HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 12:55

Körfez'de kaza: 'İhsan Alyanak' suya gömüldü

Konak’tan Karşıyaka’ya giden 'İhsan Alyanak' vapuru, Konak Pier’in olduğu noktadaki mendireğe çarptı ve Konak İskelesi'nde kontrollü olarak batırıldı.

Körfez de kaza:  İhsan Alyanak  suya gömüldü

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz – Rutin Konak - Karşıyaka seferini yapan Büyükşehir’e ait 'İhsan Alyanak' vapuru saat 11.50'de Konak İskelesi'inden ayrıldıktan sonra dümeninin kilitlenmesi sonucu Konak Pier'in karşısında bulunan mendireğe çarptı. Vapur, su almaya başlayınca Konak iskelesine geri dönmek zorunda kaldı. İçinde yaklaşık 200 yolcunun bulunduğu vapur acilen tahliye edilirken, denize mazot yayıldı.  

Olay yerinden kareler için tıklayın

Geminin batmaya başladığı sırada vapurda bulunan yolcular tahliye sırasında ve sonrasında korku ve panik yaşadı. Büyük bir felaketi ucuz atlatıklarını söyleyen bazı yolcular "Çarpmanın etkisi şiddetli oldu. Büyük korku yaşadık. Gemi batmadan kurtulmamız büyük şans" dedi. ’İhsan Alyanak’ın Kaptan Abdurrahmen Özdemir de, "Gemi mendireğe sürtünce hemen geri döndüm" dedi.



Gemi konrollü bir şekilde batırıldı

İhsan Alyanak vapuru kaza sonrası bağlı bulunduğu Konak İskelesi’nden Römorklar aracılığıyla biraz açığa götürülerek, kontrollü şekilde batırıldı. İZDENİZ tarafından yapılacak araştırma sonrası geminin tamir edilip edilmeyeceği veya başka yere taşınıp taşınmayacağı belli olacak.

1,5 ay önce bir kaza daha olmuştu
15 Haziran'da Bostanlı- Konak seferini yapan, kaptanlığını Ali Balıkçıoğlu'nun yaptığı 'Kordon' adlı yolcu vapuru, Konak İskelesi'ne yanaşırken makineleri durunca kontrolden çıkmıştı. İskeleden uzaklaşıp sürüklenen vapur, üzerinde oturma yerleri bulunan kıyıdaki beton duvara çarpmıştı. Vapur ve duvarda maddi hasar meydana gelirken, bir yolcu çarpmanın etkisiyle hafif yaralanmıştı.

Büyükşehir’den kaza açıklaması
Büyükşehir Belediyesi’inden yapılan açıklamada; “İZDENİZ bünyesindeki en tecrübeli kaptanlardan biri olan Abdurrahman Özdemir yönetimindeki İhsan Alyanak gemisi, bugün saat 11.50’deki Konak-Karşıyaka seferi için yaklaşık 250 yolcusu ile birlikte Konak İskelesi’nden hareket etti. Kalkış manevrasının ardından dümeni kilitlenen gemi, sancak baş omuzluktan Konak İskelesi önündeki mendireğin ucuna çarparak su almaya başladı. Tecrübeli kaptan Abdurrahman Özdemir, dümen çalışmamasına rağmen makineleri kullanarak gemiyi Konak İskelesi’ne yanaştırdı ve en ufak bir olumsuzluk yaşanmadan tüm yolcuları tahliye etmeyi başardı. Bu sırada gemi personelinin soğukkanlı tutumu, yolcular arasında panik yaşanmasını önledi. Tahliyeden sonra su almayı sürdüren gemi, 13.20’den itibaren iskele tarafına yan yattı. İZDENİZ yetkilileri, geminin tüm bakımlarının Türk Loydu denetiminde ve eksiksiz yapıldığı, gerek Liman Başkanlığı gerekse Türk Loydu’nun bakımla ilgili belgelerinin eksiksiz olduğunu belirtti. İhsan Alyanak gemisi, TDİ’nin özelleştirilmesinden sonra, 08 Mart 2000 tarihinden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi adına İzdeniz A.Ş. tarafından Körfez’de yolcu taşımacılığı yapıyordu” denildi.

Körfez'e mazot yayılması önlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, denize akan mazotun gemi çevresine yerleştirilen bariyerlerle kontrol altına alındığı, yakıt emici pedler vasıtasıyla da temizlik çalışmalarının yürütüldüğü kaydedildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 26 Temmuz 2011 Salı 17:45

DEMOKRAT'a. yedek dümeni devreye sokmuşlar.

Yorumu oyla      19      6  
DEMOKRAT 26 Temmuz 2011 Salı 15:38

Haberde özellikle Geminin Dümeninin Kitlendiğinden söz ediliyor.Şimdi soruyorum,Dümeni Kitlenen bir geminin Mendireğe çarpması sonucu,dümeni düzelebilirmi?Madem kitli idi İskeleye nasıl yanaştı. /

Yorumu oyla      12      9  
İZDENİZ 26 Temmuz 2011 Salı 14:50

İzdeniz'in de her kamu kurumu gibi projelerini DPT ve DLH'ye onaylatması gerekiyor. DPT 10 ayda onayladı şimdi sıra DLH'de. Hala bekletiyorlar.

Yorumu oyla      22      6  
Ne onayı? 26 Temmuz 2011 Salı 13:58

Belediyenin vapur almasına hükümet onay vermiyor yorumu kuyruklu bir yalandır. Yıllardır araştırma ve ihale süreci devam ediyor İzdeniz' in. Vapurları yaptıracak tersane bulamadık yalanı atılıyordu. Şimdi nereden çıktı DPT DLH. İzdeniz belediyeye ait bir kuruluştur ve parası da vardır. Vapurları almak için onay alması gerekmiyor. Google' da çok az araştırın karşınıza çıkacak sayın kocaoğlunun yeni vapurlarla ilgili daha önceli açıklamaları. Bu gibi yalanlarla İzmir' i bitirdiniz ne diyeyim...

Yorumu oyla      12      16  
aziz tekin 26 Temmuz 2011 Salı 11:22

Aziz amca Metroyu bırak. izmire güzel vapur al bak hepsi batıyor.

Yorumu oyla      12      16  
ahmet k 25 Temmuz 2011 Pazartesi 17:29

belediyenin yeni vapurlarını hükumet onaylamıyor, oyalıyor. ama oy alamayacak.

Yorumu oyla      28      7  
DEMOKRAT 25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:13

Eğer İlçe Belediye Başkanlarıda buradan paye çıkarmak için gelip Beyanat vermezlerse,ben birşey bilmiyorum diyecem.Muhakkak gelecekler,çok üzgünüz falan diyecekler,bekleyin.

Yorumu oyla      20      18  
belediye 25 Temmuz 2011 Pazartesi 14:58

DPT ve DLH adli iki hükumet kurumu yeni vapur projelerimizi onaylamak için neyi bekliyor? Belediye görevini yaptı, sıra hükumtte!

Yorumu oyla      37      9  
Black Jack 25 Temmuz 2011 Pazartesi 13:48

İzmir batmış vapur batsa ne olacak dua etsinler yatsınlar kalksınlar ölen veya yaralanan yok vapurda bulunan insanlara çok çok geçmiş olsun

Yorumu oyla      22      32  
umapre 25 Temmuz 2011 Pazartesi 13:43

gecmıs olsun arkadaslar hepınıze...

Yorumu oyla      34      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngilizce bilen yok mu?
Devlet Demiryolları’nın İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndaki istasyonuna ...
Bombacılar İzmir'i kana bulayacaktı
İzmir'in Menemen ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, bombalı eylem ...
Aydın: Otlak ve meralara dikkat!
İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, orman yangını söndürme ekiplerinin ...
 
Düğün dönüşü acı kaza: 1 ölü
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde meydana gelen trafik kazasında oğlunun düğün ...
Kapak kampanyası sınırları aştı
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği tarafından yürütülen kapak toplama kampanyasına ...
50 milyon dolarlık beş yıldızlı kampüs
Gediz Üniversitesi, Seyrek’e son teknolojiyle donatılan akıllı kampus ...
 
İzmirli Mehmet olimpiyat şampiyonu
TÜBİTAK tarafından belirlenen Bilim Milli Takımlarında yer alan İzmir ...
İlik bulunmazsa Hamit ölecek
Doğuştan talasemi hastası üç yaşındaki Hamit Sağbaş, nakledilecek uygun ...
İkizleri abla ve ağabey kurtardı
12 yaşındaki İrem ile 7 yaşındaki Çağrı, anne karnında iken hastalanarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva