HABERLER>GÜNCEL
9 Ocak 2016 Cumartesi - 09:58

Mağdur öğrenci okuldan uzaklaştırıldı!

Montaj işlemini başardığı için sevinen İ.K. adlı kız öğrencisine, "Yatakta çıkardığın sesleri burada çıkaramazsın, burası sınıf ortamı" diyen öğretim üyesi E.L.'ye ceza verilmezken; kız öğrenciye iki hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Mağdur öğrenci okuldan uzaklaştırıldı!

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümü ikinci sınıfında okuyan İ.K., geçen 2 Aralık’ta araştırma görevlisi E.L.’nin verdiği “solidworks” dersine girdi.

Montaj hakkındaki ders sürerken, bu konuyu anlamakta zorlanan İ.K. bir arkadaşından yardım istedi. Montaj yapımını gösteren arkadaşı, “Diğer üç tanesini kendin yaparsan öğrenebilirsin” dedi. İ.K. 20 dakikalık bir uğraştan sonra montaj işlemini yapınca, çevresindekilerin duyacağı şekilde sevinçle “Yaptım” dedi. Bunun üzerine E.L., öğrencisine, “Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı” diye bağırdı.

İ.K. de, “Sınıfta siz ne diyorsunuz hocam” diye tepki gösterdi. Dersten sonra İ.K. ve sekiz kız öğrenci, E.L.’nin odasına giderek, kendisini şikayet edeceklerini söyledi. E.L. de, “İstediğiniz yere şikayet edin” dedi. Daha sonra dekanlığa çağrılan İ.K., “Hocanız özür dilesin ve bu iş tatlıya bağlansın” denildi. Ancak İ.K. ve arkadaşları, E.L.’nin derslerine girmek istemediklerini belirterek, yaptırım uygulanmasını talep etti. Buna karşılık dekanlık yetkilileri olayın basına yansımaması için öğrencileri uyardı.

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ'NİN FACEBOOK HESABINDA
İ.K., geçen cumartesi günü Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na iki dilekçe verdi. Şikayet dilekçesinde, “Olaydan ruhen ve psikolojik olarak etkilendim. Yaşadığımız olayla ilgili sınıfta tanıklarımız var. Öğretim görevlisinden şikayetçiyim. Üniversitenin olayı soruşturmasını istiyorum” dedi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre İkinci dilekçede, E.L. hakkında soruşturma başlatıldığı yönünde bilgi aldığını kaydeden İ.K., Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, soruşturma kapsamındaki evrakları talep etti.

Bu arada E.L.’nin, İ.K.’nin üyesi olduğu Öğrenci Kolektifleri adlı topluluğun Facebook hesabına girerek mesaj attığı ortaya çıktı. E.L., grup tarafından kendisi hakkında ‘tacizci’ denilmesine karşılık olarak, “Öncelikle şunu belirteyim ki tarafımdan uygunsuz bir laf çıkmıştır. Bunun için bu arkadaştan özür dilemiştim. Tokalaşıp odadan ayrılmıştır. Bu lafı savunmuyorum. Ama şu var ki sitenizde, hakkımda tecavüzcü ve tacizci gibi hiç de hoş olmayan ithamlar yapılmakta ve paylaşılmaktadır. Bunu yayınlayanların ve paylaşanların hakkında yasal yollara başvuracağım” diye yazdı.

DERS VERMEYE DEVAM EDİYOR
İ.K.'nin şikayette bulunması üzerine E.L.'nin bu öğrencinin dersine girmesine son verildi. E.L. okuldaki diğer derslere katılmaya devam ederken; taciz edilen ve şikayette bulunan kız öğrenciye ceza kesildi. İ.K.'ye "Yüksek öğretim kurumu personelinin kurum içinde ya da dışında şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemde bulunduğu" gerekçesiyle 8-21 Şubat 2016 tarihleri arasında iki hafta süreyle okuldan uzaklaştırma cezası verildi. (Radikal)

 
Genelkurmay: Hasan Karakaya değişmişti!
 
Davutoğlu'na mektup: Görmez'i görevden alın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelkurmay: Hasan Karakaya değişmişti!
Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın ölümünün ardından ...
İzmirli kadınların barış eyleminde o slogana 301 soruşturması!
‘Barış İçin Kadın Girişimi’ tarafından geçtiğimiz ay Karşıyaka’da yapılan ...
Şafakta mülteci faciası: 8 ölü, 42 yaralı
Balıkesir'in Havran İlçesi'nde göçmenleri taşıyan otobüs takla attı. Kazada ...
 
Tüm detaylarıyla Başika saldırısı: 18 IŞİD'li öldürüldü
Türk askerinin eğitim verdiği Başika Kampı’na üç hafta aradan sonra yeniden ...
Diyanet 'fetva' platformunu kapattı!
Diyanet'in vatandaşların gündelik yaşama ilişkin sorulara "fetva" başlığı ...
Sahte kimlikle 8 ay adliyede çalışmış!
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda sahte kimlikle "özel güvenlik ...
 
İzmir’de otobüse uyuşturucu baskını!
İzmir’de, bir ihbarı değerlendiren polis, yolcu otobüsünden indikleri ...
İzmir'de silah ticareti operasyonu!
İzmir'de kurdukları internet sitesi aracılığıyla yasa dışı yollardan silah ...
İzmir'deki metro kazası kamerada: İşte o anlar!
İzmir’in Bornova İlçesi’nde, yandaki depolama alanındaki çalışma sırasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva