HABERLER>GÜNCEL
30 Aralık 2021 Perşembe - 11:58

Kültürpark Platformu’ndan Soyer’e açık mektup: “Bu nasıl koruma?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e gündemdeki Kültürpark plan tartışmaları ile ilgili açık mektup yollayan Kültürpark Platformu "Bu nasıl koruma? sorusunu sordu.

Kültürpark Platformu’ndan Soyer’e açık mektup: “Bu nasıl koruma?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yaptığı 2021 yılını değerlendirme toplantısında Büyükşehir meclisi tarafından revize edilerek ikinci kez onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu’na gelen eleştiriler hakkında da konuştu.

Başkan Soyer toplantıda “Kültürpark mevzuatla ilgili ‘ben bu memleketi senden daha çok seviyorum’ anlayışı ne kadar saçmaysa bu bakış açısı da yanlıştır… Kültürpark hepimizin, bunu hiç kimseye yakıştıramıyorum. Orayı koruyoruz, koruma kurulu kararına göre yürüyoruz. Ada Gazinosu’yla Ocak ayında çalışmalara başlıyoruz” dedi. 

Kültürpark Platformu, Kültürpark’a dair devam eden tartışmalarla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açık mektup gönderdi. Mektupta “Mart ayında “Kültürpark’ı birilerinin bizden daha fazla koruması kimsenin haddine değil” diyordunuz şimdi de “kimse benimle iddialaşmasın Kültürpark’ı savunan Platform orasını ne kadar koruyorsa bende en az o kadar koruyorum” demişsiniz. Korumuyorsunuz Başkan, tersine farkında olsanız da olmasanız da yaptıklarınız ve yapmadıklarınızla Parktaki yaşamı, eko sistemi, kentin geleceğindeki bu çok değerli vahayı yok ediyorsunuz. Defalarca açıklama yaptık. Biz sıkıldık aynı şeyleri yazmaktan söylemekten. Nedense, o devasa inşaatların parkta yaratacağı yıkıcı etkiyi size anlatamıyoruz. Bilmelisiniz ki; Bir park inşaat ile yaşatılmaz, Beton ile doğa bir arada yaşamaz. Bir park lafla korunmaz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde :

Göreve geldiğiniz yaklaşık 1000 günde;

- Kültürpark’a “pazar yeri” kurup, park içi araç trafiğini meşrulaştırmaya çalıştınız. parkın tarihinde ve kentin belleğinde asla yeri olmayan bu yanlışta ısrara devam ediyorsunuz. Bu nasıl KORUMA?

-Ada ve Göl Gazinolarına “restorasyon” adı altında nasıl girildiği hala belleklerimizde. Gazinoların taşıdığı “modern miras” değerleri göz ardı edilip, bağlamlarından kopartılarak, parkta birilerinin projeleri kapsamında müze planladığını biliyoruz. “İşe Gazinolardan başlayacağınızı” söylüyorsunuz. Bu nasıl KORUMA?

- Kültürpark’ı önce Güzel Sanatlar Fakültesine sonra Sahra Hastanesine teklif ettiniz. Şimdi de tüm Belediye birimlerini parka taşıdınız, bununla da kalmadınız, çevresini tellerle çevirdiniz. Bu nasıl KORUMA?

-Kültürpark’ın florası yaşatılmak için ne yapıyorsunuz* Masanızda aylardır bekleyen bakım projesi neden onaylanmıyor? Bu nasıl KORUMA?

- Fuar için İzmir'de yıllar önce yeni bir alan belirlenmesine rağmen, Kültürpark'ta fuar, festival, yarışmalar düzenleme hevesini sürdürdünüz. “Etkinlik” adı altında parkın taşıma kapasitesini aşan, ekolojisini zorlayan, sermayenin çıkarlarını kollayan türlü ticari faaliyetlerin desteklediniz. Alternatif alan arayışına yönlenmediniz. Bu nasıl KORUMA?

-Koruma Amaçlı İmar Planı için Demokrasi Üniversitesine dosyalarca çalışma yaptırdınız ama sonuçlarını Plana yansıtmadınız. Bu nasıl KORUMA?

-Kültürpark için Çalıştay yaptınız, Arama Konferansı yaptınız. Günlerce 100’lerce kişinin emek verdiği çalışmaların sonucunda “Pazar yapmayın, Bina Yapmayın, Parktaki müzeler yeterli yenisine ihtiyaç yok. Betonu azaltın, florayı koruyun” şeklinde çıkan sonuçlara kulak vermediniz. Bu nasıl KORUMA? Hatta bu nasıl “ortak akıl, nasıl katılımcı ve şeffaf yönetim”?

-En temel şehircilik ilkeleri ile planlama esaslarına aykırı “korumamayı” amaçlamayan bir plana imza attınız. Şubat/2021’de Meclis’ten geçen bu korumama planını yalnız biz değil, Koruma Kurulu da reddetti ve sized iade etti. Bu nasıl KORUMA?

İzmir Kültürpark’ı koruyarak yaşatacak bir Belediye Başkanını hak ediyor. İzmir, algı üzerinden yönetilemeyecek kadar büyük ve önemli bir kent. Biz kimseyle “iddialaşmıyoruz” somut gerçekler üzerinden konuşuyoruz. Ama gerekirse Kültürpark için iddialaşacağımızı da ifade etmek isteriz.

KÜLTÜRPARK PLATFORMU

 
Ulaşım ücreti 4,70'e çıkmıştı... Aktarmaya da zam geldi!
 
Bayraklı yılbaşı için güvenliği artırdı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga Karanlıkoğlu 31 Aralık 2021 Cuma 10:22

Bu platformun ne istediğini ben anlamadım, koru ama etrafını tel çevirme, modern mirasa sahip çık ama restorasyon yapma, inşaat yapma. O göletin son halini gören var mı? Yani bu şekilde mi kalmalı? Modern mirasa sahip çıkılıp fuarda hiçbir ticari faaliyet ya da etkinlik düzenlenmesin diyorlar. Peki ne yapalım, camdan fanusa koyup kendi haline mi bırakalım? Sırf muhalefet amaçlı garip konuşmalar, madem seçin Binali Yıldırım''ı çift kavşaklı, köprülü otoyol geçirsin üstünden. Tertemiz korunur o zaman.

Yorumu oyla      3      4  
Bizim neslin Fuarı 30 Aralık 2021 Perşembe 21:59

50'li yıllarda doğmuş olan bizim nesil Kültürpark'ı Fuar olarak biliriz. Bizim Fuarımızda, Lunapark, Göl Gazinosu, Ada Gazinosu, Paraşüt Kulesi, Kübana, Mogambo, Mini Golf anılarımızda yer alan nostaljik yerlerdir. Bu yerler bu anlamda tescil edilmesi gereken yapılardır. Bir takım bağnaz kişilerin takıntıları yüzünden nesillerin değerleri yok edilemez.

Yorumu oyla      3      4  
Kabak Tadı 30 Aralık 2021 Perşembe 21:17

Bu Kültürpark Platformu artık kabak tadı verdi.

Yorumu oyla      3      4  
TC misafir 30 Aralık 2021 Perşembe 18:54

Burada defalarca dile getirdim, nitekim platform da benzer şeyleri söylemiş. Tunç Soyer yaptığı toplantılarda dışarıya görüş alıyormuş gibi yapıyor ancak kendi görüşünü ve düşüncelerini konularında uzman kişilerin görüşlerini dikkate bile almadan işler yapmaya kalkışıyor. İzmirin ve İzmirlinin geleceği için Tunç Soyer bu kötü huyunu bırakmak zorunda. Zaten ülkenin başında kendi düşüncelerini dayatan biri var yerel de de böyle bir yöneticiye hiç gerek yok. Kerhen olsa bile ben de Tunç Soyer'e oy vermiş bir vatandaşım ama o zaman en azından hakkında oldukça iyimserdim ama basından veya dışarıdan görüldüğü gibi biri değil maalesef ve asla değil. Ne demek istediğimi toplantılara katılanlar gayet iyi bilirler. Çoğu zaman akp zihniyetine paralel düşünceler öne sürüyor. Aziz Kocaoğlu başkanlığın son dönemleri hariç bana göre gayet iyiydi ama son zamanlarda yaptıklarına en ağır eleştirilerimi yapmışımdır. Tunç Soyer'in elle tutulur hiçbir yanı yok sadece reklamdan ibaret. Vatandaşlar gerçekleri bir görebilse o koltukta 1 ay oturamaz. Şimdi bazı arkadaşlar pandemi sürecinde yardımları eksik etmedi, diğer taraftan bakacak olursak akp de makarna ve kömür gibi birçok şey dağıttı peki sonuç ne? Hepimiz görüyoruz. Umarı demek istediğimi anlama gayreti gösterenler olmuştur.

Yorumu oyla      3      4  
Gecekondu Şehri İzmir 30 Aralık 2021 Perşembe 17:18

Kültürparkin kapısına kilit vurun, kimse girmesin.

Yorumu oyla      3      4  
30 Aralık 2021 Perşembe 16:59

Kültürpark'ta fuar, etkinlik, festival olmasın mı. Millet bahçesi mi istiyorsunuz, anlamadım. Sarıp sarmayalım da sandığa mı kaldıralım kültürparkı. Özgürlük derler, benden başkası keyif almasın isterler. Garip ki, ne garip.

Yorumu oyla      3      4  
muhalif 30 Aralık 2021 Perşembe 13:50

Adı geçen platformun sıraladığı "bu nasıl koruma" sorularından bir tek kültürparkın florasının korunması ile ilgili kısmı kabul edilebilir, diğer sıraladıkları kabul edilemez.Ada ve göl gazinosuna uygulanan doğrudur.sadece buralara değil, kübana, golf restoran ve dağ gazinosunu da ilave etmek gerekir.Bu sayılangazinolara kiracıların ilave yaptıkları kabul edilemez "gecekonduvari" eklentiler tabiki yıkılacaktı..Bekediye aslına uygun rölövelerini çıkartarak, orijinal şekilde restore edecektir. Bunun takviminin açıklanması da sevindirici..İBB.nin bazı birimlerinin kültürparka taşınması konusu ise "mücbir sebeptir" yani 30ekim depreminden sonra konaktaki İBBBinasının boşaltılması sonucudur. Bunun görmezden gelinmesi kabul edilemez..Fuar, festival gibi etkinliklerinde kültrparkta düzenmenmesi izmrlililern kültürparka girmelerini sağlmaktadır..konum olarak herkezin ulaşabileceği bir alan olarak zaten kullanılmalıdır. Bu platform kültrparkın İzmirliler tarafından "yoğun" olarak kullanımından "rahatsız" oldukları anlaşılmakta...

Yorumu oyla      14      6  
Baskın yapın 30 Aralık 2021 Perşembe 13:00

Aziz Kocaoğlu'na yaptığınız gibi gidin Belediye Meclisini basın.

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzban'a yılbaşı ayarı!
İZBAN, yılbaşı gecesi İzmirlilere ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla 4 ek sefer düzenleyecek.
İzmir Emniyeti'nden o görüntüler hakkında suç duyurusu!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bir kuyumcu dükkanında kimlik ve vergi levhası ...
Protokol tamam… Başkan Selim Özkan: 400 klinikle göreve hazırız
Bazı belediyelerin sokak köpeklerini toplayıp barınaklara tıkmasını eleştiren ...
 
Ege'nin kampüsü tescillendi
Ege Üniversitesi, hayata geçirdiği uygulama ve tedbirler sonucunda salgın ...
Ankara'da IŞİD operasyonu: 23 gözaltı
Ankara'da, DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda, çatışma bölgeleriyle ...
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasına ilişkin, ...
 
DEÜ'nün diş tedavi başarısı yüzde 100’e yaklaştı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma ...
Cinayetin sebebi 'gönül ilişkisi' çıktı
Kayseri'de, Ercan Kimsesiz'in önceki gün otomobilde öldürülmesiyle ilgili ...
'Küfürlü konuşma' diye uyardı, sonra vurdu
Adana'da Emrah Altaş (35), apartmanda küfürlü konuştuğu için uyardığı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva