HABERLER>SPOR
25 Ağustos 2011 Perşembe - 15:49

Nihat Özdemir istifa etti

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, başkanvekilliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Nihat Özdemir istifa etti

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, başkanvekilliği görevi ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Hükümetten F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasıyla ilgili ilk yorum...tıklayın

TFF: F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne alınmayacak...haberi için tıklayın

Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın isteği doğrultusunda Fenerbahçe Futbol Takımı'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men etmesi kararının ardından dünden bu yana yaşanan kısa süreçte Özdemir istifa etti.

Özdemir, yazılı istifa açıklamasında, ''Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekilliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerimden 25 Ağustos 2011 tarihi itibariyle istifa etmiş olduğumu bilgilerinize sunarım'' ifadelerini kullandı.

ARTIK FAYDALI OLAMIYORUM
Antu.com'a açıklama yapan Nihat Özdemir, "Artı faydalı olamıyorum. Haftalardır gözüme uyku girmedi. Artık Fenerbahçe defterini kapattım" dedi.

Özdemir, Federasyon Başkanı Aydınlar bir televizyon programında konuşurken canlı yayına telefonla bağlanarak rest çekmiş, "Eğer Aydınlar şike yaptığımıza inanıyorsa bizi ligden düşürsün" ifadesini kullanmıştı.

TARAFTAR "ÇEKİLELİM" DEDİ
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinden sonra, taraftarlardan "ligden çekilelim" önerisi geldi.
 
Sarı-lacivertli taraftarlar, kulüp yönetiminden, bu sezon Süper Lig'den çekilme talebinde bulundu. Taraftarlar, çeşitli internet sitelerinden yayınladıkları bildirilerle, karara tepki olarak kulüp yönetimine ''ligden çekilelim'' önerisi getirdi.

SANAL ALEMDE TEPKİ SÜRÜYOR
Sarı-lacivertli taraftarlar, internet ortamında organize olarak, karar nedeniyle UEFA'ya tepkilerini elektronik posta ve faks göndererek gösteriyor. Taraftarlar, İngilizce olarak hazırladıkları metni internet ortamında paylaşarak, karara tepki amacıyla UEFA'ya elektronik posta ve faks olarak göndermeye başladı.
       
UEFA'NIN ÖNÜNDE TOPLANACAKLAR
Bu arada, Genç Fenerbahçeliler Derneği bir bildiri yayınlayarak, 27 Ağustos Cumartesi günü yerel saat ile 16.00'da, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezi önünde toplanacaklarını açıkladı. Açıklamada, ''Avrupa'daki tüm üyelerimizi ve taraftarlarımızı bu önemli organizasyona bekliyoruz'' denildi.

FENERBAHÇE TAHKİM KURULU'NA BAŞVURDU
Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Futbol Federasyonu’nun Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etme kararı üzerine, Tahkim Kurulu'na başvurdu. Fenerbahçe Kulübü Avukatı Haluk Burcuoğlu, Tahkim Kurulu'na girerken kısa bir açıklama yaptı. Burcuoğlu, "Her türlü savunma hakkımızı bugün Tahkim'e, yarın da diğer ilgili kuruluşlara yapacağız. TFF'nin Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etme hakkı yoktur. Biz TFF'nin özerk olduğunu sanıyorduk ama değillermiş. Her yere başvuracağız. Öğrenecekler Fenerbahçe’yi" dedi.

AVRUPA BASINI DA ŞAŞKIN

Kicker:
"Fenerbahçe, krallar arasında yer alamayacak. Şike skandalıyla çalkalanan Türkiye'de Fenerbahçe için acı son. TFF, şampiyonun Devler Ligi'ne katılmasını önleyip, yerine ikinci sıradaki Trabzonspor'u aldığını açıkladı. Kura çekiminden bir gün öncesi yapılan bu karara Fenerbahçe Kulübü itiraz ediyor. Yine şike iddialarının içinde bulunan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması dikkat çekici. Türkiye Kupası galibi Beşiktaş hakkında da şike iddiaları bulunuyor."

Spiegel:
"Fener'den itiraz. UEFA baskısı sonunda TFF tarafından Şampiyonlar Ligi'ne katılması engellenen Fenerbahçe itiraz ediyor. Fenerbahçe Tahkim Kurulu üzerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı istiyor"

DPA(Alman Haber Ajansı): "Fenerbahçe'den itiraz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA baskısı sonucunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını engellediği Türkiye Süper Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde mücadele etmek için son şansı Tahkim Kurulu. UEFA kurallarına göre şampiyon katılmazsa yerine ikinci katılabilecek, yani Trabzonspor."

FAZ(Frankurter Allgemeine Zeitung): "Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde, şampiyon Fenerbahçe'nin yerine lig ikincisi Trabzonspor temsil edecek. Zira hakkında maçlarda şike yaptığı iddiası bulunan Fenerbahçe, UEFA Acil Olaylar Komisyonu tarafından kupadan saf dışı bırakıldı. Fenerbahçe için hem maddi, hem de manevi büyük kayıp. Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakibi Athletic Bilbao ise maç oynamadan tur atlayıp Avrupa Ligi'ne katılacak."

Blick(İsviçre): "Türkiye'deki şike skandalında Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi İsviçre ekibi FC Basel'in işine yaradı. FC Basel üçüncü torbada kura çekimine katılacak. Çünkü Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Trabzon'un UEFA puanı Basel'in çok gerisinde. Şike davası Türkiye'de henüz bir sonuca ulaşmadı."

Krone(Avusturya): "Kralların mücadelesinde Fenerbahçe yok. TFF, UEFA'nın baskısıyla Türkiye şampiyonunu Devler Ligi'nden uzaklaştırdı. Fener ise itirazını yaptı." (ajanslar, hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mikado 25 Ağustos 2011 Perşembe 16:50

seni ergenokoncu seni işinize gelmedimi deniz feneri dimi deniz fenerini yaptılarsa milletin bedduasını alır .ama darbeciler ne yapmalı yazık size yazık

Yorumu oyla      13      7  
Işık Dikicigil 25 Ağustos 2011 Perşembe 16:35

DENİZ FENERİNE İSTEDİKLERİ SAVCILARI ATADILAR OLAY KAPANIP PERDE ARKASINDAKİLER ÇIKMAYACAK ORTAYA KÖKÜ DERİNLERE, TEPELERE GİDİYOR, DİĞER FENER FARKETMEZ ÜLKER ALSIN. HEP ASKERİ DARBE Mİ OLACAK , ARTIK SİVİL DARBELER IN

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göz-Göz'ün yenileri kampa katıldı
Sarı-kırmızılı ekibin prensipte anlaştığı 2 yabancı oyuncu takıma katıldı.
İşte Play-off sistemi ve Süper Lig fikstürü
Play Off sistemi ile birlikte bu sezon yeni bir görüntüye bürünecek olan ...
Kaf-Kaf'a 2 milyon lira lazım
Bilal Kısa ve Yunus Altun’un alacaklarının da kesinleşmesiyle, yasaktan ...
 
Rıdvan Dilmen yorumculuğu bırakıyor
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararına her dakika ...
Akhisar Buca'yı 2-1'le geçti
TSYD Ege Kupası'nda Turgutluspor ve Altınordu'dan sonra Bucaspor'u da ...
'Bizi hemen Bank Asya'ya düşürün'
Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Federasyon Başkanı Aydınlar bir ...
 
Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor gidiyor
Fenerbahçe'nin Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men ...
TFF: F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacak
Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını açıkladı.
Bank Asya 1. Lig fikstürü çekildi
Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon için ilk adım atıldı ve 34 hafta boyunca ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva