HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2011 Çarşamba - 09:44

Çin malı 'out', Emine Ana 'in'

Belediyelerin açtığı el işi kursları, psikolojik rahatlama ve toplumsal dayanışma gibi kavramların toplumda artmasına yardımcı oldu. Ancak bu kursların en önemli özelliği ev hanımlarına yeni bir geçim kapısı yaratması. Balçovalı kadınlar 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ayrı bir heyecanla bekliyor. Çünkü İzmir için fuar demek daha çok insan, daha çok satış, daha çok para demek.

Çin malı  out , Emine Ana  in

İZMİR - Son yıllarda İzmir’in tamamında özellikle belediyeler tarafından açılan el işi kursları sosyolojik açıdan bir çok avantaj sağladı. Televizyonlardaki kültür seviyesi düşük programların esiri olmak istemeyen ev hanımları bu kursların yolunu tuttu. Topluca gidilen bu kurslar sayesinde ev hanımları takım ruhu ile bir şeyler üretmek, içlerdeki sanatçı ruhun dışa yansıması, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi gibi birçok kazanımlar elde etti. Ancak bu kursları en büyük katkısı ekonomik anlamda oldu. Ev hanımları kurslarda öğrendikleri bilgilerle birbirinden değişik ürünler üretmeye başladı. Bu ürünleri pazarlarda, fuarlarda satmaya başlayan ev hanımları oluşan bu ticari sektör sayesinde hem kendi ekonomik özgürlüklerini kazandı hem de aile ekonomilerine katkı sağladı. Para kazanıp bununla geçinen ev hanımları hayata daha sıkı tutunmaya başladı. Şimdi bu sektörde alın teri döken, sabahlara kadar el emeği ürünler üreten binlerce İzmirli kadın 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ayrı bir heyecanla bekliyor. Çünkü İzmir için fuar demek daha çok insan, daha çok satış, daha çok para demek.
 
Semtevleri ile İzmir’de ücretsiz el beceri kurslarını başlatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya toplumun içinde var olan bu ekonomik gücün hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek “Aslında bu uygulama bizim bulduğumuz bir şey değil. Yıllardır hem ülkemizde hem de dünyada var olan bir model. Biz ilçemizin yapısına uygun olarak daha kurumsal bir şekilde organize ettik. Hatta ilk Semtevi’mizi açtığımız zaman Dünya Bankası’ndan hibe kredi bile aldık. Bu kurumsallaşma bize çok şey kazandırdı. Şimdi Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifini kurduk. Yedi yıldır ev hanımlarımız Semtevleri ile çok önemli kazançlar elde etti. Bunun yanında eğitim ve bilgilendirme seminerleri ile toplumsal bilincin artmasına çok önemli katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Eminim ki bu tip kurslar ve ticari alanlar arttığında kadınlarımız toplumda hak ettikleri yerlere kimseye özellikle erkeklere ihtiyaç duymadan gelebilecekler. En basiti aile için şiddetin en önemli nedeni olan ekonomik problemler bir nebze olsun azalmış olacak. Kısacası bizler kadının evde oturmasını değil evdeki eşi ile eşit bir birey olduğunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.
 
80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ev hanımları için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Çalkaya, “Sadece Balçovalı değil İzmirli binlerce kadın fuarda olacak. İzmirlilerden alışveriş yaparken toplumun içinden gelen bu güce destek vermelerini istiyorum. Özellikle hediyelik eşya alırken yabancı etiketli ürün değil de bizim insanlarımızın ürünlerini alırlarsa ülkemizin ve insanlarımızın daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum” diyerek herkesi yerli malı kullanımına davet etti.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhale tamam 'İhsan Alyanak' çıkarılıyor
Kaza yaparak Konak İskelesi’nde yan yatan “İhsan Alyanak” gemisinin çıkarılarak ...
'Para kazanamadım diyen yalan söyler'
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, bu turizm sezonunda, geçmiş sezonlara ...
Hakan Tartan mahalle toplantılarında
Çevre düzeni, kaldırımlar ve yenilenen çöp konteynerlerini kontrol eden ...
 
Türkiye şampiyonları Bornova'dan
Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme eğitmenliği yapan ...
Karabağlarda “jeolojik etüt” sıkıntısı
Karabağlar Belediyesi’nin, İller Bankası’na yetki vererek tamamlanmasını ...
Buca’da başkanvekilliği krizi!
İl dışına çıkan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın, başkanvekili olarak ...
 
Menemen'de su kesintisi
Menemen içme suyu şebeke ve iletim hattı inşaatı kapsamında 600 mm’lik ...
Karşıyaka festivale hazır
Karşıyaka Belediyesi, her yıl Eylül ayında düzenlediği festival için bu ...
Dominik Caddesi'nde Alman rüzgarı
Almanya’nın Schwabisch Hall şehrinde bulunan Goethe Enstitüsü’nün İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva