HABERLER>SPOR
1 Ağustos 2013 Perşembe - 15:11

Ultraaslan'dan ‘tezahürat yasağına’ destek

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın başkanı Veysel Giley, İçişleari Bakanı Muammer Güler'in duyurduğu 'siyasi ve ideolojik sloganlara' yasak getirilmesine destek verdi.

Ultraaslan dan ‘tezahürat yasağına’ destek

İSTANBUL - Vaysel Giley, yeni sezonda statlarda siyasi içerikli davranışların yasaklanmasıyla ilgili tavırlarının belli olduğunu anlatarak, "Siyasi içerikli sloganların statlarda olmaması gerekiyor. Biz, bir taraftar grubuyuz. ultrAslan grubu adına konuşuyorum; bünyemizde her görüşten insan var. Her görüşe saygılıyız, herkes birbirine karşı hoşgörülü. Statlar bir siyasi arena değil. Siyasetin yeri statlar değil, bunun için siyasi partiler var" diye konuştu.
 
Amaçlarının Galatasaray 'a hizmet etmek olduğunu vurgulayan Giley, "Bütün görüşlerin olduğu milyonlarca insanı bünyesinde barındıran bir gurubuz. Tabii ki sosyal olaylara karşı bir yaklaşımımız var ama bunlar siyasi değil. Özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerimizde çeşitli projelerimiz var, yaptırdığımız okullarımız var. Türkiye 'de ilk kez ilik kan bankasının kurulması için yarın dev bir kampanya başlatacağız. Bunlar tamamen sosyal aktiviteler. Biz, siyaseti oldukça kendimizden uzak tutmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
 
"ELEKTRONİK BİLET UYGULAMASININ KALDIRILMASI GEREKİYOR"
Veysel Giley, yeni sezonda uygulanacak elektronik bilet (e-bilet) projesine karşı olduklarını belirterek, uygulamanın kaldırılması ya da hafifletilmesini istediklerini ifade etti.
 
Proje hazırlanırken taraftarlardan görüş alınmadığını savunan Giley, şunları kaydetti:"Özellikle Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a rica ettim. E-biletin kaldırılması ya da hafifletilmesi gerekiyor. Son zamanlardaki gerginliklerden dolayı zaten herkes farklı yorumlar yapıyor. Farklı şeyler olacaktır diye düşünüyorum. Stadımıza baktığımızda doğu ve batı tribünlerinde zaten insanlar oturuyorlar, yerlerindeler ve bir sıkıntı yok. Ancak kale arkasını düşünün, tezahüratlarla sevinçlerde farklı yerlere gidilebiliyor. Oraya özel önlem alın. Düşünün görsel şölen nasıl yapılacak? Kaldı ki şu anda bilet yok artık, herkesin kombinesi var. Kombinede de bütün bilgileri var zaten. Futboldan soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. "
 
Veysel Giley, olayların daha çok statların dışında meydana geldiğini ileri sürerek, "Son üç sezondur sahamız kapanmıyor. Ceza almıyoruz, küfürsüz ve olaysız bir şekilde takımıza destek veriyoruz. E-bilet uygulaması farklı değerlendirilmeye açık. Burada en ufak bir yanlış anlaşılma ya da kıvılcımda hemen cezai işlemler uygulanacak. Statlarda olayların önüne e-bilet uygulamasıyla geçilemez. Bunun için farklı bir yöntem bulunması gerekiyor. Mesela olay çıkartanları tespit eder maç günü karakolda tutabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.
 
MAÇLARIN GÜNDÜZ OYNANMASI KONUSU
Veysel Giley, maçların gündüz oynanması fikrini mantıklı bulmadıklarını da anlattı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in gündüz maçları oynanması yönündeki açıklamalarını değerlendiren Giley, özellikle yaz aylarında gündüz maçları oynamanın sakıncalı olacağını iddia ederek, şunları kaydetti:
"Bu mantıklı değil. Ağustos sıcağında gündüz saat 12.00'de oynarsanız, futbolcunun sağlığı ne olacak? Herkesin işinin gücünün bittiği bir saate maçlar oynanması gerekirken, insanlar o saate nasıl stada gelecek? 'Statlara alkollü girilmemesi için bu uygulama olsun' deniliyor ama yöntem bu değil. Alkollü girilmemesi için farklı önlemler alın. Bütün dünya bunu becerdi."

Sporun en önemli unsurlarından biri olan taraftarların büyük bir baskı altında olduğunu savunan Giley, sözlerini şöyle tamamladı: "Yöneticiler birbirlerine ağza alınmayacak hakaretler ediyor herhangi bir ceza yok. Televizyonlarda bazı programlarda kalemlerinden, ağızlarından kan damlayan insanlar var ama aldıkları bir ceza yok. Hakem olmadık şeyler yapıyor ceza yok. Futbolcunun yaptığı inanılmaz çirkinlikler var ceza yok. Ancak bütün yaptırımlar taraftara oluyor. Bu taraftar olmasa bunlar ne yapacak? Taraftar olmazsa kim sponsor olacak, kim şifreli kanala para verecek, tribün gelirleri ne olacak?"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tribün isyanı: Kayseri'deki davul yasağına İzmir'den dava!
İzmir tribünlerinin ortak oluşumu ve Türkiye’de bir ilk olan Taraftar ...
KSK Tribün Lideri ‘Gezi sorgusunu’ anlattı
İzmir Emniyeti’nin Gezi operasyonları İstanbul’da olduğu gibi tribünlere ...
Demirören’den gündeme damga vuran ‘içki’ çıkışı
Ankara'da gerçekleştirilen Spor Müsabakaları Güvenlik Çalıştayı'na Türkiye ...
 
Göztepe'nin yenilenen kalbinde ilk iftar
Yenilenmiş, modern görünümüyle Fuat Göztepe Parkı iftar yemeğine evsahipliği ...
Türkiye bu pozu konuşuyor: Gezi’ye destek mi?
Salzburg maçında son dakika penaltısını gole çeviren Baroni’nin sevincine ...
Fenerbahçe tur kapısını araladı: 1-1
Yenilenmiş kadrosuyla ilk resmi maçına çıkan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ...
 
Altay’da ‘Levent Köstem’ krizi
Altay eski Başkanı Ömer Hızlıok ve 74'üncü dönemde görev yapan tüm yöneticilerin ...
Göztepe’de teknik kadronun takıma güveni tam
Göztepe’nin Davraz kampı tüm hızıyla sürerken, kadro olarak eksikleri ...
İki İzmir takımının Bolu kardeşliği!
Aynı otelde kamp yapan İzmir'in iki temsilcisi, aynı antrenman sahalarında çalışmalarını sürdürüyor.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva