HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Ocak 2011 Salı - 00:00

Masal gönder, burs-ağaç-araç-gereç olsun!

’“Büyüklerden Küçüklere Masallar’” başlığı altındaki yarışmaya gönderilecek masalların ödülü 5 yıllık burs, yüzlerce fidan ve kardeş okullara araç-gereç olacak’…’

Masal gönder, burs-ağaç-araç-gereç olsun!



İZMİR - Prof. Dr. Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Anaokulu, miniklerin hayal güçlerinin geliştirilmesi için yarışma başlattı.

’“Büyüklerden Küçüklere Masallar’” başlığı altındaki yarışmaya gönderilecek masalların ödülü 5 yıllık burs, yüzlerce fidan ve kardeş okullara araç-gereç olacak’… Unutulan değerlerin yeniden canlandırılmasını amaçlayan yarışma ile ilgili olarak yapılan duyuruda, ’“Küçük Şeyler Anaokulları Akademisi, kültürel mirasımızın çok önemli birer öğesi olan unutulmaya yüz tutmuş masalların topluma kazandırılması  amacıyla bir yarışma düzenlemektedir. Geçmişten geleceğe bir köprü olacak masallar, büyüklerin (büyükanne ve büyükbabalar başta olmak üzere, anne-babalar, dayı, teyze, amca ve halalar gibi) küçüklere hediyesi olarak derlenecektir. ’” denildi. Yarışmaya son katılım tarihi 14 Şubat 2011 olarak belirlendi. Sonuçlar 21 Mart 2011 tarihinde açıklanacak.

’“Suflörsüz bir yaşam’” öğretisiyle yola çıkan Küçük Şeyler Anaokulu yaşamın her boyutundan yararlanarak verdiği eğitimi daha da ileri götürmek için miniklerin anne ve babalarından duyulmamış, ya da unutulmuş masalları yeniden canlandırmak için başlattığı kampanyayı bir yarışmaya dönüştürdü. Yarışma sonrası dereceye girenler bir kız çocuğuna 5 yıllık burs, TEMA Vakfı’’ndan 300 fidan bağışı, kardeş okullara da bin TL’’lik araç-gereç yardımına adlarını yazdıracaklar. Konuya ilişkin olarak yapılan duyuruda şu görüşlere yer verildi:
’“Masallar, ait oldukları toplumun rengine bürünmüş, örf ve adetlerine, kültürüne uygun edebi metinlerdir. Eğitici değeri olan masallar, dil gelişimine katkıda bulunur ve düşünce gücünün gelişimini destekler. Ayrıca zor durumlarla başa çıkabilme, dinleme ve akıl yürütme becerilerini artırıp akıl yürütme yetisi ile entelektüel birikimleri geliştirir. Bununla birlikte, milli kültüre yabancılaşma daha çocuk yaşta dinlenen ve zihinlerde kuvvetli izler bırakan masallarla başlayabilmektedir. Türk masal geleneği, gelişen teknoloji, her geçen gün artan mecralar ve zayıflayan aile içi iletişim sebebiyle yok olmaya yüz tutmuş, yabancı kaynaklardan uyarlanan masallar ise çocuklar aracılığıyla yeni nesillere doğru aktarılmaktadır. Bu sebeplerden yola çıkılarak düzenlenen yarışmanın amacı; Unutulmaya yüz tutmuş, milli değerlerimizi yansıtan masalların yeni nesile aktarılması için büyüklerle işbirliği yaparak geleneksel masallarımızı topluma kazandırmak ve çocuklara bu değerli mirası sunmaktır.’”

Çocuklar için korkutucu, yanıltıcı, şiddete yönelik unsurlar içermeyen, milli değerlerimizi yansıtan, özgün, az bilinen, hayal gücünü destekleyen, ders çıkarılabilen her eserin yarışmaya katılabileceği belirtilirken katılan tüm eserlerin bir kitap haline getirileceği ve katılımcılara hediye edileceği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Kıvırcık Ali’’ trafik kazası kurbanı’…
’“Kıvırcık Ali’” adıyla tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz, ...
Caz Combo sınıfı açılıyor
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’’nın(İKSEV). İzmir Avrupa Caz Festivali ...
’‘Eyvah Eyvah’’ İzmir’’de’…
Ata Demirer’’in kaleminden çıkan, Demirer ve Demet Akbağ oyuncululuklarıyla ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
İzmir Nazım Hikmet’’i unutmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının usta ismi Nazım Hikmet’’i ...
Ünlü tenorden Allianoi mektubu
Dünyaca ünlü İspanyol tenor Placido Domingo, Başbakan Erdoğan'a ...
 
K2’’den ’‘Port İzmir 2’’ destekçilerine teşekkür
  Port İzmir 2 Uluslararası Çağdaş Sanat Trienali’’nin ardından ...
İzmir basınında bugün
İzmir'de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:’
Çince derslerine yoğun talep
Güzelyalı Kültür Merkezi’’nde verilen Çince dersi ilgi çekiyor. Kursa ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva