HABERLER>SPOR
25 Ağustos 2011 Perşembe - 09:31

'Bizi hemen Bank Asya'ya düşürün'

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Federasyon Başkanı Aydınlar bir televizyon programında konuşurken canlı yayına telefonla bağlanarak rest çekti: Eğer Aydınlar şike yaptığımıza inanıyorsa bizi ligden düşürsün.

 Bizi hemen Bank Asya ya düşürün

İSTANBUL - Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün gece HaberTürk TV’deki ‘Teke Tek’ programına katıldı ve gündeme bomba gibi düşen “Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Fenerbahçe hakkındaki kararı UEFA’nın baskısı sonucu aldıklarını belirten Aydınlar, “UEFA’dan dün öğleden sonra yazı geldi. Kulüp başkanlarıyla toplantı halindeydik. Nihat Özdemir ve Ali Koç’la görüşme yaptım. Oradaki yazıda Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağını, Fenerbahçe’nin özveride bulunması gerektiğini aksi takdirde Fenerbahçe’yi almayacaklarını, Türkiye’ye 8 yıla kadar ceza vereceği söyleniyordu. Bu bizim yaptırımımız değil, UEFA’nın isteği” dedi.
 
Aydınlar, “Bugün (dün) saat 12.00’ye kadar süre vermişlerdi. Öğleden sonra UEFA ile temasa geçtik. Fenerbahçeli yöneticiler bu konuda cevap veremeyeceklerini söylediler. Ali Koç’la görüşme yaptık, Ali Yıldırım’la da durumu değerlendirdik. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Aksi takdirde Türkiye de ceza alacaktı. Türkiye’yi riske edemezdik. Türkiye’yi kurtarmak için Yönetim Kurulu olarak bu kararı aldık” ifadelerini kullandı.
 
TRABZON TEPKİSİ
Bu arada yayına bağlanan Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir, olayların bu duruma gelmesinin sorumlusunun federasyon olduğunu dikkat çekti ve Başkan Mehmet Ali Aydınlar’a sert eleştiriler yöneltti.
 
Özdemir, “Bizim tek muhattap olduğumuz kurum Türkiye Futbol Federasyonu. Bize Mehmet Ali Aydınlar ‘aman konuşmayın’ dedi. Biz de federasyona güvendik. Ancak 3 Temmuz’dan bu yana federasyonun izlediği yol yol değil” dedi. Özdemir, “Eğer Aydınlar şike yaptığımıza inanıyorsa bizi ligden düşürsün. Rica ediyorum düşürsün. Biz şerefimizle oynar Bank Asya’dan yine çıkarız. TFF köşe yazarlarının etkisinde kalmıştır. Bu halden nasıl çıkacağını ne kendisi ne de yöneticileri biliyor. Biz Türk yargısına güveniyoruz. İnşallah Allah yardım edecek ve bu koca çınar bu zorlu dönemi de atlatacak” diye konuştu.
 
Nihat Özdemir’e yanıt veren Aydınlar, “Bu bence tribüne oynamaktır. Ben o kulübe yıllarca hizmet ettim. Şu söylenenleri ne ben, ne yönetim hak ediyor. Ben en büyük eleştirileri Fenerbahçeli olduğum için aldım. Fenerbahçe başkanvekilinin açıklamalarını hayretle izledim. Sanki kararı ben verdim. Sanki UEFA’da savunmadım. Buyrum UEFA’ya gidin, kendinizi savunun. Çok ayıp” yorumunu yaptı.
 
Aydınlar, “Madem sıfır tölerans o zaman kulüp başkanına yurt dışı yasağı olan Trabzonspor UEFA tarafından niye Şampiyonlar Ligi’ne alındı” şeklindeki izleyici sorusuna ise, “Bunu biz de UEFA’ya soracağız” diye yanıtladı.

TARAFTAR DA "ÇEKİLELİM" DEDİ
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinden sonra, taraftarlardan "ligden çekilelim" önerisi geldi.
  
Sarı-lacivertli taraftarlar, kulüp yönetiminden, bu sezon Süper Lig'den çekilme talebinde bulundu. Taraftarlar, çeşitli internet sitelerinden yayınladıkları bildirilerle, karara tepki olarak kulüp yönetimine ''ligden çekilelim'' önerisi getirdi.

SANAL ALEMDE TEPKİ SÜRÜYOR
Sarı-lacivertli taraftarlar, internet ortamında organize olarak, karar nedeniyle UEFA'ya tepkilerini elektronik posta ve faks göndererek gösteriyor. Taraftarlar, İngilizce olarak hazırladıkları metni internet ortamında paylaşarak, karara tepki amacıyla UEFA'ya elektronik posta ve faks olarak göndermeye başladı.
       
UEFA'NIN ÖNÜNDE TOPLANACAKLAR
Bu arada, Genç Fenerbahçeliler Derneği bir bildiri yayınlayarak, 27 Ağustos Cumartesi günü yerel saat ile 16.00'da, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezi önünde toplanacaklarını açıkladı. Açıklamada, ''Avrupa'daki tüm üyelerimizi ve taraftarlarımızı bu önemli organizasyona bekliyoruz'' denildi.

FENERBAHÇE TAHKİM KURULU'NA BAŞVURDU
Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Futbol Federasyonu’nun Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etme kararı üzerine, Tahkim Kurulu'na başvurdu. Fenerbahçe Kulübü Avukatı Haluk Burcuoğlu, Tahkim Kurulu'na girerken kısa bir açıklama yaptı. Burcuoğlu, "Her türlü savunma hakkımızı bugün Tahkim'e, yarın da diğer ilgili kuruluşlara yapacağız. TFF'nin Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etme hakkı yoktur. Biz TFF'nin özerk olduğunu sanıyorduk ama değillermiş. Her yere başvuracağız. Öğrenecekler Fenerbahçe’yi" dedi.

AVRUPA BASINI DA ŞAŞKIN
Kicker: "Fenerbahçe, krallar arasında yer alamayacak. Şike skandalıyla çalkalanan Türkiye'de Fenerbahçe için acı son. TFF, şampiyonun Devler Ligi'ne katılmasını önleyip, yerine ikinci sıradaki Trabzonspor'u aldığını açıkladı. Kura çekiminden bir gün öncesi yapılan bu karara Fenerbahçe Kulübü itiraz ediyor. Yine şike iddialarının içinde bulunan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması dikkat çekici. Türkiye Kupası galibi Beşiktaş hakkında da şike iddiaları bulunuyor."

Spiegel: "Fener'den itiraz. UEFA baskısı sonunda TFF tarafından Şampiyonlar Ligi'ne katılması engellenen Fenerbahçe itiraz ediyor. Fenerbahçe Tahkim Kurulu üzerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı istiyor"

DPA(Alman Haber Ajansı): "Fenerbahçe'den itiraz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA baskısı sonucunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını engellediği Türkiye Süper Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde mücadele etmek için son şansı Tahkim Kurulu. UEFA kurallarına göre şampiyon katılmazsa yerine ikinci katılabilecek, yani Trabzonspor."

FAZ(Frankurter Allgemeine Zeitung): "Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde, şampiyon Fenerbahçe'nin yerine lig ikincisi Trabzonspor temsil edecek. Zira hakkında maçlarda şike yaptığı iddiası bulunan Fenerbahçe, UEFA Acil Olaylar Komisyonu tarafından kupadan saf dışı bırakıldı. Fenerbahçe için hem maddi, hem de manevi büyük kayıp. Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakibi Athletic Bilbao ise maç oynamadan tur atlayıp Avrupa Ligi'ne katılacak."

Blick(İsviçre): "Türkiye'deki şike skandalında Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi İsviçre ekibi FC Basel'in işine yaradı. FC Basel üçüncü torbada kura çekimine katılacak. Çünkü Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Trabzon'un UEFA puanı Basel'in çok gerisinde. Şike davası Türkiye'de henüz bir sonuca ulaşmadı."

Krone(Avusturya): "Kralların mücadelesinde Fenerbahçe yok. TFF, UEFA'nın baskısıyla Türkiye şampiyonunu Devler Ligi'nden uzaklaştırdı. Fener ise itirazını yaptı." (ajanslar, hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 25 Ağustos 2011 Perşembe 11:58

Türk futbolu bu durumlara düşmemeliydi Bu şekile gelmesinde katkısı olanları kınıyorum Çok büyük zararlar söz konusu...

Yorumu oyla      12      6  
Şakir Turan 25 Ağustos 2011 Perşembe 09:51

Spor konusunda halkımız bölünüyor,tuttukları takım için müslümanlar birbirini öldürüyor dayak atıyorlar küfür ediyorlar.Böyle şeyleri kabul edemiyorum,toplumu yozlaştırıyor.Butür spor ve spor klüplerini kapatmak lazım bence,yoksa evlatlarımız birbirine düşecek.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor gidiyor
Fenerbahçe'nin Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men ...
TFF: F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılmayacak
Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını açıkladı.
Bank Asya 1. Lig fikstürü çekildi
Bank Asya 1. Lig'de yeni sezon için ilk adım atıldı ve 34 hafta boyunca ...
 
Komşu'da şikeye görülmemiş ceza
Yunanistan'da, şike yaptıkları gerekçesiyle lige eksi puanla başlamaları ...
UEFA: Avrupa kupalarından men edin
UEFA’nın soruşturmada adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarından men edilmesini ...
Süper Lig'in renktaşları
9 Eylül'de başlayacak Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonunda mücadele ...
 
Transfer yasağına rağmen çalışmalar tam gaz
Yasağa rağmen transfer çalışmalarını sürdüren Bucaspor yönetimi, Giresun'dan ...
Grobler Göz-Göz'e doğru
Platinum Stars'ta forma giyen Badley Grobler'i dün İstanbul'a getiren ...
Şen: Play-Off yanlış ve yasal değil
Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva