HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2016 Pazartesi - 12:55

DİSK'ten Delican'a 'özür dile' çağrısı

AK Parti İl Başkanı’nın DİSK’i ‘PKK’nın yuvası’ olmakla suçlarken yaptığı İZELMAN vurgusu tartışmalara neden oldu. DİSK Genel-İş Sendikası, Delican’a çok sert tepki gösterdi ve özür dilemeye davet etti.

DİSK ten Delican a  özür dile  çağrısı

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti’nin, Kaya Termal Otel’de Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın katılımıyla gerçekleşen terör zirvesine İl Başkanı Bülent Delican’ın sözleri damga vurdu.

İl Başkanı Delican’ın DİSK’i ‘PKK’nın yuvası’ olmakla suçlarken yaptığı İZELMAN vurgusu tartışmalara neden oldu.

CHP İl Başkanı Yüksel’den Delican’ın sözlerine sert eleştirilerle ‘Ya ihbar et ya özür dile’ çağrısı gelirken, bir tepki de DİSK Genel-İş Sendikası’ndan geldi.

Genel-İş Sendikası, 6 No’lu Şube’de yaptığı açıklamada AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın sözlerini eleştirerek tepki gösterdi.

İlk olarak DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuştu. Sarı, basın açıklaması öncesi kısa bir bilgilendirme yaparak, “Dün itibariyle sanırım AKP İl Başkanı’nın ve milletvekillerinin katılımıyla teröre karşı tek ses, tek yürek adı altında bir toplantı yapılmış. Teröre karşı tek ses, tek yürek derken AKP İl Başkanı Bülent Delican’ın ayrıştırıcı bir dil, uzaklaştırıcı ve dışa dönük söylemler kullanmasını kınıyoruz. Bugün de 7 bin İZELMAN çalışanından özür dilemesi için toplandık. Bu yaptıklarının hedef saptırma olduğunu düşünüyoruz. İlçe belediyelerini ele geçirerek, rantsal faydalardan yararlanmak isteyen AKP’nin oyununu bozacağız. Delican’a emeğe saygılı olmayı biz öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Sarı, şu ifadeleri kullandı:

“Yaşamını sadece emek üzerinden, ailesinin geçimini sağlamaya çalışan üyelerimizi ve ailelerini rencide eden bu açıklamaları karşı, ispata davet ediyor kendi söylem ve dilleriyle ispat edemeyen namerttir diyoruz. Delican bu açıklamaları yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde iktidar olamamanın acısını, emekten yana partileri destekledikleri için mi yapıyor? Yoksa her tarafı kan gölüne dönmüş güzel ülkemizde patlayan bombaları mı örtbas etmeye çalışıyorlar? 1 Kasım seçiminden önce ya kaos ya AKP iktidarı diyen Delican, ‘artık analar ağlamayacak, şehit haberleri gelmeyecek’ söylemini kapatmak için mi bu söylemi kullanmaktadır? Biz İZELMAN çalışanları olarak terör ve katliamlar kimden, nasıl gelirse gelsin; amasız, fakatsız, lakinsiz kınayan, bu ülkenin emekçileriyiz. Bizim üzerimizden politika yapıp, bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getirerek siyasal bir rant mı elde etmeye çalışıyorsunuz? Bizler İZELMAN kimliği taşımaktan onur duyuyoruz. İZELMAN son zamanlarda en fazla vergi ödeyen kurumdur. Kendi ilçelerine ve yandaş şirketlerine baksınlar. İZELMAN kadar vergi ödüyorlar mı, yoksa paraları çuvalla mı götürüyorlar?  Biz şu an kendi işimizin başına dönüyoruz. Yarın laf yapmamaları için…”

10 BİN İŞÇİYLE AK PARTİ İL BİNASINI ZİYARET EDECEĞİZ
Daha önce yaptığı açıklamalar için suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Sarı, Delican’ın özür dilemediği takdirde suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Sarı, “Özür dilemediği takdirde tek tek bütün çalışanlarımızı adliyeye götürerek suç duyurusunda bulunacağız. İZELMAN’a girmek kolay değil. Kanun ve hükümler çerçevesinde sabıka kaydı isteniyor. Biz bunların ne için yapıldığını biliyoruz. Elinde buna dair bilgi belge varsa hemen il binasının yanında Bayraklı Adliyesi var. Belgeleri teslim eder, yargı sistemi de gereğini yapar. Buradaki amaçları sessiz sendika istemelerinden dolayı. Hak-İş gibi sendika yaratamadıkları için… Türkiye’de bombalar patlarken cumhurbaşkanının kızı dün akşam nişanlandı bunu örtbas etmek için. Patlayan bombaları örtbas etmek için. Günde 8 saat çalışan, ailelerine ekmek götüren, parkları bahçeleri temizleyen, çöpü temizleyen insanlar olarak barış isteyen insanları suçlayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve örgütlü çalışmayı bir yoluna sokup iktidar olmanın hesaplarını yapıyorlar. Eğer özür dilemezse biz 10 bin işçimizle AKP il binasında kendisini ziyaret edeceğiz. Güvenlik önlemleri almaya gerek yok. Korkmasın biz emekçileriz, bizden zarar gelmez. Korkmasına gerek yok” şeklinde konuştu.

O KOLTUKTA RAHAT OTURAMAYACAK
3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan ise dün söylediklerini bugün inkar ettiklerini belirterek, “Şiddetle kendisini kınıyoruz. İnsanlık dışı bir söylemde bulunmuş. Bunların hepsinin altında 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde verdikleri kadro sözünün, yalanların üzerine örtbas etmek yatıyor. Kendilerinin teröre nasıl taşeronluk yaptığını herkes biliyor. Kendisini hiç ciddiye almıyorum. Saygı da duymuyorum. Saygı duymayana, saygıyı öğreteceğimize yürekten inanıyorum. Bunların dertleri başka. Bundan sonra o koltukta rahat oturamayacak” dedi.

HADDİNİ AŞMIŞ
1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal ise Delican’ın açıklamaları şiddetle kınadığını ifade ederek, “Yüzde 49 oy almış bir siyasi partinin İzmir İl Başkanlığı’nı yapan biri olarak kendini bilmez bir açıklamayla İzmir’de 100 bin insana terörist yakıştırması yaparak, haddini aşmış. Kendisini şiddetle kınıyorum. Hiçbir işçi terörden, kandan beslenmez. Tam tersine kendileri düne kadar kanla beslenmeye vurgu yaptılar. Kulislerde en çok görüşen parti AK Parti’ydi. Burada işçinin dik duruşunu bastırmak için terör üzerinde yapılan suçlama kabul edilecek gibi değil. Kendi belediyelerine ve şirketlerine baktığımızda ‘benden olmayan’ zihniyeti çalıştırmadıklarını görüyoruz. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li belediyelere baktığımızda her görüşe mensup insanlar bulunuyor. Aziz Başkan bununla ilgili hiçbir arkadaşımıza baskı yapmamıştır. Derhal özür dilemeliler” dedi.

 
Kavşakta feci kaza: 6 yaralı
 
Mesir macunu nevruz ateşiyle karıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canlı bombanın evinin balkonunda ilginç ayrıntı
İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren ’canlı bomba’ ...
Diyarbakır'da Nevruz için olağanüstü önlemler
Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz alanında kutlanacak etkinlik için hazırlıklar ...
Vali Toprak anlattı: Pazar paniğinin perde arkası!
İzmir Valisi Mustafa Toprak hafta sonu emniyeti harekete geçiren iki araçta ...
 
MHP İl Başkanlığı binasında yangın!
İstanbul Seyrantepe'de MHP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu iş merkezinin çatısında yangın çıktı.
Nusaybin'den acı haber: 3 asker ve 1 polis şehit
Mardin'in Nusaybin ilçesinde töreristlere yönelik operasyonda; 1 polisin ...
Şehit olacağı içine doğmuş!
Şırnak'ta şehit olan özel harekat polisi Emre Beker'in, kısa süre önce ...
 
Korkunç plan: Derbi neden ertelendi?
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin önce seyircisiz oynanmasına, ardından ...
Çarpıcı iddia: PKK'ya bilgi mi sızdı?
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'ya karşı 15 Mart gecesi için operasyon ...
Canlı bomba adım adım izlemiş
İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştiren isim olduğu belirtilen ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva