HABERLER>SPOR
2 Ağustos 2013 Cuma - 19:18

Köstem kartlarını açtı: Altay’da skandal üstüne skandal

Kulübün 25 yıllık doktoru ve Disiplin Kurulu Başkanı Levent Köstem, üyelikten düşürülmesi krizinin ardından yargıya taşınan fahiş fatura skandallarını açıkladı.

Köstem kartlarını açtı: Altay’da skandal üstüne skandal

Fırat BAŞARAN / EGEDESONSÖZ - Krizlerin ve büyük yönetim hatalarının gölgesinde 2.Lig’e demir atan Altay’da 2.Niyazi Konuşmaz döneminin ilk sarsıntısı kulüpte yaşanan skandalların da perdesini araladı.
 
Altay geride kalan hafta 25 yıllık kulüp doktoru ve Disiplin Kurulu Başkanı Levent Köstem’in 2 yıl önce hazırlayıp geri çektiği istifanın işleme konarak üyeliğinin düşürülmesiyle sarsılmıştı.
 
Konuşmaz ile arasındaki karşılıklı bir dizi demecin ardından hakkındaki suçlamalara yanıt veren Dr. Levent Köstem kulüp üyeliğinin düşürülmesinin ardında yatan suç duyurusunu tüm detaylarıyla kamuoyuyla paylaştı.
 
Konuşmaz, Köstem’i seçimde kendisine oy vermemesi için üyeleri tehdit etmekle suçlamış, aralarındaki problemindeki ilk başkanlık döneminde Tiago ve Mehmet Sedef için verdiği raporun kaale alınmamasından kaynaklandığını söylemişti. Köstem ise Başkan Niyazi Konuşmaz, 2'nci Başkan Aslan Savaşan ve eski Başkan Melih Tandoğan hakkında 29 Haziran’da yapılan kongre öncesi savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatıp, "Bu isimler, önceki dönemde 2 milyon TL’nin üzerinde naylon faturayla kulübü zarara uğrattı. Haklarında suç duyurusunda bulunduğum için bu kararı aldılar. Hızlıok döneminde bana sorulmadan kulübe doktor atandığı için istifa etmiş ama yönetimin ricasıyla görevime dönmüştüm. Bunlar da istifa mektubumu bulup, yürürlüğe koymuşlar" yanıtını vermişti.
 
Bu gelişmeler sonrası yaşanan kaosu aydınlatan kart açıldı ve Köstem suçlamalarını dayanak olan belgeleri Egedesonsöz’le paylaştı.

 
Disiplin Kurulu Başkanı olduktan sonra 2 yıl süren bir çalışma sonucunda yapılan yolsuzlukları bir rapor haline getirdiklerini belirten Köstem, Divan Kurulu’na sunulan rapor sonrası bir sonuç alamayınca yargı kapısını çaldığını ifade etti.

 
Dr. Köstem’in suç duyurusuna kaynak olan belgeler Melih Tandoğan’ın başkan olduğu dönemde yapılan harcamalar nedeniyle kulübe koydurduğu temlikleri baz alıyor.
 
Sarnıç’taki arazi skandalına ilişkin Melih Tandoğan tarafından koydurulan temlik ile kulübe alınan malzemelerin Tandoğan’a ait şirketlerden fatura edilerek yapılan tahsilat talepleri şaşkınlık yaratan veriler ortaya koyuyor.
 
‘TEMLİK’İN KENDİSİ KANUNSUZ!
Köstem’in açıklamalarında ilk öne çıkan detay kendisini kulüpten 650 bin lira alacaklı gösteren temlik evrakındaki skandal! Buna göre Tandoğan’ın temliğine dönemin yöneticilerinden Niyazi Konuşmaz, Aslan Savaşan, Nafiz Dede, Yaşar Ötnü ve Ömer Aydın imza attı. Ancak 11 kişilik yönetim kurulu için 5 imza yeterli sayı olmayınca gerekli son imzayı Tandoğan tarafından atılıyor. Başka bir deyişle Tandoğan kendisine ait temliği kendi imzasıyla yürürlüğe koyuyor.
 
50 BİN LİRALIK TURŞU, 28 BİN LİRALIK REÇEL!
‘Sahte imzalı vurgun’ olarak kayıtlara geçen Sarnıç’taki 350 bin liralık arazi faturasının yanı sıra 5 yönetici tarafından imzalanan Tandoğan temliklerinde bir futbol takımının ihtiyaçlarıyla fazla bağdaşmayan faturalar öne çıkıyor.

 
Buna göre kulübe 21 bin liralık nohut pilakinin yanı sıra 50 bin lirayı aşan tutarda turşu ve 28 bin liralık reçel alınmış! Ayrıca enginar konserveye de 10 bin liralık bir ödeme yapılmış.
 
Konuşmaz’ın ‘iddialarını kanıtlasın’ çağrısına belgelerle yanıt veren Levent Köstem üyeliğinin düşürülmesi operasyonunu direkt olarak Konuşmaz’ın de için de yer aldığı 6 eski yönetici hakkında yaptığı suç duyurusuna bağlıyor.
 
ZORLU’DAN DESTEK 
Köstem 25 yıldır bir kuruş para almadan doktorluk hizmeti verdiği kulüpte üyeliğinin bu şekilde düşürülmesinden kırgınlığını dile getirirken, Konuşmaz’a yanıt verdiği basın toplantısında anlamlı bir de destek aldı. Kulübün efsane başkanlarından Nafiz Zorlu da Köstem’in yanında durarak davasına ve emeklerine destek verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Ağustos 2013 Cumartesi 10:33

chp den sonra sıra altaya geldi

Yorumu oyla      16      9  
Orhan Tungaç 3 Ağustos 2013 Cumartesi 09:58

Turşu, reçel, Sarnıç'ta arazi ve Melih Tunç Tandoğan bana bi şeyler hatırlatıyor!

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Potada ‘EXPO’ krizi: KSK’nin teklifine kuruldan ret!
Pınar Karşıyaka Eurocup’ta oynayacağı maçlar için EXPO reklamlarını taşıma ...
İzmir tribünlerinden ‘Kayseri’ye davul davası!
Türkiye’de bir ilk olan Taraftar Hakları Derneği Başkanı Devrim Cem Erturan, ...
Kortta milli hüsran: Finaller hayal oldu
Denizli'de dün başlayan Avrupa 18 Yaş Bayanlar Yaz Kupası Tenis Turnuvası'nda ...
 
Kaf-Kaf’ta Ofoedu tamam gibi
Karşıyaka ile prensip anlaşmasına vardıktan sonra fiyat artırdığı için ...
Yepyeni bir Göztepe
Spor Toto 2'nci Lig’e düşen Göztepe’de takımdan ayrılan 28 oyuncunun 22’si kulüp buldu.
Altay’da kavga büyüyor
Altay yönetimi, iki yıl önce verdiği istifa mektubunu işleme koyarak kulüp ...
 
Bilic: Gerçek bir sosyalistim
Kendisini “gerçek anlamda sosyalist” olarak tanımlayan Beşiktaş Teknik ...
Ultraaslan'dan ‘tezahürat yasağına’ destek
Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın başkanı Veysel Giley, İçişleari ...
Tribün isyanı: Kayseri'deki davul yasağına İzmir'den dava!
İzmir tribünlerinin ortak oluşumu ve Türkiye’de bir ilk olan Taraftar ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva