HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2021 Cuma - 14:10

Mecliste orman yangını tartışması: AK Parti ve CHP karşı karşıya!

Yaz döneminde büyük zarara neden olan orman yangınlarıyla ilgili yapılan açıklamalar TBMM’de tartışmalara neden oldu. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ile CHP’li Burak Erbay birbirine girdi. Tartışmaya CHP’nin diğer ismi Süleyman Girgin de dahil oldu.

Mecliste orman yangını tartışması: AK Parti ve CHP karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ- Muğla’nın Marmaris ilçesi başta olmak üzere birçok bölgesinde çıkan orman yangınları mecliste tartışmalara neden oldu. Yaz döneminde büyük zarara neden olan orman yangınları konusunda AK Partili ve CHP’li isimler birbirlerini beceriksizlikle suçladı.

TBMM kürsüsünden konuşma yapan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Muğla’mızın 8 ilçesinde aynı anda orman yangını çıktı. İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın bakanlarımız, milletvekillerimiz ve vatandaşlarımızla sahadaydık. Devletimizin tüm imkânları seferber oldu; 50 helikopter, 15 uçak, 3 İHA’yla yangına müdahale ettik. Muhalefetse her zamanki gibi sınıfta kaldı, yangına körükle gitti. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, bir vakfın kiraladığı tek bir helikopterle şovunu yaptı. Helikopterin önünde fotoğraf çektirip Muğla semalarında iki gün gezdirdiler onu da anlata anlata bitiremediler. Bir de helikoptere Muğla Büyükşehir Belediyesinin amblemini yapıştırdılar” dedi.

Gökcan’a tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay da, “Burak Erbay : “Sen neredeydin orada? Mokasen ayakkabılarınla geziyordun orada bilmezsin, biz gördük seni” yanıtını verdi.

AK Partili Gökcan bu kez, “Yanan alanları imara açacağımız ve akıllı yangınlar yalanlarına sarıldılar. Yanan alanları imara açmadık, açtırmayacağız. Cennet Muğla’mızı hep birlikte yeniden yeşillendiriyoruz. Mangalda kül bırakmayan CHP’liler 11 Kasım ağaç dikme seferberliğine gelmedi; ne belediye başkanları ne milletvekilleri. Bodrum Güvercinlik’te, ağaç dikme töreninde binlerce Muğlalı hemşehrimizle birlikte hepimiz oradaydık ve yanan alanları yine biz ağaçlandırdık” diye konuştu.

Erbay ise, “İçmeler’deki sel bundan oldu, biliyorsunuz değil mi vekilim? İçmelerdeki selde 200 ev çamur altında kaldı” dedi.

Konuşmasına devam eden Gökcan, “Büyükşehir Belediyesi, arıtma ve kanalizasyon işinde de yine sınıfta kaldı. CHP’li Sayın Muğla Milletvekili, Mecliste yaptığı konuşmada Bodrum’daki kanalizasyon ve altyapı tesisini Turizm Bakanımızın kendi otelleri için yaptırdığını iddia etti. Hâlbuki, Sayın Cumhurbaşkanımızın 30 büyükşehir belediye başkanıyla yaptıkları toplantı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün, Cumhurbaşkanımızdan talep etti, Sayın Cumhurbaşkanımız da talimat verdi, Turizm Bakanlığımız 250 milyon TL ödenekle işi üstlendi ve geçtiğimiz yıl temelini attık. Bodrum’a hayırlı uğurlu olsun” açıklaması yaptı. Gökcan ayrıca, “CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bile daha pahalı yolcu taşımacılığını da yine Muğla’mızda siz yapıyorsunuz. Şehir içi ulaşım taşıtlarınız yetersiz, yollarınız bozuk, vatandaşlarımız köylerimizden ilçe merkezlerine dahi gelemiyor. Bir de üstüne yüzde 25 zam yaptınız, hemşehrilerimizi ve öğrencilerimizi yine siz perişan ettiniz. Kanalizasyon ve altyapı çalışmaları yapmadığınız için Muğla ve ilçelerinde her yağmur yağdığında vatandaşlarımızı mağdur ediyorsunuz. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da “Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz.” dedi. CHP Muğla Büyükşehirde elinizden tutan mı var? Samimiyseniz, Muğlalı çiftçilerimize elektriği bedava verin de görelim. Muğla’yı bile yönetemeyen CHP’nin iktidara talip olduğunu söylemesi ise trajikomiktir. Biz milletimizin ferasetine inanıyor ve güveniyoruz. İlk seçimlerde de Büyükşehri ak belediyecilikle buluşturacağız” diye konuştu.

İki isim arasında yaşanan tartışmaya dahil olan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de şunları söyledi:

“Muğla’da 670 bin hektar alan yandı. Kemerköy’de termik santralin dibine kadar yangın geldi, bas bas bağırdık “Helikopter gönderin, uçak gönderin.” diye ama helikopter gelmedi, uçak gelmedi, 670 bin hektar alan yandı. Bizler Muğla Milletvekilleri olarak yangınlarda vatandaşlarla beraber canhıraş çalışırken sayın vekilimiz havada helikopterle gezdi, helikopterle; bunu unutmadık. Ben yangınların içerisindeydim ama Sayın Vekil, Sayın Valiyle beraber helikopterlerle izledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, şu anda Türkiye’deki belediyelerin içerisinde su parası sırasında 20’nci sıradadır -en ucuz- 20’nci sırada bir belediyedir. Sayın Vekilim, siz de geldiniz oraya, yangınlarda beraberdik sizlerle ama siz helikopterle izlediniz yangınları. Eğer siz Muğla’ya yatırım yapmak istiyorsanız Muğla’da merkezî iktidara 10 lira vergi topluyorsunuz, Muğla’ya 2 lira veriyorsunuz, 2 lira. Böyle hariçten gazel okumak değil o. Bodrum’daki isale hattı patladı. Onu da Büyükşehir Belediyesi yaptı. Yazıklar olsun size!”

 
Selçuk'tan üreticilere büyük destek
 
FETÖ'nün yelpazecisiydi... Hastanede yakayı ele verdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 17 Aralık 2021 Cuma 16:19

akplileri ciddiye alan yok... ülke ne durumda bunların zekasından.. herşey ortada artık... kral dımdızlak...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Nebati'ye: Alışveriş yaptığın kasabı söyle
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin Meclis Genel Kurulu’nda asgari ücretli ...
CHP'li Sındır: Çocuklarımızın güvenliği şansa bırakılamaz!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, devlet okullarında ...
Torun, 'Yol haritası çizeceğiz' dedi... CHP'nin İzmirli başkanları Kayseri'de!
Kayseri'de düzenlenecek olan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuşan ...
 
CHP’li Bakan, Hulusi Akar’a sordu: Libya’da neler oluyor?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ...
AK Partili Çankırı da aralarında... Meclis'te kadın vekiller birbirine girdi!
AK Partili Çankırı da aralarında... Meclis'te kadın vekiller birbirine girdi!
Kılıçdaroğlu belediyelerdeki asgari ücreti açıkladı: En az 4 bin 500 TL olacak
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "Bu gece size bir haberim" var diyerek ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'la görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceXin kurucusu Elon Musk ile video ...
Bahçeli'den asgari ücret zammına ilk yorum
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
CHP İzmir'den asgari ücret tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Deniz Yücel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva