HABERLER>GÜNCEL
27 Mart 2022 Pazar - 09:26

Minibüsçülerin yeni Başkanı açıkladı... Kadın şoför dönemi başlıyor

Kentteki minibüs yolcu sayısının iyice azaldığına dikkat çeken İzmir Minibüsçüler Odası’nın yeni Başkanı Mehmet Kayışdikici, “Öncelikle yolcu kapasitemizi artırıcı hatlar oluşturacağız, vatandaşın ayağına gideceğiz. Ayrıca, minibüslere kadın eli değsin, kalite artsın diye yakın bir zamanda çok sayıda kadın şoför direksiyona geçecek” dedi

Minibüsçülerin yeni Başkanı açıkladı... Kadın şoför dönemi başlıyor

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası genel kurulunda, son yönetimin Başkanvekili Kader Atlı ile yarışan ve 386 oyla başkanlığa getirilen Mehmet Kayışdiken, Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu. İzmir yollarında direksiyon sallayan çok sayıda kadın minibüs şoförü görüleceğini belirten Başkan Kayışdiken, iyice azalan yolcu sayılarını artırmak için de belediye otobüslerinin gitmediği bazı yerlerin hatlara eklenmesini isteyeceklerini bildirdi.

ANA ARTERLERDEKİ ARAÇ YÜKÜNÜ AZALTMAMIZ LAZIM

İzmir’de çocukluğundan beri minibüsçülük yaptığını, direksiyon salladığını anlatan Başkan Mehmet Kayışdikici, öncelikli projelerini anlattı. 2005-10 yılları arasında başkanlık yapan Kayışdikici, o dönemde yaptığı gibi belediye otobüsün gitmediği ya da az işlediği yerleri, ilçe merkezlerine bağlayarak yolcuya tek biletle ulaşım hizmeti vermeyi öncelikli olarak hayata geçireceklerini söyledi. Ana arterlerde çok sayıda arabanın, çeşitli hatlarda çalıştığına dikkat çeken Kayışdikici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Amacımız, belediye otobüsünün, minibüsün olmadığı yerlere ulaşarak, vatandaşın ayağına giderek, tek biletle onları taşımaktır. Her şeyden önce bunun düzenlemesini yapmalıyız. Çünkü yolcu kapasitemiz son dönemde çok düştü. Kaybettiğimiz yolcularımızı geri kazanmalıyız.  Belediyenin otobüs koyamadığı yerlerde çalışmak, hatlarımızın güzergahını uzatmak istiyoruz. Bu şekilde, ana arterlerdeki araç yükünü de bir nebze olsun hafifletmeyi hedefliyoruz.”

7,5 LİRA BİZİ KURTARMIYOR AMA VATANDAŞA DA YÜK BİNDİĞİNİN FARKINDAYIZ

Şu anda indi-bindi ücretini 7,5 lira olduğunu hatırlatan yeni Başkan Mehmet Kayışdikici, “Bu para aslında bizi kurtarmıyor. Ancak vatandaşa da çok büyük yük bindiğinin farkındayız. Minibüs yolcularının gelir düzeyinin düşük olduğunu unutmamak lazım” dedi, “Bizim 7,5 liranın üstünde fiyat düşünmemiz, vatandaşa karşı haksızlık olur. Yapacağımız çalışmalarla yeni hatlar açarak, hatların güzergahlarını uzatarak, açığı kapatmaya çalışacağız. Vatandaşın iki biletle gittiği yere tek biletle minibüsle gitmesini sağlamamız lazım” ifadelerini kullandı.

İki hafta öncesine kadar Egekent-Karşıyaka hattında minibüsün direksiyonunda çalışan biri olduğunu anlatan Mehmet Kayışdikici, direksiyon başındaki tüm şoförlerle ve mal sahipleriyle sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi. Kayışdikici, önümüzdeki süreçte yapacakları yeniliklerle ilgili olarak da bilgiler verdi:

MİNİBÜSLERE KADIN ELİ DEĞERSE, KALİTE DE GELİR

“24 Mart, biz minibüsçülerin dönüm noktası bir tarih olacağını söyledim, seçim öncesi. Nitekim de öyle oldu. En kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’le ve UKOME Başkanımızla görüşeceğiz. Azalan yolcu sayımızı artıracak formülleri konuşacağız. Hem esnafın üstündeki yükü alacağız, hem de vatandaşın ayağına giderek bir hizmet sunacağız. Bu arada minibüslerdeki hizmet kalitesini artırmak amacıyla, kadın şoförlere daha çok görev vereceğiz. Belediye başkanımız bu projemizi eminim çok beğenecektir, bizi destekleyecektir. Bunu neden yapıyoruz? Minibüslere kadın eli değsin, kalite gelsin, vatandaşla minibüsçü esnafı arasında güçlü bir bağ kurulsun, diye…  Kadın şoförlerimizin, çok rahat edecekleri hatlarda çalışmalarına imkan tanıyacağız.”

 
AK Partili Sürekli'den Buca Metrosu mesajı: Kendi düşen ağlamaz!
 
Elon Musk'tan yeni sosyal medya hamlesi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan kin 27 Mart 2022 Pazar 22:32

Güzel bir düşünce eşitlik bayan ve bay yolculuk yapan larda huzurlu ve itina ile yolculuk yapacaklardır. Eşit ve şehirler arsasında yolcu taşımacılığında görüyoruz.

Yorumu oyla      2      4  
tuba 27 Mart 2022 Pazar 18:02

kadın istemiyoruz eshottaki kadın sofor bos yolda otobusun aynasını agaca tosluyor bir de kenara cekeyim trafik tıkanmasın diye dusunemiyor oturup caresizlikle dısarıdan otobusune bakıyor boyle şöfor olur mu ya kadın istemiyoruz

Yorumu oyla      3      3  
Birol Kuran Tekirdağ 27 Mart 2022 Pazar 12:39

Güzel olur bence.Nazik kibar şöförlere çok ihtiyac var!

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
44 imzalı dilekçe bakanlıkta... O Odada neler oluyor?
İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’nın 8 Şubat’ta yapılan genel kurulunda göreve ...
ÇED süreci başladı... İzmir'e bir RES daha geliyor!
İzmir- Balıkesir sınırındaki orman ve tarım alanlarında bulunan bir rüzgar ...
İzmir'de sahte para operasyonu... 24 bin 400 lira ele geçirildi!
İzmir'de, polisin düzenlediği operasyonda piyasaya sürecekleri  sahte ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sarı Zeybek' o gece son kez diz vurdu!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Sarı Zeybek' o gece son kez diz vurdu!
Ehliyet sınavında kameralı maske ile yakalandı
Gaziantep'te ehliyet sınavında cerrahi maskeye gizlediği kamera düzeneğiyle ...
9 sokak köpeğini zehirleyerek öldürdüler!
Bursa'nın Mudanya ilçesinde zehirlenen 9 sahipsiz köpek telef oldu.
 
Ehliyet sınavı düzenbazlarına tutuklama
Konya'da ehliyet sınavları için kopya düzeneği hazırladıkları öne sürülen ...
'Boğaz'da ikinci mayın' iddiası yalanlandı
Güvenlik kaynakları, İstanbul Boğazı açıklarında ikinci bir mayın belirlendiği ...
Çiftçilerle buluşan Erdoğan: Ayçiçek yağında sorun yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat’ta yeni Tokat Havalimanı başta ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva