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Kamp Sorumlusu Nejat Üstün, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Üstün, "Yurtdışında kamplara ilk defa gitmiyoruz. Bizim dışımızda Malezya ve İranlı sporcular da vardı. Tabağınıza istediğiniz yemeği alabilirsiniz. Domuz etinden başka bir şey yok denemez. Çünkü orada bizi tanıyorlar. Balık, tavuk, et ne istersen onu alırsın. Semray, devlet sporcusudur ve devletin koruması altındadır. Götürdüğümüz sporculardan makaralı yaylarda 6 sporcudan 4'ü, olimpik yaylarda da 10 sporcudan 6'sı kota aldı. Biz neden sporcumuz üzerinde baskı kuralım. Başarılı olmasını isteriz. Daha fazla sporcuyla olimpiyatlara gitmesini isteriz. İddialar basit ve asılsızdır" dedi.

Ağzıyla ok atan engelli sporcuya Yeni Asır desteği

Semray Taş Özer, 7 aylıkken şöminenin üzerine düşerek sağ elini bileğinden kaybetti. Yüzünün sağ tarafı da yanan Özer, 14 yaşına geldiğinde okçuluğa başladı. Oku ağzıyla tutup sol eliyle yayını geren Özer, engelliler alanında birçok birincilik kazandı. Pekin Paralimpik Olimpiyatları'na protez eli olmadığı için katılamayan engelli sporcu Yeni Asır'da, 21 Nisan 2008 tarihinde başlatılan kampanyayla İngiltere'den gelen biyonik protez ele kavuştu. Özer, Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü olarak Okçuluk Milli Takımı'na seçildi. Özer, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları için birçok kez Milli Takım kampına katıldı. Son olarak olimpiyat kota alma yarışmaları için İngiltere'ye gitti. Makaralı Yay Bayanlar kategorisinde yarışan Özer, 25 yarışmacı arasında ilk 6'ya girmek için mücadele verdi ancak olimpiyat vizesi alamadı.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınları kurtaracak kumaş bulundu
Denizli'de bir tekstil firması acı biber, ahududu, zeytinyağı gibi bazı ...
Denizi olmayan Denizli'de tekne yaptılar
Denizi olmayan Denizli'de tekne yapan anestezi uzmanı Dr. Bahadır Savaş ...
Kanseri yendi göreve devam dedi
Denizli Vergi Dairesi Başkanı Muharrem Dörtkol, yakalandığı boyun kanserini ...
 
Bodrum’dan Ahmet Ertegün'e saygı konseri
Dünyanın en ünlü müzik şirketlerinden Atlantic Records'un sahibi olan ...
Bodrum manzarası canından ediyordu
Bodrum’a tatile gelen İngiliz turist 32 yaşındaki Rita Lainski, arkadaşlarıyla ...
DSİ kanalı sonu oldu
Sultanhisar’a bağlı Atça Beldesi yakınlarında otomobiliyle DSİ sulama ...
 
'Deniz' plajın maskotu oldu
Bodrum’da turist gezdiren develerden birinin plajda dünya getirdiği ve ...
Yatağan’da korkutan yangın
Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki bir züccaciyede çıkan yangın, korkuttu. ...
Önce tıra sonra bariyere çarptı: 1 ölü
Aydın'da, önce TIR'a arkadan çarpan, ardından da bariyerlere sürtünerek ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva