HABERLER>SAĞLIK
1 Temmuz 2010 Perşembe - 00:00

Kozmetiklere dikkat!

Cilt temizliği ve bakımında zeytinyağlı sabun kullanılan günler geride kaldı. Artık piyasada kişinin cinsiyetine, yaşına, cilt yapısına uygun sayısız ürün var. Peki bu ürünleri kullanmak, cilt için ne kadar sağlıklı?’

Kozmetiklere dikkat!

Cilt temizliği ve bakımında zeytinyağlı sabun kullanılan günler geride kaldı. Artık piyasada kişinin cinsiyetine, yaşına, cilt yapısına uygun sayısız ürün var. Peki bu ürünleri kullanmak, cilt için ne kadar sağlıklı?’
 
Her sabah sabun, her duşta duş kremi, her duştan sonra nemlendirici kullanmaya gerek var mı? Hamburg Üniversitesi Kozmetik Bölüm Başkanı Dermatolog Martina Kerscher, özellikle güzel kokan kremlerin vücutta endorfin gibi mutluluk hormonları salgılanmasını tetikleyebileceğini belirtirken, bazı ürünlerin kullanımında ihtiyatlı davranılmasının cilt için daha sağlıklı olduğunu söylüyor.
 
Örneğin herkes tarafından belki de temel temizlik maddesi olarak kullanılan sabun. Uzman, Alman Reader’’s Digest dergisine yaptığı açıklamalarda, sabun kullanımında "ne kadar az, o kadar iyi" prensibinin geçerli olduğunu belirtiyor. Kerscher, ’“Temelde suyla her tür temas cildi yoruyor. Zira cilt su ile yıkandığında ciltteki değerli yağlar azalıyor’” diyor. Normal ciltlerin temizliğinde yalnızca suyun yeterli olacağını belirten Kerscher, yağlı ciltlerin temizliğinde ise nem kaybına yol açmadan ciltteki yağ fazlasını alan hafif bir temizlik ürününün kullanılmasının yeterli olacağını ifade ediyor.
 
’“Vücudun her yerinde kullanmaya gerek yok’”
 
Uzmanın duş kremleri konusunda da bazı tavsiyeleri var. Dermatolog Martine Kerscher, duş kremlerinin vücudun her yerinde değil, kişinin gerçekten temizliğe ihitiyaç duyduğu bölgelerde kullanılmasını tavsiye ediyor, diğer bölgeleri temizlemekte ise suyun yeterli olacağını belirtiyor. Ayrıca uzman, ürün seçilirken cildin pH değerinin dikkate alınması gerektiğinin de altını çiziyor.
 
Peki ya yüz bakımı? Uzman Kerscher günlük, güneş ışınlarında koruyucu etkisi de olan bir nemlendirici kullanılmasını öneriyor. Zira uzmana göre, cildi bütün bir yıl güneş ışınlarının etkisinden korumak, cilt yaşlanmasına karşı alınabilecek en etkin önlem.
 
Yaşla birlikte cildin ihtiyaçları da değişiyor
 
Dermatolog Martina Kerscher açıklamalarında yaygın bir yanlışa daha işaret ediyor. Kerscher'e göre, her banyodan sonra nemlendirici kullanmaya da gerek yok. Uzman, nemlendiricilerin de yalnızca ciltte kuruluk baş gösterdiğinde kullanılmasını tavsiye ediyor.
 
Özellikle 50 yaş üstü kadınlarda ise cilt bakım ürünlerinin kullanımında ihtiyatlı davranması gerekli. Kerscher, 50 yaş üzeri kadınların A ve C vitamini içeren kremleri kullanması gerektiğini, daha genç yaştakilerin ise cilde nem veren ve cildi çevresel etkilerden koruyan kremleri kullanmasının yeterli olacağını söylüyor.(Habertürk)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kot işçilerinin durumu tartışılıyor
Bakan Dinçer, BDP'li Bayındır'ın, kot kumlama işçilerine yönelik ...
Pizza yiyerek 12 kilo verdi!
ABD'de yaşayan Matt McClellan, pizzanın diğer fast food tarzı yiyeceklerden ...
Vişne ve suyu vücudun ilacı
Vişne ile suyu ve konsantresinin, birçok kanser türü ile kalp hastalıkları ...
 
14 ay sonra domuz gribi alarmı kaldırıldı
Domuz gribinin geçen yıl ilk olarak patlak verdiği Meksika'da ...
Tansiyona karşı kırmızıpancar suyu
Amerikan Hipertansiyon Dergisi'nde yer alan araştırmada, kırmızı ...
Yaş ilerledikçe beyin gelişiyor
İngiltere’’deki Royal College of Paediatrics Üniversitesi’’nde yapılan ...
 
Terlememek tehlikeli
Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, terlemenin vücudun savunma mekanizması ...
AK Parti ilçe başkanının evine el bombası
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, AK Parti ilçe başkanının Eski Kışla ...
Paramedikler hayat kurtarıyor
Acil yardım ve hasta nakil ambulanslarında sağlık profesyoneli olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva