HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2021 Salı - 11:48

Mahkeme planları iptal etmişti... Başkan Kırgöz: Gerekçeler doğru değil!

İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkeme tarafından iptal edilen Dikili planlarıyla ilgili yargı kararına itiraz etti. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Tarım alanlarının imara açıldığı iddiası gerçek dışıdır. Buraların planları bile yoktu. Üst ölçekli planlara uygun alt ölçekli planlar yapıldı. Pazaryeri, okul ya da sağlık tesisi alanı bile olmayan bölge planlanamazsa yapılaşmanın içinden çıkılamaz” dedi.

Mahkeme planları iptal etmişti... Başkan Kırgöz: Gerekçeler doğru değil!

EGEDESONSÖZ- Dikili Belediyesi tarafından yapıldıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçen imar planlarına ilişkin idare mahkemesi iptal kararı verirken Belediye Başkanı Adil Kırgöz’den açıklama geldi. Başkan Kırgöz, İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin “tarım alanları imara açıldığı” gerekçesiyle iptal ettiği “Dikili Kabakum-Salihler 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı” ile ilgili açıklamaların doğru olmadığını söyledi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı dava sonrasında çıkan kararın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir üst mahkemeye taşındığını anlatan Başkan Kırgöz, ilçenin plansız ve sağlıksız bir yapılaşmayla büyüdüğünü anlattı.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Kırgöz, “Dikili’de söz konusu alanlara ilişkin yapılan planlama bir ihtiyaç ve zorunluluktu. Dört tarafı imara açılmış ya da geçmiş dönemlerde mevzi imar planlarıyla yapılaşmış bölgelerden bahsediyoruz. Ortada kalan birçok alanda hiçbir işlem yapılamıyor. Geçmişte yapılan konutlar da yüzde 25-30 oranında bir zayiatla yapılaşmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptığımız planlama çalışmasıyla bir düzen getirmek istedik. Yasal olarak yüzde 45’e kadar alınabilen zayiat oranlarını güncelleyecektik. Büyükşehir de zaten bizden bunu istedi. 2014 yılı itibariyle Büyükşehir sorumluğuna giren alanlarda imar ve planlamanın da bir disiplin altına alınması gerekliliğiyle bu çalışmayı büyükşehir belediyemiz onayladı. Dikili Belediyesi’nin tek başına aldığı bir karar değildir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili ihtisas komisyonlarından ve meclisinden oy birliğiyle geçmiş bir plandan söz ediyoruz” dedi.

Başkan Kırgöz şunları söyledi:
“Dikili yapısal itibariyle zaten yüzde 95’i tarım alanlarına kurulmuş bir ilçedir. Ortada kalan, planlanamayan bölgeleri kaldığı haliyle bırakırsak sosyal donatı alanlarını nasıl ayıracağız? Yazlıkların olduğu alanda yol, altyapı sorunları oluşuyor. Planlama olmadan yeni yollar açamazsınız. Pazaryeri kurup sokak aralarında görüntü kirliliği oluşmasın diye pazaryeri yapmayı düşünüyoruz ama bir belediye hizmet alanımız yok. Okul, sağlık tesisi gibi kamu alanları da yok. Planlama olduğu zaman kamuya, parka, yeşil alana, yola yeni alanlar ayırabilirsiniz. Ne yazık ki bu mahkeme kararı nedeniyle gecikiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, idare mahkemesinin verdiği karara itiraz etti. Kesin süreci bekleyip yeniden planlama yaparak bu işi yürütmekte kararlıyız. Biz Dikili’nin daha yaşanılabilir olması için belediyecilik hizmetlerini yerine getiriyoruz. Belediye başkanı olarak da hiçbir şeyim gizli, saklı değil. Her şeyi bana destek veren hemşerilerimle birlikte yapıyorum, Planlama sürecinde yapılan itiraz ve mahkeme sürecinde bölgeye gelen bilirkişi heyeti gözlemsel rapor yazmış. Ortada kalan alanlarda ayçiçeğini görmüş, hayvanların otladığını belirtmiş. Böylece ‘buralar tarım alanıdır’ kanaati oluşmuş. Dikili’de planlama yapmazsanız ortaya çıkan otları da arada kalan tarlaları da hayvanlar tabi ki dolaşır. Burası bir Menemen Ovası, Torbalı Ovası gibi düşünülemez çünkü kesinlikle değildir. Dikili belediyesi olarak üst ölçekli planlarda olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onay verdiği alanların alt ölçekli planlarını yaptık”

 
Uzmanlardan ürküten açıklamalar... Omicron etkisi artıyor!
 
Göztepe'de Halil sancısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay, duyarlı gençlerle buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş ...
Tesis tartışmalara neden olmuştu… İZSU yeniden ihaleye çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yerelde muhalefet ile sık sık karşı karşıya ...
Başkan Gümrükçü altyapı çalışmalarına el koydu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli sınırları içerisinde altyapı ...
 
Buca’da can dostlara mama desteği
Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarına Buca Belediyesi ...
Menemen'in 'Tepe'si yenileniyor
Menemen Belediyesi, Tepe Sosyal Tesisleri’ndeki ilk etap bakım çalışmalarını ...
Bornova’da taksicilerle işbirliği
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Şoförler ve Otomobilciler ...
 
'Buca Metrosu' tartışmaları tam gaz… Soyer'den muhalefete 'vicdan' çağrısı
Aralık ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ...
Yetkili isim tek tek anlattı... İhale neden Gülermak’ta kaldı?
İzmir'de tartışmalara neden olan Buca Metrosu ihalesi AK Parti ve Cumhuriyet ...
Aydın'ın altyapısı yenileniyor
Kentin her noktasında modern ve sağlıklı altyapı hatları oluşturmak için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva