HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2022 Perşembe - 10:00

Minibüsçüler hükümete seslendi: Dayanacak gücümüz kalmadı!

Pandemi nedeniyle 3 yıldır yarı kapasite ile çalıştıklarını belirten İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, akaryakıt zamları ve diğer giderlerden yakındı. Minibüsçü esnafının evine ekmek götürmekte zorlandığını kaydeden Uğuz, toplu ulaşımda kullanılan akaryakıtta KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasını istedi.

Minibüsçüler hükümete seslendi: Dayanacak gücümüz kalmadı!

Minibüslerin yerel yönetimlerin en önemli ulaşım partneri olduğuna dikkat çeken Başkan Uğuz, "İzmir de 1117 minibüsçü, 7 bin çalışan şoför, 40 bine yaklaşan aile üye sayısı ve 15 bin kişilik yan sanayi potansiyelimizle göz ardı edilemez bir camiayız.3 yıldır para kazanamıyoruz. Akaryakıt ve yedek parça. tamir bakım servis maliyetlerindeki artışlara yolcu biniş sayısındaki gerileme de eklenince, iflas etme noktasına geldik. Akaryakıt zamlarının yanısıra geçen yıl 600 lira olan bir lastik şimdi Bin 500 lira, 2 bin beşyüz lira olan araç sigortaları 6 bin lira oldu. Hele Hele araç değiştirmek imkansız hale geldi. Sıfırkilometre bir araç geçen yıl 250 bin lirayken bu yıl 600 bin liraya oldu" dedi.

Kamu hizmeti

Ulaşımın bir kamu hizmeti olduğunu hatırlatan Taner Uğuz, "Artan maliyetler nedeniyle sermayelerimizi kaybetme korkusu yaşıyor, her gün zararına çalışıyoruz. Yorulduk, moralman çöktük. Salgın nedeniyle İzmir’de toplu ulaşımdaki biniş sayıları önemli ölçüde düştü. Önce sokağa çıkma yasakları ve kararnamelerle yüzde 50 taşımayı öngören kısıtlamalar, ardından insanlarda oluşan korku araçlarımızı iş yapamaz hale getirdi. Hasılatlar akaryakıt giderlerini karşılamıyor. 1 Mart 2020 – 31 Ekim 2021 arası dönemde, salgın öncesine göre ortalama biniş kaybı yüzde 80 oldu" ifadelerini kullandı.

Hükümete çağrı

Kötü duruma rağmen fedakarlıkta bulunarak, ciddi maliyetleri bulunan yoğun dezenfeksiyon çalışmaları ve hijyen destekleri önlemlerini hiç aksatmadık, aksatmıyoruz diyen Uğuz, "Toplum sağlığını her şeyin üzerinde tutuyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz ancak pek çok sektör gibi minibüsçülerin de destek alması, teşviklerden yararlandırılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza, hükümete, il milletvekillerine sesleniyoruz.  Kamusal toplu ulaşım hizmeti veren kurum ve kuruluşların kullandığı elektrik ve akaryakıt bedellerindeki KDV ve ÖTV tutarlarının mutlaka sıfırlanması gerekiyor. Hükümetimize sesimizi duyun,  toplu ulaşım hizmetlerine KDV ve ÖTV muafiyeti getirilsin çağrısında bulunuyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı" diye konuştu.

 
Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
 
Yeşilçam’ın yıldızları Güzelbahçe’de yaşayacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muzaffer ön 4 Şubat 2022 Cuma 00:25

Bilip bilmeden yorum yapan arkadaş o araçlar babanın malı mı senin binince tabiki parasını vereceksin neyaşadın ki ne biliyorsun 3 yıldır bu meslete olanlar evine ekmek götürmek.icin çabalıyor yenilen cezalar cabası sen hiç 1 kişi için 3200 tl ceza ödedin mi öyle konuşmayı bilirsin başka da bir şey bilmezsin pandemi döneminde 7 kişi çalıştı bu araçlar bilgin varmı 8 kişi alan 3200 tl cezq yedi fazla yolcu alır laf edersiniz fazla almaz yolda kaldım diye küfür edersiniz önce insan olmak lazım karşındaki insan emin ol ki senden daha akıllı senden daha zeki senden daha ahlaklı biri neden mi çünkü o bir DOLMUŞÇU .....

Yorumu oyla      3      4  
Normal vatandaş 3 Şubat 2022 Perşembe 21:29

Yorumlarınız çok yanlış belediye otobüsüne binince beş kuruş eksik olunca otobüse binemiyorsunuz ama dolmuşa param yok desende seni hiç bir minibüs şöförü indirmez

Yorumu oyla      3      4  
Sade vatandaş 3 Şubat 2022 Perşembe 12:01

İyiki yarım kapasite çalıştınız,ağzına kadar doldurdunuz insanları,ışıklarda beklemden milletin önüne geçerek,yolcuların canını hiçe sayarak,kural tanımadan çalışıyorsunuz,keşke adam gibi denetim olsada her yaptığınız hataya ceza kesilse o zaman görürüm sizi bakalım para kalıyormu cebinize Allah gözünüzü doyursun,trafiğin çileye dönüşmesinde sizin de payınız büyük...

Yorumu oyla      10      4  
Öğrenci 3 Şubat 2022 Perşembe 11:27

3 yıldır yarı kapasite mi? Tam kapasite çalışsanız neler olacak kim bilir? Kişi başı en az 5 lira alıyorsunuz. Çok sık indi bindi de oluyor. İşin içinde değiliz belki karşılamıyor olabilir ama yarı kapasite diye yalan söylemeyin ki yanınızda olalım!

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucuz iPhone SE 2022'nin fiyatı sızdı
Apple'ın ucuz modeli iPhone SE'nin tanıtım tarihi ortaya çıktı. Sızan ...
Erivan'a iki yıl aradan sonra ilk uçuş!
Türkiye ve Ermenistan arasında 2020'den beri gerçekleştirilemeyen uçuşlar, ...
İzmir'i sağanak vurdu!
İzmir'i sağanak vurdu!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'yı ziyaret edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin davetlisi ...
Dikili'de koca kaya yola düştü!
İzmir’in Dikili ilçesinde sağanak etkili oldu. Bademli Mahallesi'nde yağışın ...
Akdeniz'e 5.1 büyüklüğünde deprem!
Son dakika alınan deprem bilgisine göre saat 00.03'te Akdeniz'de 5.1 büyüklüğünde ...
 
Yağışlı hava İzmir'i ne zaman terk edecek?
İzmir'de gün boyu ara ara devam eden sağanak yağış akşam saatlerinde kent ...
Tartıştığı babasını bıçakla öldürdü
Bursa Orhangazi'de bir kişi tartıştığı babasını bıçakladı. Ağır yaralanan ...
CHP'li milletvekillerinden Sedef Kabaş'a ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva