HABERLER>ULUSAL MEDYA
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 18:01

NTV'den 'zorunlu' Banu Güven açıklaması

Banu Güven'in NTV'den ayrılmasıyla ayyuka çıkan dedikodular NTV yönetimini bu açıklamaya zorunlu bıraktı.

NTV den  zorunlu  Banu Güven açıklaması

İSTANBUL – İşte o açıklama:
Banu Güven’in ayrılmasıyla başlayan “NTV’de neler oluyor” tartışması, kuruma ve kişilere hakaret noktasına geldiği için bir açıklama yapma gereği duyduk.
 
Eleştiri sınırını aşan, kalemine ayar verme gereği duymayan birkaç internet sitesi ve Rasim Ozan Kütahyalı adındaki kişiye cevabımızı hukuk yoluyla vereceğiz.
 
Ama Kütahyalı’yı hemen geçmemek lazım. Yazdıkları, karşı karşıya kaldığımız hastalıklı ruh halini anlayabilmek için önemli bir örnek.
 
Kütahyalı, NTV’yi sinsi metodlarla Ergenekon propagandası yapmakla suçluyor. “Tarafsızlığınız hikaye” diyor. “Sertleşin taraf olun, bağıra çağıra konuşan muhalifler çıkartın, kavga çıksın” diyor. Arada “kaypak, eyyamcı” gibi kelimelerle “gelin kavga edelim” diyor. “Kavga bu ortamda beni ünlü yapıyor” diyor. Sabah Gazetesi’nde köşe yazıyor Kütahyalı. Köşe yazarı demek kolay değil ama yazıyor işte. Gücün etkisine yaslanarak bir çıkış mı arıyor, şov dünyasına yazar olarak mı girmek istiyor, yoksa NTV’ye hiç çağırılmadığı için mi klavyeye nefretle vurmuş; anlamak zor. Aklına geleni aklına geldiği gibi söyleyenleri, toplumda kutuplaşmayı körüklenyenleri, kanalı bir propaganda aracı ya da kişisel şovunun sahnesi gibi kullanmaya çalışanları özellikle çıkarmadık bugüne kadar. Yani Kütahyalı’ya özel bir durum değil bu.
 
Biraz tuhaf bir örnek de olsa ne yazık ki Kütahyalı’nın zihniyeti etrafımızı sardı. Her siyasi görüş, son bir yıldır, ekranda sadece kendine yakın isimleri görmeyi, sadece kendi düşüncelerinin ifade edilmesini bekliyor. İktidara yakın olmaya çalışanlara göre ulusalcı, ulusalcılara göre yandaş, milliyetçilere göre Kürtçü, Kürtlere göre milliyetçi bir kanal NTV. Başlangıçta “bu iyi bir şey, demek ki doğru yoldayız” diye bakıyorduk. Bugün ise bu paranoyak yaklaşımları “sağlıksız, yönetilmesi zor, hırpalayıcı ve yorucu bir durum” olarak görüyoruz.
 
Biz hiç mi yanlış yapmadık, elbette yaptık. Tartışma yöneten arkadaşlarımız kimi zaman kendi çevrelerinin baskısı, duruşlarını koruma çabası; kimi zaman da bizim denge gözetmeye çalışan müdahalelerimizle izleyicide şüpheye neden olabilecek yayınlara imza attılar. Uzman olmayan kişiler aradan ekrana sızdı. Tartışma programlarında düşüncesini iyi ifade edemeyen bir konuk, o görüşün destekçileri tarafından özellikle onu çağırdık algısına neden oldu. Bu örnekleri çoğaltabiliriz ama yayın ilkelerini ekrana verirken de samimiydik, izleyiciden özür dilerken de.
 
İşte bu sağlıksız ortam ve yönetilmesi zor algı nedeniyle NTV’deki yorum ve tartışma programlarının formatında değişiklik yapmaya karar verdik. Yeni bir NTV üzerinde çalışıyoruz. Kuruluşundan bugüne NTV, doğru bilgiyi en yalın haliyle izleyiciye ulaştırmaya çalıştı. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edecek. Editoryal ve görsel açıdan standartları yükseltmeye çalışacağımız bir yayın planlıyoruz. Güçlü muhabir ve editör kadromuzun daha da öne çıkacağı, gerçek uzmanların konunun anlaşılmasına yönelik açıklamalarının yer alacağı bir kanal olacak NTV. Birbirine benzeyen bu kadar haber kanalı arasından sıyrılmanın bir yolu olarak görüyoruz bu yeni yapıyı.
 
BANU GÜVEN KONUSU
Banu Güven, iktidarın baskısı sonucu işten çıkartılmadı. Bugüne kadar hükümetten ya da herhangi bir siyasi partiden “bununla çalışın, şununla çalışmayın” diye taleple karşılaşmadık. Gergin ve bulanık ortamı istismar eden, kendilerini önemli göstermeye çalışan kişiler, yerine getiremeyeceğimiz taleplerle karşımıza geldiler. Kendilerine gerekli cevabı verdikten sonra bu sıkıntılı durumu her düzeyde paylaştık.
 
Medya siyaset ilişkilerindeki çarpıklığı bugüne bağlamak haksızlık olur. Bugün geçmişte yapılan hataların sonuçlarını yaşıyoruz. Açıklamanın başında da belirttiğim gibi her kurum, tüm siyasi yapılar, hatta spor kulüpleri için bile “eşit mesafe, objektiflik” gibi kelimeler ne yazık ki bir anlam ifade etmiyor.
 
Banu Güven’le yollarımızı ayırma nedenimiz, yeni formatta kendisine uygun bir program olmamasıdır. Bir röportajında kendisi de bunu ifade etmiş zaten. Eylül’e kadar başka bir kanalda iş bulabilmesi için, yaz başında bunu kendisine bildirmeyi uygun gördük. Durum bundan ibarettir. Leyla Zana röportajına müdahale ettiğimiz doğrudur. Bu müdahale Vedat Türkali röportajından sonra fanatiklerin “binanızı yakacağız” tehditinden korktuğumuz için değil, denge gözetme, hassasiyetlere dikkat etme ve yukarıda bahsettiğim sağlıksız algıya yol açmamak için aldığımız bir önlemdir. Bant çekelim, sonraki hafta çıkartalım taleplerimiz kabul görmemiştir. Açıkça söylemek gerekir ki bu olayda Leyla Zana’ya ayıp olması dışında bir üzüntümüz olmamıştır.
 
NTV’yi yeni yapısıyla yayıncılık stardartları ve rekabet açısından daha etkili bir kanal haline getirmeye, benzerlerinden ayırmaya çalışıyoruz. NTV’ye değer katmış, NTV ile işleri öne çıkmış arkadaşlarımızı nasıl değerlendireceğimiz önümüzdeki en önemli konu. Önceliğimiz, isimlere program yaratmaktan ziyade yeni yayın formatını ortaya çıkarmak. Medya dedikodularında adı anılanlar için de bu geçerli.
 
NTV değişiyor, evet. Türkiye’nin gerçeklerinden etkileniyor, evet. Ama bu değişimi büyümek, daha iyiye ulaşmak için kullanacağız.
 
Sorumluluğumuz gereği elimizden geleni yapacağız.
 
Kamuoyunu saygıyla duyurulur,
 
Cem Aydın
Genel Müdür
 
Doğuş Yayın Grubu

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnterpress takibine 'sosyal medya'yı da ekledi
Türkiye’nin ilk medya takip şirketi olan Interpress, müşterilerine sunduğu ...
‘AK Parti, İzmir’i almak üzere’
Çeşme ve Alaçatı belediyelerini Kılıçdaroğlu'na şikayet eden Semercioğlu ...
'Baba bunu bize nasıl yaparsın!'
Şike Operasyonu'nu yapan Organize Şube'nin müdürü Fenerbahçeli. İçi kan ...
 
‘Kanserin beni yeneceğine inanmadım’
Geçen cuma ameliyat olan Mehmet Ali Birand canlı yayında sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.
Canlı yayında veda etti
Mehmet Ali Birand dün akşam programının sonunda söyledikleri ile izleyenleri ...
CHP’de hedefteki adam: Gürsel Tekin
Vatan gazetesi yazarı Bilal Çetin, CHP’de seçim sürecini sorgulayan muhalefetin ...
 
'Tarafsız Bölge'de sinirler gerildi
Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına CHP'li Barış Yarkadaş ...
Civaoğlu 36 anketin ortalamasını yazdı
Milliyet Gazetesi Yazarı Güneri Cıvaoğlu: “12 Haziran seçimlerinin bahar ...
Yılmaz Özdil yazdı: Real'ite
Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bugünkü köşesinde, son YGS skandalına ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva