HABERLER>GÜNCEL
11 Nisan 2023 Salı - 12:02

Kuduz kurt köylülere saldırdı: 1'i ağır 4 yaralı!

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı kırsal Kireçli Mahallesi'ne gelen kurt, 1'i ağır 4 kişiyi feci biçimde yaraladı. Bir mağarada bulunan kurt, köylüler tarafından av tüfeği ile öldürüldü. 4 kişiyi yaralayan kurdun, laboratuvarda yapılan analizlerde kuduz olduğu tespit edildi. Karantinaya alınan mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Alınan karar üzerine jandarma, köyün giriş ve çıkışlarında önlem aldı. Kurdun yaraladığı 4 kişinin kuduz tedavisinin sürdüğü bildirildi

Kuduz kurt köylülere saldırdı: 1 i ağır 4 yaralı!

Erzurum'da olay, dün saat 09.00 sıralarında Tortum ilçesinin 172 nüfuslu kırsal mahallesi Kireçli'de meydana geldi.

KAPIYI AÇTI KURTLA KARŞILAŞTI
Evinden hayvanlarını beslemek için ahıra giden 6 çocuk annesi Destegül Uğurlu (52), dışarı çıktığı sırada kurtla karşılaştı.

ÇENESİNDEN ISIRARAK AĞIR YARALADI
DHA'da yer alan habere göre saldıran kurt, Destegül Uğurlu'yu çenesinden ısırarak ağır yaraladı. Kurtla dakikalarca mücadele eden Uğurlu'nun yardım çığlıklarına köylüler koştu. Kurt, daha sonra köyün içinde 3 kişiye daha saldırarak çeşitli yerlerinden yaraladı.

KURDU BİR MAĞARADA ÖLDÜRDÜLER
Kurdu yakalamak için köpeklerle peşine düşen köylüler, bir mağarada kıstırdıkları kurdu av tüfeği ile vurarak öldürdü. Olayı haber alan jandarma ekipleri de köye geldi.

İKİ YARALI ERZURUM'A SEVK EDİLDİ
Kurt saldırısını hafif yaralarla atlatan İlhami Akbulut ve Vediye Kırmızıaslan, Tortum Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilerek taburcu oldu. Çenesinden ağır yaralanan Destegül Uğurlu ile bacağından ısırılan Serdar Aydınlı Erzurum'a getirildi.

KUDUZ ŞÜPHESİ
Serdar Aydınlı, Erzurum Şehir Hastanesi acil servisindeki tedavisinin ardından taburcu edilirken Destegül Uğurlu ise Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Çene Cerrahisi Kliniğinde tedavi altına alındı. Kuduz şüphesi üzerine kurdun kafası Erzurum Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Kurdun yaraladığı 4 kişi ile tüm kedi ve köpekler aşılandı.

"ÇENE CERRAHİSİ MÜDAHALE EDECEK"

Kurt saldırısında yaralanan ve durumu ağır olan Destegül Uğurlu'nun hastaneye geldiğinde korku içinde olduğunu söyleyen Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. İbrahim Özlü, "Kurdun yüzünü yaraladığı Destegül Uğurlu'nun tahlil ve tetkiklerini yaparak ilaç tedavisine başladık. Yaralarının ve kesiklerinin düzelmesi için ilgili cerrahi kliniklerle konsülte ettik. Çene cerrahisinde müdahalesi planlanıyor. Müdahalesi belirli bir süre sonra planlanacak. Çünkü enfeksiyon açısından riskli. Kuduz açısından da gerekli ilacı verdik ama sonuçta hastanın bir enfektif durumu var, iyileşme sürecini bekleyerek gerekli tedavisi yapılacak" diye konuştu.

"KEMİK VE YUMUŞAK DOKUDA HASAR VAR"
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hekimi Prof. Dr. Ümit Ertaş, "İlk belirlemelere göre kemik ve yumuşak dokuda hasar var. Çene kemiğinde bir problem varsa hem onu hem de yumuşak doku tamirini yapacağız. Kuduz enfeksiyonu yayılmaması için tıbbi bir bekleme süresi var. 5-7 gün arası sürebilir. Kurt da öldürülmüş. Onun da kafası adli tıbba gönderilerek beyninde kuduz olup, olmadığı incelenecek. Çabuk belli olursa, hemen ameliyata alırız. Erken ameliyat zarar vereceği için bekletiyoruz" dedi.

KURT KUDUZ ÇIKTI
4 kişiyi yaralayan kurdun, laboratuvarda yapılan analizlerde kuduz olduğu tespit edildi. Karantinaya alınan mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Alınan karar üzerine jandarma, köyün giriş ve çıkışlarında önlem aldı. Kurdun yaraladığı 4 kişinin kuduz tedavisinin sürdüğü bildirildi.

 
Narlıdere'de beslenme çantası projesi artarak devam ediyor!
 
Muğla'da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden trafik güvenliği semineri
Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol ...
Alsancak'ta bir tarihe veda!
İzmir'in ev sahipliği yaptığı 1971 Akdeniz Oyunları öncesinde 1967'de ...
İMECE'nin uzay yolculuğu ertelendi
Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu ...
 
Fırtınada minare devrildi, imam yaralandı!
Aksaray'ın Ağaçören ilçesinde caminin minaresi fırtına nedeniyle lojmanın ...
Kan stokları hala kritik seviyede!
Kan bağışı çağrısı üzerine hafta sonu yapılan bağışlarla Türk Kızılayın ...
'Togg kredisi' dolandırıcılarına tutuklama!
Diyarbakır merkezli İstanbul ve Ankara'da ‘Deprem ve Togg kredisi’ adı ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan polislere: Sana söz!
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Nisan Polis ...
Hayata tutunuş.... Onlarca göçmen kurtarıldı!
İzmir açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen ...
Suç örgütüne darbe... Çok sayıda gözaltı!
Manisa ve İzmir'de, örgüt kurarak suç işlediği öne sürülenlere yönelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva