HABERLER>EGE
25 Ocak 2012 Çarşamba - 20:01

Oda Başkanı cinayeti davasından müebbet çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 19 Haziran 2010'da, Muğla Peyzaj Mimarları Odası Başkanı 37 yaşındaki Hülya Yolcubal'ın evinin önünde tabancayla öldürülmesiyle ilgili davada, tutuklu yargılanan yazar 57 yaşındaki Cihan Oskay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Oda Başkanı cinayeti davasından müebbet çıktı

MUĞLA - 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün 9'uncusu görülen duruşmaya ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cihan Oskay, sanık vekili avukat Kemal Ertuğrul, Yolcubal'ın avukatı Rıza Bengi, babası Necdet Yolcubal, kardeşleri Reyhan ve Gökhan Yolcubal ile Yolcubal'ın arkadaşları katıldı.
 
YENİDEN SÖZ HAKKI İSTEDİ
Bir önceki duruşmada Oskay'ın, "Reddi hakim" talebi üzerine davanın hakimi Kasım Bayboğan, Muğla 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne davadan çekilmek için dilekçe gönderdi, talep geri çevrildi. Önceki duruşmalarda üç kez savunma hakkı verilen Cihan Oskay bir kez daha esas hakkında savunma için ek süre isteyip, "Savunma hakkı kutsaldır mahkemeye sunacağım çok önemli deliller var bu nedenle bir kez daha savunma istiyorum" dedi ancak mahkeme heyeti, önceki savunmaların yeterli olduğunu belirtip talebi reddetti.
 
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Yaklaşık bir saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti basın mensupları ve Yolcubal'ın arkadaşlarını dışarı çıkartıp duruşmaya 20 dakika karar için ara verdi. Yolcubal ailesi ve avukat Rızat Bengi'nin bulunduğu kararda mahkeme heyeti, Oskay'ı "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "ruhsatsız silah taşıma" nedeniyle 6 ay hapis ve 600 TL para cezası, şantaj ve tehditten de 1800 TL para cezasına çarptırdı. Kararı dinleyen Oskay, "Ben kendi vicdanımda yargılanacağım" diye konuştu.
 
SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Karardan sonra adliye koridorunda Yolcubal'ın ailesi ve arkadaşları dakikalarca gözyaşı döktü. Adliye önünde gözyaşları içinde açıklama yapan baba Necdet Yolcubal, "Oskay mahkemeyle dalga geçer gibi aylarca savunma yaptı, ama mahkeme heyeti buna kanmadı. Yaramızı hafifletmiyor ama en azından biraz merhem sürmüş oldu. Türk Adaletine olan güvenimiz boşa çıkmadı. Bu karar hiçbir zaman kızımı geri getiremeyecek ama davanın bu şekilde sonuçlanması acımızı çok az da olsa dindirecektir. En azından aylardır duruşmalara gelip gitmemiz sona erdi. Hülyam sevenlerinin kalplerinde yaşamaya devam edecek. Hülya'nın öldürülmesinden sonra, başta avukatı olmak üzere yanımızdan ayrılmayan herkese teşekkür ediyoruz. Hülya büyük huzur içinde yatıyor" dedi.
 
"HÜLYA'NIN YARIM BIRAKTIĞI İŞLERİ TAMAMLAYACAĞIZ"
Karar sonrasında ağlayarak açıklama yapan ve her duruşmayı çevrecilerle takip eden Mavi Yol Girişimi sözcüsü Filiz Dizdar, "Hülya'nın çevre ve doğayla ilgili yaptığı tüm projeleri, yarım bıraktığı işleri biz arkadaşları olarak tamamlayacağız. Hülya'nın ufacık bedeni içimizde o kadar büyük bir boşluk bıraktı ki O'nun yerini doldurmak çok zor. Zamansız yitirdiğimiz arkadaşımızın yaşam sevinci ve felsefesi bizlere ışık tutacak, nur içinde yatsın, rahat uyusun" dedi.
 
NELER YAŞANMIŞTI

Muğla Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı Hülya Yolcubal, 17 Haziran 2010 tarihinde, Bodrum'daki evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırıda, 5'i göğsüne, 2'si başına, 2'si de omzuna isabet eden kurşunlardla yaşamını yitirmişti. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak, bir süre gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen Cihan Oskay İstanbul'da yakalanıp, tutuklanmıştı. Cihan Oskay'ın kendisinden ayrılmak istediği için Yolcubal'ı öldürdüğü öne sürülmüştü. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla Göcek Tüneli 3 gün kapalı
Muğla'da Dalaman İlçesi ile Göcek Beldesi'ni birbirine bağlayan Göcek ...
Köyceğiz'i yine yağmur vurdu
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Hamitköy'de tarım arazileri, yaklaşık ...
Manisa'da yolcu minibüsü devrildi!
Manisa'nın Salihli İlçesi'nden gelen, içinde 20 kişinin bulunduğu yolcu ...
 
Denizli’de evlilik okuluna yoğun ilgi
Denizli Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Evlilik Okulu'nda ilk ...
Parkta pitbull gezdirmeye 4 bin 76 lira ceza
Aydın Söke İlçesi'nde, üretilmesi, satışı, sergilenmesi ve satışı yasak ...
Babasından 4 yıl sonra kızı da intihar etti
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, annesiyle yaşayan 49 yaşındaki Sezil Aydemir, ...
 
Hint okyanusu canavarları Ege kıyılarını tehdit ediyor
Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet ...
Başkasının elleriyle hayata tutunuyor
Türkiye'de ilk çift el naklinin gerçekleştirildiği 30 yaşındaki Cihan ...
Kazan: Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı
Bodrum’da düzenlenen 'Yargısız Adalet, Adaletsiz Hukuk' konulu konferansında ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva