HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2011 Salı - 11:29

Minik 'Aslan'lar mezun oldu

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencileri, yılsonu gösterilerini Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde sergiledi. 6 yaş grubundaki 10 öğrencinin mezun olarak diplomalarını aldığı törende miniklerin gösterisi büyük alkış topladı.

Minik  Aslan lar mezun oldu

İZMİR - Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nun düzenlediği “Yılsonu Gösterisi” Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşti. 6 yaş grubundaki 10 öğrencinin de diploma alarak ilköğretime uğurlandıkları törende renkli anlar yaşandı. Düzenlenen yılsonu gösterisinde minik öğrenciler yaklaşık üç saat boyunca büyük bir heyecan ve coşku ile sergiledikleri çeşitli gösterilerle anne, baba ve konuklara büyük bir gurur yaşatarak, unutulmaz anlar yaşattı. Anne ve babalar çocuklarıyla birlikte ritim tuttu, alkışlarıyla onlara destek verdi. Yılsonu gösterisinin ardından; Yağız Horosan, Yağmur Ünsal, Bora Uğur, Derin Aslan, Emre Mete, Güneş İri, Mertcan Vardar, Beliz Kökavcı, Emir Çağan İlbayı ve Özge Yavaş’ın diplomalarını aldıkları mezuniyet töreninde duygulanan çocuklar göz yaşlarını tutamadılar.
 
Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci Yazar Öcal Uluç, Ege-Koop Danışma Kurulu üyesi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Ege-Koop Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile velilerin hazır bulunduğu gösteride açılış konuşmasını yapan Okul Kurucusu Hüseyin Aslan, çocukların anaokulu döneminin eğitim ve öğretimin ilk basamağı olması bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı. Hüseyin Aslan, “Anaokullarında edinilen bilgiler ile kazanılan alışkanlıklar ve davranışlar, yaşamın tüm aşamasında kişiyi başarıya ya da başarısızlığa götürür. Eğitimin temel taşı olarak gördüğümüz Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nda; Atatürkçülüğü, güvenilirliği ve modern eğitimi kendimize ilke edindik.” dedi.
 
Okul Kurucusu Aslan, Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nda çocukların fiziksel ve ruhsal yönden güçlü, kişilikli yetişmeleri, özgüvenli ve yaratıcı özellikleri bünyelerinde toplayarak yarınlara hazırlanmaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirterek, “Anaokulumuzda geleneksel hale gelen ‘Anne-Baba Okulu’ toplantılarına bu yıl velilerimizden oluşan ‘Danışma Kurulu’ nu da ekledik. Böylelikle velilerimiz, okul yönetiminde de söz sahibi oldular. ‘Her çocuk bir projedir’ sloganından hareketle, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında da öğrencilerimiz için ayrı bir eğitim programı oluşturmak suretiyle, çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
 
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM YAYGINLAŞTIRILMALI
Okul öncesi dönemin insan yaşamının en hızlı ve en duyarlı bölümü olduğuna dikkat çeken Aslan, “Doğumdan sonra, yaşamın ilk yıllarında alınan eğitim, bireyin yaşadığı süreçte başarıları üzerinde önemli etkiler bırakır. Okul öncesi dönem olan 0-6 yaş dönemi bireyin öğrenmesinin en yoğun olduğu, alışkanlıklarının ve yeteneklerinin en hızlı şekilde geliştiği dönemdir. Bilim adamlarının üzerinde uzlaştıkları duruma göre 3 yaşına kadar bir çocuğun beyni, bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalışır. 6 yaşına kadar 1 profesörden 2 kat hızlıdır. Ülkemizde son 2 yılda eğitimde yapılan atakla okul öncesi okula giden öğrenci oranının yüzde 30’lara yaklaştığı tahmin edilmektedir. Buna karşılık Almanya’da bu oran yüzde 96, Fransa’da yüzde 100’dür. Bu rakamlar Türkiye’de okul öncesi eğitime yeterince önem verilmediğinin göstergesidir. Yapılması gereken, devletin okul öncesi eğitim için yeni yatırımlar yapması, ilave derslikler açması ve daha da önemlisi özel anaokullarını teşvik etmesidir” dedi.
 
Gösteriyi izleyen aileler, duygulu anlar yaşadı ve çocuklarının gösterideki performansına hayran kaldı. Veliler, çocuklarının bu unutulmaz anlarını görüntüleyebilmek için yarıştı. Muhteşem gösterinin ardından sahneye gelen Okul Kurucusu Hüseyin Aslan, mezun olan öğrencilere satranç belgesi ve diplomalarını verdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak çayda domuz kanı şoku
Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce ...
Aytaç Durak'ın evine şok baskın
İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ay önce görevinden alınan Adana Büyükşehir ...
Halı yıkarken elektrik çarptı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, halı yıkama firmasında çalışan bir kişi elektrik ...
 
Küçük ilçenin büyük dağcıları
İzmir’in 36.000 nüfuslu Selçuk ilçesinde 2007 yılından bu güne faaliyet ...
Çılgın aşık 6'ncı kattan düşerek hayatını kaybetti
Yeşilyurt’ta, Ergin Ateşoğlu’nun boşanmasına rağmen birlikte yaşamayı ...
Ümran bütün engelleri yıktı
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın aldığı karar nedeniyle ...
 
Aqua Fantasy'den yeni kaydırak
Türkiye’nin bir numaralı su parkı olan Aqua Fantasy’nin yeni sezona girerken ...
Alaçatı lezzetleri kitap oldu
Çeşme'nin Alaçatı beldesinde yaşayan Araştırmacı Levent Bozkut'un (54) ...
Bir terleyip bir ıslanacağız
İTÜ Afef Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva