HABERLER>EGE
14 Ağustos 2013 Çarşamba - 12:07

‘Lüks yatta tacize’ suç duyurusu!

Yunanistan’da, çalıştığı lüks yatta kaptan tarafından cinsel tacize uğrayıp dövüldüğünü ileri süren kadın aşçı Ö.Ü. (35), buradaki bürokratik işlemlerin ardından Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne döndü. Ö.Ü., avukatı ile savcılığa gidip Türk kaptan V.E. (39) hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Lüks yatta tacize’ suç duyurusu!

MUĞLA - Mısır eski Merkez Bankası Başkanı, ABD- Mısır Başkanlar Konseyi üyesi, Ulusal Demokrat Parti üyesi Tahir S. Helmy’nin, yakınlarıyla Temmuz ayı ortalarında Marmaris’ten kiraladığı İngiliz bayraklı 'Fresca' isimli 27 metrelik lüks yat, geçen 4 Ağustos’ta Yunanistan’daki Paila Marina’ya demirledi. Mısırlı bürokrat ve ailesinin üç gün Atina’da tatil yapıp, buradaki bir otelde kalacak olması üzerine, teknenin kaptan ve aşçısı dışındaki diğer 6 mürettebatı da karaya çıktı. Türk kaptanı V.E., iddiaya göre saat 01.00 sıralarında, teknede başbaşa kaldığı bir çocuk annesi, Bodrumlu kadın aşçı Ö.Ü.’nün kamarasına gidip, birlikte olma teklifinde bulundu. Ö.Ü.’nün anlatımına göre V.E., teklifi geri çevirmesine rağmen kendisine cinsel tacizde bulundu ve dövdü.
 
Olayın ardından Ö.Ü., önce avukatı Nazlı Aydoğan Kaplan’ı, ardından da Türk Sahil Güvenliği’ni arayarak yardım istedi. Bunun üzerine irtibata geçilen Dışişleri Bakanlığı, durumu Türkiye’nin Yunanistan Başkonsolosluğu’na iletti. Konsolosluk yetkilileri aracılığıyla marinadaki Yunan polisi Ö.Ü.’yü alıp bir otele yerleştirdi. Teknenin marinadan ayrılmasına izin verilmezken, kaptan V.E. gözaltına alındı.
 
MISIRLI'LAR TATİLİ İPTAL ETTİ
Ertesi sabah otelden Yunan polisi tarafından alınıp, Atina’daki Türkiye Başkonsolosluğu’na götürülün Ö.Ü. ifade verdi. Yatı kiralayan Mısırlı Tahir S. Helmy olayın duyulmasının ardından yakınlarıyla birlikte tatilini iptal edip, İngiltere’ye döndü.
 
Yunanistan’daki bürokratik işlemleri tamamlayan Ö.Ü. Bodrum’a döndü. Öğle saatlerinde adliyeye giden Ö.Ü., kaptan V.E. hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
'TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM'
O anları DHA muhabirine gözyaşları içinde anlatan Ö.Ü. şu iddialarda bulundu:
"Yatta, görevimin dışında benden taleplerde bulunan ve isteklerine yanıt vermediğim kaptan Vahdettin Esenbahar çılgına döndü, bana tekme tokat ve tabakları fırlatarak saldırdı. Kamara kanlar içinde kaldı. Bacaklarım çürük içinde. Ölümle tehdit edildim. Daha önce de başka kadın personele aynı davranışlarda bulunduğunu öğrendiğim kaptanın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kamaradaki kan izlerini, parçalanan tabak ve bardakların fotoğraflarını çektim. Bunları da delil olarak savcılığa verdim. Yatta yaşadığım kabus nedeniyle psikolojik tedavi görüyorum. İleri de hakkımı aramak için maddi ve manevi tazmiat davası da açacağım."
 
Avukat Nazlı Aydoğan Kaplan da, kaptan V.E. hakkında 'taciz ve darp'tan şikayetçi olduklarını belirtip, adli tatilin kalkmasıyla birlikte davanın açılacağını düşündüklerini söyledi. Av. Kaplan, Dışişleri Bakanlığı’nın ve Atina Konsolosluğu’nun olay günü hızlı hareket etmesi ile müvekkilinin canını kurtarabildiğini de öne sürdü.
 
KAPTAN: OLAY GEREĞİNDEN FAZLA BÜYÜTÜLDÜ
DHA muhabirinin telefonda görüştüğü Kaptan V.E. ise olayın gereğinden fazla büyütüldüğünü öne sürerek şöyle dedi: "Ö.Ü., servise hazırlamasını istediğim yemeği yapmayı unutunca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında, hakaret edince, sinirlendim ve kendimi kaybettim. Mutfak dolaplarını yumrukladım ama kendisine vurmadım ve taciz etmedim. Ö.Ü. çok hoş ve iyi bir insan ama, özel bir yatta çalışıyoruz ve verdiğim talimatın yerine getirilmesi gerekirdi. 19 yıllık evliyim, bugüne kadar böyle bir olay yaşamadım. Resmi makamların çağırması halinde ben de bildiklerimi anlatacağım. İfade vermekten çekinmem çünkü suçlu değilim." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çarptı, baba-oğul öldü, su içti ve kaçtı…
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, lüks otomobilin arkadan çarptığı motosikletten ...
Rektörden özür akademik işbirliği getirdi
Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı şoförünün ...
Büyük vurgun: Ayvalık’ta tatilcilere AVM şoku
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bayram tatilcilerinin banka kartlarının ...
 
Can Evi bu yıl da kapalı: Aile hala çok kırgın...
Türk Edebiyatı'nın ünlü ismi Can Yücel'in eşi Güler Yücel, usta şairin ...
41 kaçağ taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü 12 yaralı
Dalaman’da yasadışı yollardan yurda giren kaçakların içinde bulunduğu ...
Haydar Baş'ın yeğeninin ölümüne neden olan kaptan tutuklandı
Fethiye’de yüzmek için denize giren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel ...
 
Kayalıkta bikiniyle 11 saat kurtarılmayı bekledi
Fethiye’de, 3 kilometre yüzerek gittiği Cennet Koyu'ndan Kabak Koyu'na ...
Muğla'da genç çifti ayıran 'fotoğraf'...
Muğla'da, sevgilisine kaçan ve bir ay içinde düğünü yapılacak olan 22 ...
Aydın valisini uğurlamada 'kararname' polemiği
Valiler Kararnamesi ile Aydın Valiliği'nden alınarak, Merkez Valiliği'ne ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva