HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2011 Çarşamba - 13:56

Muhalif CHP’lilerden Buca’ya çılgın projeler

Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı hareket eden CHP’li 5 meclis üyesi düzenledikleri basın toplantısında Buca için hazırladıkları projeleri kamuoyuna açıklamaya başladılar. Başkan Tatı’yı eleştirmeyi ihmal etmeyen meclis üyeleri, makyajla değil çılgın projelerle sorunları çözeriz’ dedi.

Muhalif CHP’lilerden Buca’ya çılgın projeler

İZMİR - Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı muhalif duruş sergileyen CHP’li Meclis Üyeleri, kent yönetimine yönelik görüşlerini proje açıklayarak sürdürme kararı aldı. Aralarında Başkan Tatı tarafından disipline verilen Dr. Levent Köstem’in de bulunduğu 5 meclis üyesi ilk toplantılarını bugün düzenleyerek kamuoyuna hazırladıkları projeleri sundu. Meclis üyeleri Başkan Tatı’ya da gönderme yaparak, ‘Buca’nın sorunları direkler dikerek, küçük parklara makyaj yaparak ya da konserler düzenleyerek çözülmez. Buca için çılgın projeler gerekiyor’ dedi. Meclis üyeleri ilk olarak Şirinyer Meydan Düzenlemesi projesinin detaylarını paylaştı. Üç boyutlu görselleriyle süslenen projede alt-üst geçitler ve yeşil alanlar dikkat çekiyor.

Projenin üç boyutlu görselleri için tıklayın
 


Meclis Üyesi Mimar Erkut Tamay tarafından hazırlanan projeleri kamuoyuna açıklayan meclis üyeleri, Buca’da başta trafik olmak üzere meydan düzenlemelerine ilişkin 10 projeyi kamuoyunun dikkatine sundular. Mecliste ve parti grubunda Başkan Tatı’ya karşı duruş sergileyen meclis üyeleri çoğunlukla Başkan Tatı’nın performansına yönelik eleştiri getiriyor. 
 
Projelerini açıkladıkları ilk toplantıda kente yönelik bazı tespitlerde bulunan meclis üyeleri, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Buca ilçesi İzmir’in en büyük bir kaç ilçesinden biridir. Ancak trafik ve kent içi yeşil alan azlığı bakımından belki de İzmir’in en sorunlu ilçesidir. Yıllardır ihmal edilmiştir. Kaynaklar beldesi Buca ya bağlanmasa idi, Buca’nın kent içi yeşil alanlarını bırakın ilçe dışı yeşil alan bakımından da İzmir’in en fakir bölgesi olacaktı. Buca’nın yüz ölçümü 180 kilometrekaredir. Oldukça geniş bir alana hitap etmektedir. Buca da çeşitli hastanelerin olması, cezaevinin olması , 40.Bin’in üzerinde öğrencisi olan bir Üniversitenin olmasının yanı sıra, geniş nüfus barındıran toplu konut projelerinin olması da Buca ya hem göçü artırmakta hem de ciddi trafik sorunu yaratmaktadır.1980 yılı ile 1990 yılları arasında nüfusu %97 lik artış sağlamış ve ülkenin en hızlı nüfus artış oranına sahip bir kaç bölgesinden biri olmuştur. 2001 yılında 314.638 olan nüfus 2008 yılında 407.000 mertebesine çıkmıştır. Bu da doğal olarak Buca nın en önemli sorunu olan trafik sorunu yaratmış ve çözümde bulunmayınca bugünkü hale gelinmiştir.
 


İZMİR’İN EN TIKANIK/KÖTÜ TRAFİĞİ BU BÖLGEDE
Bunun yanı sıra çarpık kentleşme ve yeşil alan fakirliği, Buca’yı çağdaş bir kent görünümünden uzaklaştırmıştır. Trafiğin sıkışık olduğu saatlerde, trafik akışının İzmir de en kötü olduğu yer Buca Şirinyer aksıdır. Özellikle Nato Kavşağından , Şirinyer, Heykel, 9 Çeşmeler Kavşağı, Üniversite kam püsüne kadar olan aks ile, Nato kavşağı, Şirinyer, Heykel, Çevik Bir meydanı, Üçkuyular , Üniversite kampusu arasındaki aks yaşadığımız ilin en kötü iki aksıdır. Hızlı kentleşme, yoğun nüfus artışı, bireysel taşıt kullanımının artması ve mevcut karayolu ağlarının yetersiz kalması sonucu trafikte tıkanıklıkların oluştuğu ve özellikle zirve saatlerde uzun bekleme süreleri dolayısıyla zaman kaybının arttığı görülmektedir. Ayrıca bütün bu olumsuzluklar yoğun bir şekilde hava kirliliğine neden olmaktadır.
 
MECLİS ÜYELERİNE GÖRE BUCA’NIN ANA SORUNLARI:
Bunların dışında Buca ana arterlerinde mevcut olan ana sorunlar şu şekilde sıralanabilir;
  • Çok kısa aralıklarla yan yol bağlantılarının mevcut olması
  • Yol geometrilerindeki bozukluklar,
  • Kurb yarıçaplarının küçük olması,
  • Cadde etrafında yoğun olarak işyerlerinin bulunması bunun hatalı park yapmaya sebep olması,
  • Kavşak geometrilerinin etraflarındaki yapılar nedeniyle kısıtlanması ve kavşaklara bağlanan yol sayısının fazla olması,
  • Kavşak yakınlarında bulunan otobüs duraklarında bekleyen otobüslerin oluşturulduğu kuyruklar sebebiyle trafik akımının yavaşlaması…
  • Otobüslerin trafikte kapladıkları alan sebebiyle özellikle geometrisi uygun olmayan kavşaklardan dönüşleri sırasında gecikmelere ve trafik sıkışıklıklara yol açmaları
  • Sürekli kaldırım kenarı parklanmaların bulunması ve herhangi bir denetimin yapılmaması… 
  • Günümüzde Buca’nın ulaşımı tamamen karayolu ile yapılmaktadır. Trafikteki taşıtların %65 ini otomobiller oluşturmaktadır.
  • Buca’nın trafiğinin, toplu taşım araçları ile yapılması gerektiğini çok açık olarak biliyoruz. Bu anlamda İzmir Büyükşehir belediyesinin Buca’ya planladığı Hafif raylı sistemin ne kadar önemli olduğu açıktır. Ancak var olan ciddi araç trafiğini de rahatlatmak için, Buca ve Şirinyer’de bazı alt geçitler yapılması, bazı meydanların istimlak yapılarak genişletilmesi bazı yolların yıkımlar yapılarak genişletilmesi gerekmektedir.
BUCA’NIN SORUNLARI KÜÇÜK MAKYAJLARLA ÇÖZÜLEMEZ
Sorunları sıralayan ve hazırladıkları projelerin üç boyutlu görsellerini medya mensuplarıyla paylaşan CHP’li meclis üyeleri Başkan Ercan Tatı yönetimine gönderme yapmayı da ihmal etmedi. ‘Buca’nın sorunları, eski küçük küçük parkları ihaleye çıkarıp yenilemekle makyajlamakla olmaz. Ciddi kararlılık ve cesaret gerektirir ve bu kenti yıkmadan, yolları ve meydanları genişletmeden çağdaş bir kent haline getiremeyiz’ diyen meclis üyeleri açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi:
 
DİREK DİKEREK, KONSER DÜZENLEYEREK OLMAZ. ÇILGIN PROJELER GEREKLİ
“Buca meydanları olmayan, kent içi yeşil alan fakiri bir kent halindedir. Bunun için kararlı ve süratle projeler üretmek gerekmektedir. Bu projeler toplum önünde tartışılmalı ve Büyükşehir Belediyesi ve Hükümetin de desteği ile, köy kent havasındaki Buca’nın çağdaş bir kent haline gelmesi gerekmektedir. Belediye meclis üyelerinin görevi mecliste el kaldırıp indirmek değildir. Meclis üyeliği yaptığı kent ile ilgili projeler üretmek ve ürettiği bu projeleri halkın bilgisine sunmak, çeşitli kesimler tarafından tartışılmasını sağlayarak, toplum tarafından uzlaşma sağlanarak, yapılması için mücadele etmektir. Buca’nın ciddi sorunları mevcut. Bunları makyajlar yaparak, direkler dikerek, konserler düzenleyerek çözemeyiz.Çılgın projeler üreterek bu projeleri hayata geçirerek Buca’yı çağdaş kent haline getirebiliriz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1974 BUCA LİSELİLER 8 Eylül 2011 Perşembe 18:04

BUCA'DA SON SÖZ:SÖZDE PROJE 1994 YILINDAN BERİ HER SEÇİM DÖNEMİNDE ISITILIP ISITILIP ÖNÜMÜZE GETİRİLEN PROJE BİLE DENİLEMEZ TASLAK.SAYIN YORUMCULAR YA BİRBİRLERİYLE TARTIŞIYORLAR,YA DA CHP'NİN İÇ SORUNLARINI YAZIYORLAR.KONU CHP DEĞİL.SORUN BUCA'NIN VE BUCALININ SORUNU.HİÇKİMSE SORUNA ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTEMİYOR.ÇÖZÜM :BU PROJE YAMA YAPMAKTIR.ÇÖZÜM:TEK YÖNDÜR.TÜM ANA ARTELDE (ÖZELLİKLE MENDERES CADDESİNDE)TEK YÖN UYGULAMASINA GEÇİLMESİDİR.BUCA BELEDİYESİ/İZMİR B.B. LÜTFEN BU ÖNERİYİ DİKKATE ALINIZ.

Yorumu oyla      12      11  
ahsen 8 Eylül 2011 Perşembe 15:20

Ben kimsenin gerçek kimliğini merak etmiyorum CAN EROL bey ve beni de ilgilendirmiyor,önemli olan burada ki yorumlar ama gerçek anlamda ki yorumlar,iş olsun diye yazılanlar değil!!Zaten genelde yorumcular birbirini tanıyor yada şu kişi diye fikir yürütüyor:))Mesela ben sizin için bir fikir yürüttüm kim olabilir diye,sordum soruşturdum ve Fazla ca bir bilgim oldu.Belki de yanılıyor olabilirim ama olmayabilirim de:)) saygılar.

Yorumu oyla      13      6  
Can EROL 8 Eylül 2011 Perşembe 14:05

Sayın ahsen beni kim olduğum ögrenmek istiyorsun ama hepsi önçe can olanı EROL YAZIYOR

Yorumu oyla      13      6  
DEMOKRAT 8 Eylül 2011 Perşembe 13:53

Sayın AHSEN Hanım ! Görüşlerinizin Tamamına Katılıyorum.Sizden Ricam, Yazmış olduğum Sorunları Nasıl Çözebileceğimiz Konusunda Görüşünüzü bildirmenizdir.Ben Beldemdeki Sorunlara Kayıtsız Kalan Kişileri Harekete geçirmek istiyorum.Hepimiz çevremizde olan olumsuzluklara tanık oluyoruz.Bu herhangi bir caddenin sorumsuzca bazı esnaflarca işgalide olabiliyor,Hiç olmaması gereken yerde Bar,Birahane gibi Yerlerin Mantar gibi çoğalmasıda olabiliyor.Kimsenin para kazanmasında ve eğlenmesinde gözüm yok.

Yorumu oyla      16      7  
Can EROL 8 Eylül 2011 Perşembe 13:36

Sayın ADNAN ÖZTEKİN VE ERKUT TAMAY BEY BUCA ATATÜRK Mahallesi MetinGöktepe Cadesinde En çok sütütüyo dayreler yapılıyor sayın adnan bey burası sizin bölge bir gezmeniz ve bu konuda bir öner vermeniz istiyorum ve şirin yerdeki içkili yerler içinde hazırlamanız istiyorum dedikuduyla bir yere varılımıyor ATATÜRK Mahalle sakinleri çok tedirgin burası sizin mahaleniz bu inşahat yapım izinlerin erkut beyle birlikte inçeleyin sayğılarımla

Yorumu oyla      15      6  
ahsen 8 Eylül 2011 Perşembe 13:25

DEMOKRAT adlı yorumcuya cevap, dediğim gibi bu muhaliflerin hiçbiri 2.5 yıl ortalıkta görünmeyecek,sizin de dediğiniz gibi de ercan tatı da aday yapılmayacak,buna bende katılıyorum vede bu konuda iddia gibi bir duruma girilmesine de gerek yok. Başka partilere tornistan yapar mı diye soruyorsunuz? zaten ercan tatı CHP ye DSP den gelme dimi!Deme ki başka partiye tornistan yapabilir.Ben burada ercan tatı yı da savunmuyorum, muhalifler gibi ercan beyi de eleştiriyorum. CAN EROL bey,yorumlarınızı birinde kötü türkçe ve devrik cümle kullanıyorsunuz anlamak zor oluyor,başka yorumunuz da ise mükemmel türkçe kullanıyorsunuz,aynı kişi bu yazıları yazıyor ise iki yazı arasında bu kadar farklılık nasıl oluyor anlamak mümkün değil.Ama yine de size tavsiyem politika yapıyorsanız anlaşılır bir türkçe ve yazı karakteri kullanmanız hoş olacaktır.Toplama meclis üyeleri ile ancak bu kadar başarı olur,o nada başarı denilirse. Son olarak ,Ercan Tatı ,başkan olmak için herkese boncuk dağıttı vede sonun da oldu ama nasıl oldu? CHP de daha önce bulunmamış vede emek vermemiş kişileri yada kendisine rakip olacak vaya köstek olabilecek kişileri de meclis üyeliği listesine aldı kendince durumu çözmüş oldu. Ama sonuçta olan CHP ye oldu,ortaya bu şekilde dağınık görünümlü ve her kafadan ses çıkan bir belediye meclisi oluşturuldu.Buna da CHP genel merkez göz yumdu.Allah rahmet eylesin.

Yorumu oyla      14      7  
DEMOKRAT 8 Eylül 2011 Perşembe 12:09

Çıkma yapmış,kaldırımları nasıl işgal etmişler,kimler geceleri Canlı Müzik yaparak etrafı rahatsız ediyor,belgeleyin.O işletmelerin Ruhsat Almalarının Yasal Olup Olmadağını Sorgulayın lütfen.Sizleri kim Engelleyebilir.Sizler Bizsiniz.Gördüklerinizi Soru Önergesi vererek, Belediye İlgililerinden Cevaplamalarını isteyin.Yasal olmayan varsa gereğini yapın.Bu kadar sahipsizmiyiz bizler.Halk artık ümidini yitirmekte arkadaşlar,bize kurtuluşu başka partilerde aratmayın lütfen.Sonra çok geç olacak.

Yorumu oyla      17      7  
DEMOKRAT 8 Eylül 2011 Perşembe 12:04

Buca Belediyesinin CHP li Ve AKP li Meclis Üyelerinin Birlikte Hareket ederek Buca da Yaşanmakta olan OLUMSUZLUK ları Yerinde Tesbit Etmeye Davet Ediyorum.Sizler bizim Meclis Üyelerimizsiniz.Bizleri Yok Sayamazsınız.Oldu Bittilere lütfen İzin vermeyin Artık.Çıkın Sokaklara buna Öğretmenevlerinde benim apt.önünden başlayarak yapabilirsiniz.Alın elinize Kamera ve Foto Makinelerinizi,hangi esnaf Kaldırımları gece ne hale getiriyor,hangi birahane Dershanenin dibinde açılmış,hangisi balkon tarzı çıkm

Yorumu oyla      17      7  
Can EROL 8 Eylül 2011 Perşembe 11:45

sayın Demokrat sevgi ve sayğılarım sunarım duyğularım paylaştığınız için

Yorumu oyla      15      7  
DEMOKRAT 8 Eylül 2011 Perşembe 11:17

Bu sütünlarda Buca daki Meclis Üyelerini Duyarlı Olmaya Davet Ediyorum.Basın Mensupları ile gelsinler Gece Buradaki REZALETLERİ görüntülesinler.Diplerinde Öğrenci yurtları olan bu yerlere ruhsat verilebilmesi için 100 metre uzaklık şartı gerekmektedir.Gürültü nedeniyle burada Oturmanın imkansız olduğunu göreceklerdir.Burada 1 gece dahi duramazsınız.Lütfen Duyarlı Meclis Üyelerimizi Bu sorun ile ilgilenmeye Davet ediyorum.Çoğu insan bu problemden kurtuluşu AKP de görüyor.Başka çaremiz kalmadı.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi İEF'de
İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar Belediyesi, bu yıl 80. kez kapılarını ...
Karşıyaka'dan Yamanlar'a iki dev tesis
Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Dağı’nda, çam ağaçlarının ortasında, körfez ...
Bayraklı 80. Fuar'a hazır
Bayraklı Belediyesi, 80. kez kapılarını açacak olan Uluslararası İzmir ...
 
Parklar çoğalıyor, Aliağa nefes alıyor
Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden olan Aliağa’da, belediye yeşil ...
Hedef 'Akdeniz Akademisi'
İzmir’in kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Çin malı 'out', Emine Ana 'in'
Belediyelerin açtığı el işi kursları, psikolojik rahatlama ve toplumsal ...
 
İhale tamam 'İhsan Alyanak' çıkarılıyor
Kaza yaparak Konak İskelesi’nde yan yatan “İhsan Alyanak” gemisinin çıkarılarak ...
'Para kazanamadım diyen yalan söyler'
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, bu turizm sezonunda, geçmiş sezonlara ...
Hakan Tartan mahalle toplantılarında
Çevre düzeni, kaldırımlar ve yenilenen çöp konteynerlerini kontrol eden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva