HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mart 2016 Cumartesi - 09:14

Körfez'in en büyük bayrağı Karşıyaka'da dalgalandı

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlayan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Körfezi'nin en büyük Türk Bayrağı'nı Karşıyaka semalarına astı. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Körfezi'nin en büyük Türk Bayrağı'nı Karşıyaka semalarına astı

Körfez in en büyük bayrağı Karşıyaka da dalgalandı

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Körfezi'nin en büyük Türk Bayrağı'nı Karşıyaka semalarına astı.

150 metrekarelik dev bayrağın göndere çekildiği tören duygusal anlara da sahne oldu. Başkan Akpınar "Hiçbir kuvvet, hiçbir baskı, hiçbir oyun, içimizdeki Çanakkale Ruhunu yok edemeyecek" dedi. Çanakkale'de şehit olan Karşıyakalılar anısına oluşturulan 'Anıt Kaya' da törenle açıldı.

DEV BAYRAK GÖKLERDE
Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Destanı'nın 101. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutladı. Mavişehir’deki Denizkızı Parkı’nın içine; kromaj kaplı çelik konstrüksiyondan yapılan 50 metrelik gönder direği çeken belediye, İzmir Körfezi’nin en büyük Türk Bayrağı'nı da burada dalgalandırmaya başladı. Körfez’in her noktasından görülebilen 150 metrekarelik dev bayrağın göndere çekilme töreni, Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümü olan 18 Mart'ta, yoğun katılımla yapıldı. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı ile Karşıyaka semalarına yükselen bayrak, duygusal anların da yaşanmasına neden oldu. Mavişehir’deki Denizkent restoranın ön kısmında yer alan Denizkızı Parkı’ndaki törende canlı heykeller de gösteri sundu. Gönderin yapımında emeği geçen Ferit Turan'a plaket verildi. Bayrağın taban alanı, traverten kaplı led ve 4 adet projektör ile aydınlatılacak. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl da Çanakkale Anıtı’nın prototipini aynı parkın içine dikmiş, Çanakkale ruhunu Karşıyaka’ya taşımıştı.

GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER!
Aynı park içinde ayrıca; Çanakkale Savaşları sırasında şehit düşen 15 Karşıyakalı için de Yamanlar Dağı'ndan getirilen Anıt Kaya'nın açılışı yapıldı. Kayanın üzerine, kahraman şehitlerin isimleri yazıldı. Gecenin son etkinliği ise Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Ahmet Diker ve Ekrem Altay tarafından sahnelenen 'Geri Dönmeyi Düşünmediler' temalı halk oyunları ve drama gösterisi salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı. Gösteride 7 farklı bölgenin kültürü dans ve drama ile anlatıldı. Gecenin sonunda hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı söylendi.



"ÇANAKKALE RUHUNDAN VAZGEÇMEYİZ"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Biz savaşlara, teröre, faili meçhullere pek çok değerini kurban vermiş bir halkız. Gençlerimiz, askerlerimiz, polislerimiz, görevi uğruna canını veren öğretmenlerimiz, bilim insanlarımız, sanatçılarımız ve daha nicesi… Onların boşuna ölmediklerini kanıtlayacak tek şey, bizim yurtseverliğimiz, ülkemize olan sonsuz bağlılığımız, hiç birinden ödün veremeyeceğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleridir. Biz çağdaşlığa, laikliğe, demokrasiye, insan haklarına, bilime ve sanata ne kadar değer verir, koruyup geliştirmek için ne kadar çalışırsak, aziz şehitlerimiz o kadar huzur içinde uyuyacaktır. Hepsini saygıyla, minnetle ve hasretle anıyorum. Hiçbir kuvvet, hiçbir baskı, hiçbir oyun, bizi bu duruşumuzdan ve Çanakkale Ruhumuzdan vazgeçiremeyecektir, büyük hatıraları önünde bir kez daha söz veriyoruz" dedi. Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise 150 metrekarelik dev bayrağın Karşıyaka'ya çok yakıştığını söyledi, 'Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' diye konuştu.

TÖRENE KİMLER KATILDI?
Törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar- eşi Zehra Akpınar, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilci Ahmet Berki Dibek, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

 
İzmir’de ‘cellubor’ dönemi!
 
“Yaşlanmıyoruz, yaş alıyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da Çanakkale Zaferi’ne özel gösteri
Tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
Menderes’te anlamlı buluşma
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında Menderes Belediye ...
Ve Balıkçılar Meydanı için ihale vakti!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 ...
 
İzmirli miniklerin idolleri Aziz Sancar!
Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları ...
İzmir’de viyadük baharı: ‘Mis’ gibi oldu!
Alsancak Liman Caddesi’ndeki viyadük ayaklarına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ...
Büyükşehir Meclisi karıştı: ‘Sosyal medya’ tartışması!
AK Partili Büyükkesim’in CHP’li bir üyenin Ankara saldırısı sonrası paylaşımını ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan Güngör’e ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Büyükşehir Belediye Başkanı taburcu olduktan sonra evinde dinlenmeye çekilen ...
101. yıl Narlıdere’de anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle ...
Bornova’da 101 yıl önceki ruhla…
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde Bornova’da çok özel etkinlikler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva